ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.5.13

ΤΟ MEGA ΩΣ ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗS ΚΥΒΕΡΝΗΣΗS ΠΗΡΕ ΤΑ "ΧΑΠΙΑ" ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ ΤΟΥ

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΥΨΗΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕΙΑ

Πρωτογενές έλλειμμα για 1η φορά φέτος στον προϋπολογισμό - Εντός στόχων τα έσοδα, αλλά με "μαύρη τρύπα" μισό δισ
====================================================================


Θετικά εξελίσσεται η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς για πρώτη φορά καταγράφονται έσοδα εντός των στόχων. Πάντως, τα στοιχεία που παρουσίασε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δείχνουν πρωτογενές έλλειμμα και όχι πλεόνασμα, όπως τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο, το έλλειμμα είναι κατά πολύ χαμηλότερο, στα 2,4 δισ. έναντι στόχου για 5,7 δισ. και πολύ κάτω από τα 9,2 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 330 εκατ. ευρώ χαμηλότερα του στόχου για 3,6 δισ. και έναντι ελλείμματος 1,7 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Είναι η πρώτη φορά από την αρχή του έτους, που ο κρατικός προϋπολογισμός παρουσιάζει πρωτογενές έλλειμμα, καθώς το πρώτο τρίμηνο είχε κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 520 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένα 106 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, όμως η "μαύρη τρύπα" στα έσοδα προ επιστροφών φθάνει τα 473 εκατ. ευρώ.

Υστέρηση κατά 66 εκατ. ευρώ παρουσιάζεται σε όλες τις κατηγορίες ΦΠΑ, με τα 43 εκατ. να αφορούν στο ΦΠΑ των πετρελαιοειδών, κατά 8 εκατ. ευρώ υπολείπονται τα έσοδα του ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων και στα 101 εκατ. ευρώ φθάνει η υστέρηση μη φορολογικών εσόδων.

Μεγάλη συγκράτηση έναντι του στόχου κατά 1,6 δισ. ευρώ παρουσιάζουν οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες, αν και λιγότερες 1,451 δισ. έναντι του στόχου, είναι αυξημένες κατά 3,470 δισ. σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι "με τη συμπλήρωση του πρώτου τετραμήνου του έτους, η δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας βελτιώνεται σταθερά".

"Η ελληνική κοινωνία, η οποία έχει υποστεί τεράστιες θυσίες για την επίτευξη της επώδυνης, αλλά αναγκαίας, δημοσιονομικής προσαρμογής, μπορεί ρεαλιστικά πλέον να διαπιστώνει ότι οι θυσίες της βελτιώνουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Βεβαίως δεν εφησυχάζουμε. Είναι αρκετά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμη" είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Και πρόσθεσε: "Σε κάθε περίπτωση, ο Απρίλιος είναι ο πρώτος μήνας του έτους που πιάσαμε τους στόχους στα φορολογικά έσοδα ιδίως στους έμμεσους φόρους και οι όποιες αποκλίσεις οφείλονται στα μη φορολογικά έσοδα. Βέβαια και το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά από αυτό το βήμα, στο σκέλος των εσόδων απαιτείται διαρκής προσοχή και εντατικοποίηση της προσπάθειας".

Την ίδια ώρα, καμπανάκι για την εκτέλεση του προϋπολογισμού χτυπάει και το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής στην τριμηνιαία έκθεσή του.


http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: