ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.1.10

Απόφαση-βόμβα για τα πτυχία των κολεγίων


Μεγάλες ανατροπές όχι μόνο στο χώρο των κολεγίων, αλλά και στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να επιφέρει απόφαση-βόμβα του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας. Η απόφαση αυτή, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το ενδιαφερόμενο κολέγιο, επικυρώνει προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου και επιβάλλει έμμεσα στο ελληνικό Δημόσιο να αναγνωρίζει πλήρως τα πτυχία ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που χορηγούνται ύστερα από σπουδές σε ελληνικά κέντρα ελευθέρων σπουδών. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε ύστερα από αγωγή του κολεγίου κατά του ελληνικού Δημοσίου με την αιτιολογική βάση ότι το ΔΙΚΑΤΣΑ (σήμερα ΔΟΑΤΑΠ) μέχρι το 2005 δεν αναγνώριζε τα πτυχία του συνεργαζόμενου δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου εφόσον οι πτυχιούχοι είχαν πραγματοποιήσει τις σπουδές τους στην Ελλάδα και όχι εξ ολοκλήρου στη Γαλλία. Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο επιδίκασε στο κολέγιο χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, αναγνωρίζοντας ότι οι μη νόμιμες πράξεις των οργάνων της διοίκησης είχαν αντίκτυπο και προσέβαλλαν την πίστη, το κύρος και τη φήμη του. Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, οι ελληνικές αρχές είναι υποχρεωμένες να αναγνωρίζουν όχι μόνο επαγγελματικά (δηλαδή μέσω ΣΑΕΙΤΤΕ), αλλά και ακαδημαϊκά (δηλαδή μέσω ΔΟΑΤΑΠ) τους τίτλους σπουδών που χορηγούν τα ομοταγή (και μόνο αυτά) ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, κατ' εφαρμογή των σχετικών κοινοτικών οδηγιών αλλά και των διατάξεων του «σκληρού πυρήνα» του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου. Πρέπει, πάντως, να υπογραμμιστεί ότι η υποχρέωση αναγνώρισης των πτυχίων προκύπτει έμμεσα, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου αφορά αγωγή αποζημίωσης για μη αναγνώριση πτυχίων και όχι πτυχίο καθαυτό. Εξελίξεις στο θέμα αναμένονται το Φεβρουάριο, οπότε αναμένεται η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/2005.


ΣΤ.ΔΕΛ.

http://www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: