ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.2.09

Πόλεμος κατασκόπων στη Λευκωσία

Το FBI συνέλαβε Αμερικανό που έδινε πληροφορίες στη Μόσχα και ζήτησε την κατάσχεση πλοίου για τη Γάζα
Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τη Λευκωσία την κατάσχεση του φορτίου του υπό κυπριακή σημαία πλοίου Monchegorsk, που βρίσκεται στο λιμάνι της Λεμεσού, καθώς όπως υποστηρίζει, μεταφέρει όπλα και πυρίτιδα, που απέστειλε το Ιράν στις οργανώσεις Χεζμπολάχ και στη Χαμάς. Η αποστολή και η παράδοση, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, θα γινόταν μέσω της Συρίας.
Σε μία άλλη εξέλιξη, το FBI συνέλαβε Αμερικανό πολίτη, τον Ναθάνιελ Νίκολσον, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνεργαζόταν με Ρώσους πράκτορες. Οι συναντήσεις γίνονταν στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Fridays, όπου ο Νίκολσον

λάμβανε τα χρήματα, που του χορηγούσαν οι Ρώσοι.

Ο συλληφθείς είναι γιος του γνωστού πράκτορα της CIA, Χάρολντ Νίκολσον, ο οποίος είχε καρφώσει στους Ρώσους τα ονόματα των Αμερικανών κατασκόπων και τους συνεργάτες τους, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Συνεργασία
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία της κυπριακής κυβέρνησης με τους Αμερικανούς είναι απόλυτη και ειλικρινής. Ηδη, συναίνεσε στην κατάσχεση του φορτίου, για το περιεχόμενο του οποίου θα ενημερωθούν κλιμάκια πρακτόρων του FBI και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που βρίσκονται στη Λεμεσό.

Διπλωματική πηγή ενημέρωσε ότι στον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια είχε φτάσει και αίτημα από τη Μόσχα, για να αφεθεί το πλοίο να συνεχίσει την πορεία του. Το Monchegorsk ανήκει σε ρωσική εταιρεία.

Το αίτημα των Αμερικανών προκάλεσε συναγερμό στη Λευκωσία. Ο κ. Χριστόφιας, μετά από συνεννοήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, τον πρόεδρο της Βουλής Μάρκο Καρογιάν και την ηγεσία της αστυνομίας αποφάσισε να ερευνηθεί το πλοίο με βάση ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που αφορούν τη συνεργασία με το Ιράν.

Η πορεία του πλοίου ανακόπηκε από αμερικανικό πολεμικό, κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα. Μετά από έρευνες, ανακαλύφθηκαν τα όπλα και η πυρίτιδα, αλλά επειδή δεν καλυπτόταν νομικά η αμερικανική ενέργεια, το πλοίο εξαναγκάστηκε να πλεύσει προς τα κυπριακά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια στο λιμάνι της Λεμεσού.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι «υπάρχει μία υπόθεση με ένα πλοίο εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου και η Κυπριακή Κυβέρνηση θα χειριστεί υπεύθυνα το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους». Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα λεπτό ζήτημα, και όσα λιγότερα λέγονται, τόσο το καλύτερο.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία διερευνά με πολλή σοβαρότητα και υπευθυνότητα» το θέμα και πρόσθεσε: «Κάνουμε υπεύθυνους χειρισμούς και δεν μπορώ να κάμω σχόλια τα οποία θα έχουν συνέχεια και θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα για μας».

«Για μας», είπε ο Κύπριος πρόεδρος, «είναι ένα πρόβλημα, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε πλοίο υπό κυπριακή σημαία, το οποίο μεταφέρει αυτά που μεταφέρει, και που είναι σε αντιπαράθεση ή σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Αναφορικά με την υπόθεση κατασκοπείας, δεν εμπλέκεται μεν η Κύπρος, αλλά το περιστατικό φανέρωσε τον «πόλεμο κατασκόπων» που διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια στο νησί. Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ρώσοι -παλαιότερα οι Σοβιετικοί- διατηρούν ισχυρά κλιμάκια πρακτόρων, καθώς χρησιμοποιούν την Κύπρο ως βάση για τις επιχειρήσεις τους στη Μέση Ανατολή.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ - ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: