ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.1.12

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εταιρείες αναγκάζουν εργαζόμενους να επιστρέφουν παραχρήμα μέρος των αποδοχών τους


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Απίστευτο και όμως αληθινό! Δύο (2) εταιρείες που, η μια δραστηριοποιείται στο χώρο φύλαξης και χρηματαποστολών και έχει πάρει αποκοπή  τη φύλαξη και τις χρηματαποστολές δημοσίων κτιρίων και οργανισμών στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, ενώ η άλλη δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών στην Πάτρα, αναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέφουν χρήματα που αφορούν μέρος των μηνιαίων αποδοχών τους.

Πρόκειται για «μεγάλο κόλπο» ώστε σε πιθανό έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το ΙΚΑ ή ακόμα και από το ΣΔΟΕ, να φαίνεται ότι πληρώνουν κανονικά τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επίσης με τον τρόπο αυτό αυξάνουν τα έξοδα τους (δαπάνες μισθοδοσίας), ξεπλένοντας μεγάλο μέρος της κερδοφορίας τους, αφού με τον τρόπο αυτό καταφέρνουν να φοροδιαφεύγουν.

Οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες εταιρείες όχι μόνο δεν πληρώνονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις οικείες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά αναγκάζονται να επιστρέφουν στο εργοδότη (παραχρήμα) το 30% των αποδοχών που τους καταβάλλει ο εργοδότης μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ενώ πολλές φορές οι συγκεκριμένοι εργοδότες φορτώνουν τη μισθοδοσία με ανύπαρκτες υπερωρίες, τις οποίες μετά απαιτούν από τους εργαζόμενους να τις επιστρέψουν (πάντα παραχρήμα) στο 100%.

Την αποκάλυψη έκανε στο ERGASIANEWS o γνωστός Πατρινός συνδικαλιστής κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο οποίος δέχθηκε καταγγελίες εργαζομένων των συγκεκριμένων εταιρειών.

Ο κ. Καραγεωργόπουλος δήλωσε στο ERGASIANEWS ότι «Πρόκειται για νέο κόλπο των εργοδοτών ή ακόμα και κάποιων οικονομικών και γενικών διευθυντών, ώστε να μπορούν να κλέβουν ανενόχλητοι εργαζόμενους, ΙΚΑ και Εφορία. Δέχθηκα καταγγελίες εργαζομένων και τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα έχω στα χέρια μου και όλο εκείνο το αποδεικτικό υλικό για να κατονομάσω τους «κλέφτες». Στη μια από τις δύο περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για κόλπο ορισμένων στελεχών της εταιρείας, ώστε να κλέβουν χρήματα από το ταμείο της ίδιας της εταιρείας, δεδομένου ότι πρόκειται για μεγάλη εταιρεία με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα και πολλούς μετόχους. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πειθαρχούν στις εντολές των στελεχών, υπό τον φόβο της απόλυσης. Όμως για κακή τους τύχη, κάποιοι αγανακτισμένοι εργαζόμενοι, επικοινώνησαν μαζί μου και ζήτησαν να παρέμβουμε, χωρίς να κατονομάσουμε τους καταγγέλλοντες και χάσουν τη δουλειά τους. Τις επόμενες ημέρες πιστεύουμε ότι θα έχουμε συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα στοιχειοθετούν τα αδικήματα, χωρίς να εκθέσουμε τους εργαζόμενους».

Να πούμε ότι το ERGASIANEWS δίδει τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να καταγγείλει στο ergasianews@gmail.com τις αυθαιρεσίες στο χώρο εργασίας του, χωρίς να εκτίθεται ο ίδιος ο/η εργαζόμενος/η, ενώ η διαχειριστική του ομάδα συλλέγει, με απόλυτη διακριτικότητα, όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις αυθαιρεσίες και τα προωθεί στα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα και τις ελεγκτικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: