ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.2.09

"THE GAME OF CHICKEN" ( ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ)"


Έχουμε και λέμε:

"
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=970045&lngDtrID=251

Μηχανισμό χρηματοδοτικής στήριξης των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο δανεισμού από το ΔΝΤ, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, μελετά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις Βρυξέλλες υπάρχει ανησυχία ότι αν οι δύο χώρες δεν μπορέσουν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους, θα επηρεαστεί αρνητικά η ευρωζώνη στο σύνολό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, το θέμα απασχολεί τις υπηρεσίες της Επιτροπής, καθώς η τελευταία διαπιστώνει ότι το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα έχει γίνει υπέρογκο, ξεπερνώντας κατά 2,32% το αντίστοιχο της Γερμανίας (την Παρασκευή η διαφορά διαμορφώθηκε στο 2,27%). Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ιταλία, της οποίας τα επιτόκια δανεισμού έχουν επίσης μεγάλη διαφορά από αυτά των γερμανικών ομολόγων.

Αν οι δύο αυτές χώρες της ευρωζώνης και κυρίως η Ιταλία, που είναι μεγάλη οικονομία, διατρέξουν κίνδυνο να μη μπορούν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση φοβάται ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η ευρωζώνη στο σύνολό της. Υπάρχει κίνδυνος να κλονιστεί το όλο εγχείρημα του ευρώ, αφού τα παραδείγματα των δύο χωρών θα αποτελέσουν επιχείρημα στα χέρια των αντιπάλων του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος."

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην τελευταία παράγραφο:

"
Υπάρχει κίνδυνος να κλονιστεί το όλο εγχείρημα του ευρώ, αφού τα παραδείγματα των δύο χωρών θα αποτελέσουν επιχείρημα στα χέρια των αντιπάλων του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
"

Έχουμε μιλήσει για αυτό το θέμα (πείτε με μάντη αν θέλετε):

"http://www.market-talk.net/index.php/essay/article/3736/

Όταν και άμα η Ευρώπη βρεθεί σε βαριά ύφεση, θα γίνουν τα ακόλουθα.

• Ελλάδα και Ιταλία θα αρχίσουν να γκρινιάζουν για το δυνατό ευρώ και θα υπάρξει κινητοποίηση για να γίνει η νομισματική πολιτική στη Ευρώπη πιο ευέλικτη.

• Η Ευρώπη αρχικά να απορρίψει όλα τα αιτήματα στη Ελλάδας και Ιταλίας

• Όταν η ΕΕ δει ότι η Ελλάδα και η Ιταλία μιλάνε σοβαρά, θα ενδώσει, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταστραφεί παντελώς το ευρώ "

Τώρα λοιπόν φτάσαμε στη σημείο που έχουμε την βαριά ύφεση. Τώρα λοιπόν αρχίζει και γίνετε ενδιαφέρον το πράγμα, διότι τώρα η Ελλάδα & Ιταλία θα παίξουν με αντίπαλο τη Γερμανία και ΕΕ το παιχνίδι που ονομάζουμε chicken (κοτόπουλο).

Σε αυτό το παιχνίδι (chicken), ο κάθε παίχτης οδηγάει ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα οδεύοντας προς μετωπική σύγκρουση με τον άλλον.

Αυτός που την τελευταία στιγμή αλλάξει πορεία έτσι ώστε να μην χτυπήσει τον άλλο χάνει και κερδίζει αυτούς που είχε τα γερά νεύρα και την τρέλα να τραβήξει το παιχνίδι στα άκρα.

Στην προκειμένη περίπτωση, το παιχνίδι είναι, ποιος από τις δυο χώρες θα λυγίσει πριν αποφασίσει η ΕΕ να δεχτεί (και να επιδιώξει) ένα πολύ αδύναμο ευρώ για να μπορεί να πάρει ανάσα η Ελλάδα και η Ιταλία και ενδεχομένως ορισμένες άλλες οικονομίες.

Θα τραβήξει δηλαδή η Γερμανία το θέμα στα άκρα, επιμένοντας στο ότι κάθε χώρα θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της σε αυτή την κρίση (άσχετα αν δεν αντέχει δημοσιονομικά) πριν πάρει την απόφαση η Ελλάδα & Ιταλία να βγουν από το ευρώ … που θα ήταν καταστροφικό;

Η θα λυγίσει την τελευταία στιγμή και θα αποφασίσει ότι θα πρέπει να επιδιώξει να βοηθηθούν αυτές οι οικονομίες με λεφτά της ΕΕ και παράλληλα να επιδιώξει έναν πολύ πιο αδύναμο ευρώ για να μπορούν να αντεπεξέλθουν η Ελλάδα & Ιταλία;

Διότι ακόμα και αν η Ελλάδα πάρει βοήθεια από το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕκΤ, το θέμα είναι τι αυτά τα λεφτά δεν είναι αγύριστα και θα εξακολουθεί η Ελλάδα να τα χρωστάει.

Και αν δεν αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα και πολύ γρήγορα – μεταξύ αυτών είναι και μια ταχεία πολιτική ένωση της ΕΕ - τότε η Ελλάδα και και η Ιταλία θα βρεθούν και πάλη στο ίδιο σημείο που είναι σήμερα.

Με λίγα λόγια, η αποφύγει τώρα την μετωπική σύγκρουση η Γερμανία, η τραβάει το πράγμα στα άκρα και στη συνέχεια χάνει big time.


Γιώργος Καισάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: