ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.1.09

Προσφυγή στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας για την ομολογία Ολγκάτς

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας θα καταθέσει η Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς ότι κατά την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο, εκτέλεσε εν ψυχρώ δέκα Ελληνοκύπριους εκ των οποίων και αιχμάλωτοι.
Η απόφαση για την προσφυγή ελήφθη σήμερα σε σύσκεψη του προέδρου Χριστόφια με το γενικό εισαγγελέα της Κύπρου Πέτρο Κληρίδη και κοινοποιήθηκε από τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφανο Στεφάνου. Όπως είπε, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Βουλή θα ζητήσουν την...αξιοποίηση της ομολογίας Ολγκάτς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε άλλα διεθνή σώματα, με στόχο «να βοηθηθεί το έργο της πλήρους διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων».
Το θέμα της ομολογίας Ολγκάτς θα τεθεί και στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης
Πιο συγκεκριμένα, οπως έκανε γνωστό ο κ. Στεφάνου, σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, είχε συνάντηση με το γενικό εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη, σε συνέχεια της σύσκεψης που έγινε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προεδρικού Επιτρόπου Γιώργου Ιακώβου, «με θέμα την ανάληψη πιθανών ενεργειών προς αξιοποίηση της μαρτυρίας ομολογίας του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς, με κύριο στόχο να βοηθηθεί το έργο της πλήρους διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων».
«Στη συνάντηση σήμερα το πρωί αποφασίστηκε όπως το όλο θέμα εγερθεί στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της 4ης διακρατικής προσφυγής της Δημοκρατίας, και παράλληλα αποφασίστηκε η καταχώρηση προσφυγής στο ΕΔΑΔ», διευκρίνισε.
Επιπρόσθετα είπε, «αποφασίστηκε η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, να συζητήσουν την αξιοποίηση της ομολογίας αυτής, τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και σε άλλα διεθνή φόρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει σχέσεις».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως «βασικός και κύριος στόχος των ενεργειών μας είναι να αξιοποιηθεί αυτό το θέμα για να βοηθηθεί το έργο της πλήρους διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας».
«Υπάρχουν αποφάσεις από το ΕΔΑΔ σε ό,τι αφορά το τί πρέπει να κάνει η Τουρκία αναφορικά με το θέμα της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα κινηθούμε με τον τρόπο που σας έχω αναφέρει για να επισημανθεί η παράλειψη της Τουρκίας να εφαρμόσει πλήρως την απόφαση του ΕΔΑΔ που, πέραν από τη συνέργια και τη βοήθεια και τη συνεργασία που πρέπει να έχει η Τουρκία σε ό,τι αφορά το θέμα του εντοπισμού λειψάνων, ταυτόχρονα χρειάζεται να συνεργαστεί η Τουρκία, επιβάλλεται να συνεργαστεί η Τουρκία, για να διευκρινιστούν και να διαλευκανθούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες έχουν χαθεί διάφοροι άνθρωποι, πράγμα που ακόμα η Τουρκία δεν έχει κάνει», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: