ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.6.09

Πράσινη Μαγνησία, νησιά, καλόγεροι κι επιδοτήσεις!



Θυμάστε την ανάρτηση για τα νησιά των βορείων Σποράδων Κυρά Παναγιά και Σκάτζουρα;
Αν όχι θα τη βρείτε εδώ http://magnitis.blogspot.com/2009/06/blog-post_2972.html
Η συνέχεια του θέματος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ταχυδρόμος, έχει ως εξής:
Στο νησάκι της Κυρά Παναγιάς, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι:
- η έκταση δεν υπόκειται σε εκμετάλλευση από τη δικαιούχο
- έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την παρεμπόδιση της βόσκησης,
- διαπιστώθηκε βόσκηση καθότι καταμετρήθηκαν 30 κατσίκια από την περιδιάβαση και τον περίπλου και τον έλεγχο του δυνατού οπτικού πεδίου (είτε δια γυμνού οφθαλμού, είτε με κυάλια)
- δεν διαπιστώθηκαν ανθρώπινες παρεμβάσεις (διάνοιξη δρόμων, εκσκαφές, ανέγερση κτισμάτων κ.α.)
- υπάρχει διαφορά με την αντίστοιχη έκταση της μη ενταγμένης στην «μακροχρόνια παύση» όσον αφορά στην ανάπτυξη της χορτονομής και της βλάστησης.
Όπως είχε αναφέρει ο νομάρχης, διαπιστώθηκε όχι μια μεγάλη, αλλά μιας ήπιας μορφή παράβασης των όρων. Είναι η πρώτη φορά στο νησί από την ισχύ του προγράμματος που διαπιστώνεται παράβαση των όρων και δεν επισείει ποινή απένταξης από το κοινοτικό πρόγραμμα.
Μετά απ' αυτή την έκθεση λοιπόν, ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Μαγνησίας, με απόφασή του επέβαλε κυρώσεις, ύψους 152.460 ευρώ, για μη τήρηση των απαγορεύσεων του προγράμματος αγρανάπαυσης, στο οποίο έχει ενταχθεί έκταση της νήσου Κυρά-Παναγιάς.
Στην ουσία, η Ιερά Μονή στερείται για το 2009, έτος που διαπιστώθηκε η παράβαση, την επιδότηση που επρόκειτο να λάβει.
Κατά της απόφασης, η Ιερά Μονή έχει το δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός δέκα ημερών από την παραλαβή της απόφασης!
Να θυμήσω τώρα ότι η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας ήδη εισέπραξε 1,2 εκατ. ευρώ, τα νησάκια Κυρά Παναγιά και Σκάντζουρα, που ανήκουν στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, έχουν εντάξει στο πρόγραμμα 12.100 στρέμματα και σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ σ' αυτά αντιστοιχούν τα περισσότερα χρήματα από τις κοινοτικές επιδοτήσεις.
Οι επιδοτήσεις αφορούν στο πρόγραμμα «Μακροχρόνιας Παύσης Γεωργικών Γαιών» ή αλλιώς γνωστό ως αγρανάπαυση, στο οποίο εντάχτηκαν τα μοναστήρια από το 1997.
Το νησάκι Κυρά Παναγιά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, φαίνεται ότι έχει μετεξελιχθεί στο νησί... των επιδοτήσεων, αφού οι μοναχοί κατά καιρούς έχουν ζητήσει να ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα, από την κατασκευή συστημάτων πυροπροστασίας και τη βιολογική κτηνοτροφία, μέχρι για συστήματα αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού... για να ξεδιψούν τα ζώα που βόσκουν στην περιοχή.
Το νησί, συνολικής έκτασης 25.000 στρεμμάτων, έχει κηρυχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού αρχαιολογικός χώρος και απαγορεύεται οποιαδήποτε αγροτική δραστηριότητα.
Στο πρόγραμμα της αγρανάπαυσης, όμως, έχουν ενταχθεί 7.000 στρέμματα.
Ωστόσο, υπάρχει και κτηνοτροφική μονάδα, στην οποία τη μονή εκπροσωπεί ο μοναχός Ονούφριος. Διαθέτει 2.400 κατσίκια, «ελευθέρας βοσκής» και έχει ενταχθεί σε άλλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα (!), βιολογικής κτηνοτροφίας.
Οι ελεγκτές της Νομαρχίας λοιπόν απ' τα 2.400 κατσίκια, είδαν μόνο 30 κατσίκια από την περιδιάβαση και τον περίπλου και τον έλεγχο του δυνατού οπτικού πεδίου (είτε δια γυμνού οφθαλμού, είτε με κυάλια)!
Ο Διευθυντής Αγροτικής ανάπτυξης, επιβάλλει πρόστιμο το οποίο υπόκειται σε ένσταση (δηλαδή μείωση), μόνο για το έτος που διαπιστώθηκε η παράβαση της βοσκής!
Τα προηγούμενα χρόνια που οι μοναχοί τα έπαιρναν και απ' τις επιδοτήσεις και απ' την βοσκή γίνανε γαργάρα!
Η κύρηξη του νησιού ως αρχαιολογικός χώρος απ' το Υπουργείο Πολιτισμού, προφανώς δεν αφορά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας!
Το ότι την ίδια στιγμή που είναι ενταγμένα τα νησιά σε πρόγραμμα αγρανάπαυσης για να σταματήσουν τάχα τη βοσκή,έχουν ζητήσει να ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα, από την κατασκευή συστημάτων πυροπροστασίας και τη βιολογική κτηνοτροφία, μέχρι για συστήματα αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού... για να ξεδιψούν τα ζώα που βόσκουν στην περιοχή, δεν το είδατε δεν το απαντήσατε!
Αν όλ' αυτά δεν λέγονται απάτη, πως λέγονται κ. Παπατόλια;;;
Αν το πρόστιμο που επιβάλλατε και με τον τρόπο που το κάνατε δεν λέγεται κουκούλωμα και συγκάληψη πως το λέτε στη νομική γλώσσα της οποίας είστε διδάκτορας;;;
Η λέξη αιδώς γνωρίζετε τι σημαίνει ή σας είναι άγνωστη;;;
Ναι κ. Παπατόλια, η Μαγνησία έγινε πράσινη, αλλά απ' το χρώμα των χαρτονομισμάτων που εισπράτουν με την ανοχή σας οι καλόγεροι!
magnitis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: