ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.2.09

635 εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν οι πρώτες ενδείξεις σύνθετης ζωής


Οι Σπόγγοι είναι από τις πιο απλές μορφές ζώων.
(Photo Credit: Love lab, UC Riverside.)


Κείμενο:
Κώστας Μαυραγάνης
Φωτογραφία: UC Riverside


Ο Gordon Love του πανεπιστημίου Riverside εξετάζει απολιθώματα στο Ομάν
(Photo Credit: David Fike, Caltech.)

Δεκάδες εκατομμύρια χρόνια πίσω από ότι υπολογιζόταν πηγαίνουν την εμφάνιση ανεπτυγμένης ζωής (των πρώτων ζώων) στον πλανήτη μας πρόσφατες ανακαλύψεις απολιθωμάτων σφουγγαριών.

Τα απομεινάρια των πανάρχαιων σφουγγαριών ανακαλύφθηκαν στο Ομάν από ομάδα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και πιστεύεται πως θα είναι καθοριστικά για τον επιστημονικό κόσμο, καθώς μεταθέτουν την εκτιμώμενη περίοδο εμφάνισης των πρώτων σύνθετων οργανισμών στον πλανήτη μας 635 εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν- κάτι που αλλάζει δραστικά τα υπάρχοντα δεδομένα. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Nature”, και πιστεύεται πως θα αλλάξει το πρόσωπο της παλαιοντολογικής έρευνας, καθώς θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις κλιματικές συνθήκες που παρατηρούνταν στον πλανήτη μας κατά μια περίοδο που μέχρι τώρα θεωρούνταν εντελώς «νεκρή».

Η εύρεση των υπολειμμάτων τόσο ευπαθών οργανισμών όπως τα σφουγγάρια είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Η μέθοδος η οποία προτιμάται είναι η αναζήτηση λιπιδίων: βασικών συστατικών στις ζωικές κυτταρικές μεμβράνες. Τα λιπίδια με τη σειρά τους μετατρέπονται σε μια ουσία που ονομάζεται χολεστράνη, η οποία και αφήνει το αποτύπωμά της στις πέτρες.


Αρχειοθετημένα δείγματα στο Petroleum Development Oman, έτοιμα για εξετάσεις.
(Photo Credit: David Fike, Caltech.)

Όσον αφορά το τι αποκάλυψαν τα απολιθώματα για το μακρινό παρελθόν του πλανήτη μας: η περίοδος στην οποία τοποθετούνται τα προϊστορικά σφουγγάρια ήταν μια εξαιρετικά… ψυχρή περίοδος στην ιστορία της Γης, καθώς εκτιμάται πως σχεδόν όλος ο πλανήτης ήταν καλυμμένος από παγετώνες – κάτι το οποίο με τη σειρά του εγείρει ερωτήματα της φύσης πώς ήταν δυνατόν να επιβιώνουν οργανισμοί υπό τέτοιες συνθήκες. Η υπόθεση που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι αυτή της ύπαρξης φυσικών καταφυγίων: περιοχών που ήταν ελεύθερες από πάγους και μπορούσαν να φιλοξενήσουν και να υποστηρίξουν ζωντανούς οργανισμούς.http://www.blue-planet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: