ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

31.10.13

Αποκάλυψη: Είμαστε σε διαπραγματεύσεις για το χρέος

Είμαστε σε διαπραγματεύσεις για κούρεμα ή επιμήκυνση χρέους!
  Ενώ στην πολιτική και οικονομική επικαιρότητα κυριαρχεί το θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και των μέτρων που χρειάζεται να ληφθούν για την κάλυψη του, οι σημαντικότερες εξελίξεις "τρέχουν" μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας: Χωρίς επίσημες ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες, η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωζώνη και την ΕΚΤ για ελάφρυνση τιυ δημόσιου χρέους της, με νέο «κούρεμα» ή/και επιμήκυνση. Το απεκάλυψε εμμέσως ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα του ΚΕΠΕ και το επιβεβαίωσε αργότερα, απντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Πρόκειται προφανώς για ανεπίσημη διαπραγμάτευση σε πρώιμο στάδιο, που αφορά το περίγραμμα και τις βασικές κατευθύνσεις μιας φόρμουλας για δραστική μείωση του χρέους προς τον επίσημο τομέα.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι "ειμαστε σε διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία μείωσης του χρέους", η οποία θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις "δραστικότερες" από εκείνες που είχαν συμφωνηθεί πέρυσι στο Eurogroup,  όταν είχε αποφασισθεί το πρώτο κούρεμα.

Η διατύπωση αυτή παραπέμπει ευθέως σε ένα νέο κούρεμα, που θα αφορά αυτή τη φορά  τον επίσημο τομέα (χώρες και κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης). Αργότερα, όταν οι δημοσιογράφοι ζήτησαν διευκρινίσεις, απάντησε λακωνικά, χωρίς να διαψεύσει: «Είμαστε σε διαπραγμάτευση, δεν μπορώ να πώ τίποτα περισσότερο».

 Θέμα κουρέματος ή επιμήκυνσης του χρέους  δεν έχει τεθεί επισήμως από ελληνικής πλευράς. Αναπισήμως όμως η κυβέρνηση  έχει προωθήσει  σε ευρωπαίκές κυβερνήσεις και στις Βρυξέλλες προς "ζύμωση"  ένα σχέδιο ελάφρυνσης των υποχρεώσεων της χώρας, που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον:

- Αντικατάσταση των διμερών ευρωπαϊκών δανείων που δόθηκαν στο πλαίσιο του 1ου προγράμματος χρηματοδότησης, με 50ετές τοκοχρεολυτικό ομόλογο (amortizing bond) σταθερού επιτοκίου 0,6%.

- 10ετή περίοδο χάριτος στις πληρωμές τόκων και χρεολυσίων.

Το σχέδιο αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης για την επίτευξη  συμφωνίας.




sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: