ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.1.09

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ Ο ΚΑΙΑΔΑΣ

Στα πρόσφατα πολεμικά επεισόδια στην λωρίδα της Γάζας, που όλοι γίναμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μάρτυρες ή απλοί αποδέκτες πληροφοριών, όσο αμερόληπτοι κι αν είμαστε αναγνωρίζοντας τα εκατέρωθεν δίκαια, δεν μπορούμε σίγουρα να παραβλέψουμε διάφορα επιπρόσθετα σημεία ή πτυχές, ενός ούτως ή άλλως πραγματικά ή τεχνητά φτιαγμένου, θεωρουμένου όμως ως μεγάλου προβλήματος!

Θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο όρος τρομοκρατία παγκόσμια ή τοπικά, να γίνουν αντιδιαστολές και να τεθούν κριτήρια χρήσης και περιορισμού του όρου! Από πνευματικούς ανθρώπους βέβαια και όχι από πολιτικούς!!!

Ως τώρα χρησιμοποιήθηκε ο όρος ασύμμετρη απειλή, εκφράζοντας όμως κάτι δυνητικό ή περιορισμένα χειροπιαστό, ενώ θα πρέπει και αυτό να επαναπροσδιοριστεί υπό τον όρο της πρακτικά ασύμμετρης αντίδρασης (πολιτικής ή στρατιωτικής, διαχειριστικής ή τακτικιστικής/ στρατηγικής)! Όπως επίσης να τεθούν κανόνες παιχνιδιού ή χειρισμών σε όλα αυτά!!!, κανόνες που να στηρίζονται στο δίκαιο του πληττομένου και περισσότερο στην ηθική του αδυνάτου και ανοργάνωτου παρά του συντεταγμένου και ισχυρού! Διότι η απορροφητική ισχύς και η κοινωνική απόκριση και η γενικότερη ανάδραση είναι αντιστρόφως ανάλογη της εξέλιξης και ανάπτυξης και των επιγενών αποτελεσμάτων και συνεπειών! Ακόμα και μια μικρή καταστροφή των ολιγάριθμων υποδομών μπορεί να οδηγήσει σε αλυσσιδωτή εκδήλωση πολλών καταστροφικών αποτελεσμάτων και ο μετρασμός ή η αποκατάσταση είναι πτωχά ή ελλειπέστατα και μακροχρόνια!

Και για να διευκρινιστεί περισσότερο το κίνητρο του γράφοντος στο άρθρο αυτό θα πρέπει να ειπωθεί ότι αυτό που μετρά δεν είναι η απόδοση ευθυνών, αλλά η πρόληψη ανθρωπίνων (από πλευράς υγείας και σωματικής ακεραιότητας) και όχι μόνον καταστροφών και ο μετριασμός των συνεπειών τους για τους άμεσα πληττόμενους αλλά και την ευρύτερη περιοχή (γύρω χώρες)!

Εδώ ο γράφων λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων του διευκρινίζει ότι εδώ θέτει μια άλλη πτυχή του προβλήματος ασφάλεια αμάχων και δημόσια υγεία, αναπηρία και εχθροπραξίες , ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

Έχει υπολογιστεί (διότι επίσημες καταγραφές δεν υπήρξαν) από την ομάδα μας ότι για μια εμπόλεμη σύρραξη στα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας, πριν μόλις μερικά χρόνια , όπου οι κύριες πολεμικές επιχειρήσεις στην τότε μικρή Γιουγκοσλαβία- Σερβία - Κόσσοβο διήρκεσαν επί 3 μήνες, η Ελλάδα επιβαρύνθηκε με κύμα 20000 περίπου προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους 1500 αναπήρων για ένα χρονικό διάστημα 5 περίπου ετών!!!!!, που έβαινε φθίνον! Η οικονομική επιβάρυνση του γεγονότος αυτού ήταν τεράστια! Όμως η πατρίδα μας και απορρόφησε και απόσβεσε το πληγηρό και καταστροφικό αυτό γεγονός! χωρίς μάλιστα βοήθεια από άλλα πιο ευνομούμενα κράτη και Οργανισμούς!

Αυτό το παράδειγμα αναφέρεται για να γίνει κατανοητό από τους αναγνώστες ότι οι συνέπειες πολεμικών ενεργειών πλήττουν άμεσα και άλλες γειτονικές χώρες!
Εδώ όμως στην περίπτωση της Γάζας δεν τίθεται θέμα μιας ανεπτυγμένης και ευημερούσας κοινωνίας, αλλά μιας περιοχής που προσπαθούσε να ξεφύγει από την ανέχεια και να αναπτυχθεί! Η οργάνωση ήταν δεδομένο ότι ούτως ή άλλως υπολλειπόταν, ούτως ή άλλως έπασχε και τώρα;;; Τι γίνεται μετά τις εχθροπραξίες σχετικά με τα τρόφιμα, εφόδια και υγειονομικό υλικό, τι γίνεται σχετικά με την αποθήκευση και διανομή πόσιμου και καθαρού νερού, το υδρευτικό σύστημα και τις αποχετεύσεις; Τους αγωγούς ενέργειας ηλεκτρικής και καυσίμων; Τους δρόμους και τα δημόσια κτίρια; Αλλά βέβαια ούτε κατά διάνοια λόγος περί υγιεινής και ασφάλειας των υγιών κατοίκων και πολύ δε μάλλον των ασθενών και των τραυματιών! Ή των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού όπως οι ανάπηροι, οι γέροντες, οι έγκυες, τα παιδιά!

Έχει υπολογιστεί ότι μετά από μια εμπόλεμη σύρραξη οι τραυματίες είναι περίπου 3,5 έως 5 φορές περισσότεροι από τους νεκρούς!!!!!!!!!! και ότι το ένα δέκατο περίπου από τους τραυματίες θα αποκτήσουν κάποια άλλοτε άλλη μικρή σε βαθμό ή μεγάλη αναπηρία (3%) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν, να εργαστούν, να αυτοεξυπηρετηθούν, να αυτοδυναμηθούν και να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους χωρίς την βοήθεια τρίτων! Αλλά όμως ποιοι και πόσοι απ’ αυτούς και ως πότε θα επιβιώσουν;;; Άλλωστε εν ονόματι της μάχης απέναντι στην τρομοκρατία ούτε ιδιαίτερες βοήθειες αλλά ούτε και πολεμικές αποζημιώσεις θα δοθούν, σ’ αυτούς τις παράπλευρες απώλειες, τους δυνητικά υποθάλπονες την τρομοκρατία!
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΙΑΝΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


DR ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ , ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ MD , PHD

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

i agree your idea ! very nice blog

Ανώνυμος είπε...

Good Blog, I think I want to find me, I will tell my other friends, on all

Ανώνυμος είπε...

After reading the information, I may have different views, but I do think this is good BLOG!
netting