ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.11.13

Η τρόικα εκθέτει την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί και προστατεύει τους πλουσίους

Η τρόικα εκθέτει την κυβέρνηση
Κόλαφος είναι για την κυβέρνηση και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τα όσα λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες και στα εσωτερικά e-mails, καθώς και τα όσα αποακαλύπτει η πρώτη εξέταση των στοιχείων. Το επικοινωνιακό σόου για σκληρή διαπργαγμάτευση με κόκκινες γραμμές και εντυπωσιακά στοιχεία προόδου αποδομείται. Χαρακτηριστικό είναι ότι αργά χθες το βράδυ στέλεχος της τρόικας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, επισήμανε στο Sofokleousin.gr, ότι η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα είναι προσωρινά παγωμένη, ενώ σε αυτή τη φάση δεν θεωρείται δεδομένη η επίτευξη πλεονάσματος στα τέλη του έτους, ούτε το 2014.
Υπ αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, το χρέος δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο ούτε από την ΕΚΤ και συνεπώς η χρηματοδότηση θα διακοπεί. Η στάση του οικονομικού επιτελείου και των εμπλεκομένων υπουργών δεν βοηθά στην ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου και της εξέτασης των στοιχείων, καθώς δίδονται αποσπασματικά δεδομένα και επιλεκτικά.
Αν και επικοινωνιακά η κυβέρνηση προσπαθεί να επιδείξει προφίλ σκληρού παίχτη με κόκκινες γραμμές, εν τούτοις οι προτάσεις της δεν αφορούν στοχευμένες παρεμβάσεις και εξορθολογισμούς, ενώ υπολείπονται αισθητά των απαιτήσεων. Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, η άρνηση της κυβέρνησης να προωθήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να προτείνει ρεαλιστικές δράσεις οδηγεί σε ντε-φάκτο λήψη πρόσθετων οριζόντιων μέτρων.
Όπως προκύπτει από μελέτες τόσο της τρόικας, όσο και ελληνικών τραπεζών η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στα τέλη του έτους είναι μεν ορατή αλλά όχι δεδομένη. Για να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στους στόχους απαιτείται η διατήρηση του ρυθμού αύξησης των εσόδων -ενώ προβλέπεται κάμψη του- και παράλληλη περιστολή δαπανών στο υπουργείο Υγείας και Εργασίας.
Η τρόικα έχει συμφωνήσει να επανεξετάσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτό τα προσδοκώμενα έσοδα από τιτλοπιήσεις ακινήτων.
Οπως αναφέρεται σε μελέτη της Eurobank τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης δείχνουν ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 δεν είναι δεδομένη, αλλά προϋποθέτει συνέχιση βελτίωσης του ρυθμού αύξησης των φορολογικών εσόδων. Η συνολική χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και οι τελικές πληρωμές για το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 κρίνονται ως μη-ικανοποιητικές. Μέρος από τα αδιάθετα κεφάλαια για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων παλαιότερων ετών θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2013, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το πρωτογενές πλεόνασμα της συγκεκριμένης χρονιάς.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών επέστρεψαν στην Ελλάδα και ήδη ξεκίνησε ο διάλογος για τα ανοικτά ζητήματα. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει υπάρξει συμφωνία ούτε για το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού του 2014, αλλά ούτε και για τις εναπομένουσες προαπαιτούμενες δράσεις που θα οδηγήσουν στην αποδέσμευση της δόσης του 1,0 δισ. ευρώ. Ξεκινώντας από τις προαπαιτούμενες δράσεις παραμένει ανοικτό το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υπάρξει κάποιες δυνατότητες σύγκλισης σε μια λύση που θα περιλαμβάνει συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών και απολύσεις συγκεκριμένου αριθμού εργαζομένων. Όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενα δελτία θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα οι δανειστές θα κινηθούν σε λύσεις που λίγο έως πολύ θα συνεχίζουν την παρούσα κατάσταση. Η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια να απορρίψει μια τέτοια λύση με δεδομένα τα θέματα που παραμένουν ανοικτά προς διαπραγμάτευση. Η προσμέτρηση του αριθμού των απολύσεων στις συνολικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προσφέρει μια διέξοδο για συμβιβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: