ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.1.10

Ποιούς ευνόησαν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην κατάθεση του ν/σ για τις γονικές παροχές;








vilaΓράφαμε ......

Όσοι αντιδρούν ακόμη χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, μάλλον ενδιαφέρονται για μεταβιβάσεις μεγάλης ακίνητης περιουσίας που δεν πρόλαβαν να τις διεκπεραιώσουν με τον ισχύοντα μέχρι τις 8/1 και παρελθόντα ήδη νόμο της ΝΔ.

Και φυσικά κίτρινη κάρτα στο οικονομικό επιτελείο που άφησε να κάνουν παιχνίδι οι μεγαλοϊδιοκτήτες λόγω της καθυστέρησης κατάθεσης των νέων ρυθμίσεων.
Και εξηγούμαστε:
Προβλέπαμε έξαρση των μεταβιβάσεων ήδη από τον περασμένο χρόνο, από τις εκλογές και μετά. Κι αυτό γιατί ήταν ένα μέτρο που είχε εξαγγείλει προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Άρα ήταν επόμενο ότι θα γινόταν πλήθος μεταβιβάσεων των ιδιοκτητών με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Άρα το σώφρον θα ήταν .... μια άμεση κατάθεση σχεδίου νόμου που θα διόρθωνε άμεσα την άδικη φοροαπαλλακτική πολιτική της ΝΔ και δεν θα έδιδε τον χρόνο για συνέχιση - έστω και προσωρινά - της φοροδιαφυγής.
Επαληθευθήκαμε:
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει το υπουργείο Οικονομικών από τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκε έκρηξη γονικών παροχών ακινήτων μεγάλης αντικειμενικής αξίας. Έτσι, στη ΔΟΥ Κηφισιάς τον Δεκέμβριο του 2009 ο αριθμός των γονικών παροχών αυξήθηκε από 437 τον αντίστοιχο μήνα του 2008 σε 2.240 και η αξία των μεταβιβασθέντων ακινήτων από 39,4 εκατ. ευρώ σε 538,79. Στη ΔΟΥ Ψυχικού τον ίδιο μήνα από 252 γονικές παροχές τον Δεκέμβριο 2008 έγιναν 1.418 και η αξία των μεταβιβασθέντων ακινήτων ανήλθε από 1,5 εκατ. ευρώ σε 244,5 εκατ. ευρώ. Στη ΔΟΥ Μυκόνου, από 20 γονικές παροχές τον Δεκέμβριο του 2008, διενεργήθηκαν 161 τον Δεκέμβριο του 2009, με αξίες 1 εκατ. και 23,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλες περιοχές με υψηλές αντικειμενικές αξίες ακινήτων.
Και ακόμη:
Με τις καθυστερήσεις του, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε την ευκαιρία σε μεγαλοϊδιοκτήτες όχι μόνο να κερδίσουν από τους φόρους γονικής παροχής αλλά και να «τεμαχίσουν» την περιουσία τους ώστε να γλιτώσουν την τσιμπίδα του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας που θα αντικαταστήσει το ΕΤΑΚ, όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.
Η βιασύνη των μεγαλοϊδιοκτητών εξηγείται από τον πίνακα που δείχνει το μέγεθος των επιβαρύνσεων για ακίνητα μεγάλης αξίας. Οι επιβαρύνσεις φτάνουν έως και το 685% για μεταβιβάσεις περιουσίας 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ αντίθετα η μεταβίβαση ακινήτου αξίας 150.000 ευρώ έχει ωφέλεια φόρου 550 ευρώ. Με το παλαιό σύστημα η γονική παροχή ακινήτου αξίας 150.000 ευρώ επιβαρυνόταν με φόρο 550 ευρώ, με το νέο σύστημα ο φόρος θα είναι μηδέν.
ΑΡΑ:
Υπάρχει απώλεια εσόδων λόγω καθυστέρησης κατάθεσης - απόσυρσης της τροπολογίας και εκ νέου κατάθεσης του ξεχωριστού νόμου για τις γονικές παροχές.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΛΕΙΑ, ΑΠΕΙΡΙΑ ή ΣΚΟΠΙΜΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ;
Ενδιαφέρον θα είχε μια έρευνα που θα αποκάλυπτε ποιοί μεγαλόσχημοι "πρόλαβαν" να φοροδιαφύγουν.....

Ακτιβιστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: