ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.11.13

Την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% έθεσε εκ νέου η τρόικα



Την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% έθεσε εκ νέου η τρόικα
Αποτυχημένη χαρακτηρίζεται από την τρόικα η πολιτική εφαρμογή του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στο 13% στην εστίαση καθώς τα στοιχεία του ΓΛΚ καταγράφουν σημαντική μείωση των φορολογικών εσόδων, χωρίς όμως να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας ή να αυξάνεται ο τζίρος. Υπ αυτό το πρίσμα η τρόικα θέτει θέμα επαναφοράς του συντελεστή ΦΠΑ στο 23%, γεγονός που προμηνύει νέες αντιδράσεις.
Στην πρώτη σύσκεψη που είχε το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας παρουσίασε τα γενικά έσοδα του κράτους, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 4,8 δισ. ευρώ. Ποσό το οποίο είναι κατά 24% υψηλότερο από τον στόχο που είχε τεθεί για τον συγκεκριμένο μήνα, ενώ το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2013 η υπέρβαση έναντι των στόχων στα έσοδα ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.
Παρά ταύτα, οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν αντέδρασαν ούτε θετικά ούτε αρνητικά για αυτά τα στοιχεία, αλλά ανέφεραν ότι θα εξετάσουν νέα δεδομένα.
Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν σε δήλωσή του φάνηκε βέβαιος ότι θα βρεθεί μια ικανοποιητική λύση όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό και τους δημοσιονομικούς στόχους. Παράλληλα, υποστήριξε πως τα δημοσιονομικά κενά το 2014 και το 2015 θα καλυφθούν με μέτρα που θα συγχωνευθούν στην εν εξελίξει αξιολόγηση.
Το υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε ακόμη στην τρόικα το σχέδιο για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και φορολογικής συμμόρφωσης, από το οποίο αναμένει αύξηση εσόδων κατά 381 εκατ. το 2014. Αυτό σε συνδυασμό με τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, θα αποτελέσουν τα βασικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για να καλύψει πιθανό δημοσιονομικό κενό του 2014 που δεν θα ξεπερνάει τα 500-700 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι η τρόικα υποστηρίζει πως το κενό κινείται σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα των 2 δισ. ευρώ.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν επίσης το θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και των εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα, καθώς και η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.
Το θέμα που δεν τέθηκε προς συζήτηση χθες είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ενδεχομένως η κυβέρνηση να θέσει εκ νέου το αίτημα, με αφορμή το γεγονός ότι οι έμμεσοι φόροι από τα καύσιμα υστερούν έναντι των στόχων κατά 700-800 εκατ. τουλάχιστον. Ειδικά, δε, εάν αποδειχθεί ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση λειτούργησε θετικά.
Sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: