ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.2.10

Γενναία μεταφορά κεφαλαίων απο τους κατέχοντες στούς πολίτες, η μόνη ρεαλιστική λύση


Article Author: Γιώργος Κοσμόπουλος
Σε δραματικούς τόνους απευθύνθηκε πρός τούς πολίτες ο Πρωθυπουργός πρίν από δύο μέρες προκειμένου να ανακοινώσει τα γενναία μέτρα που ζητούσε τό διεθνές οικονομικό λόμπυ να ληφθούν από τούς πολιτικούς μας, διά των απροκάλυπτων πλέον εκπροσώπων του,την Κομισσιόν τών Βρυξελλών.

Η γενναιότητα,πού ηταν το ζητούμενο γι'αυτούς ,αποδείχτηκε ελπίζουμε σε αυτή τη φάση μόνο, ότι εξαντλήθηκε σε μέτρα πού αποτελούν γροθιά στό σώμα της ελληνικής κοινωνίας, την οποία αποτελούν οι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι, οι υπάλληλοι, οι εργάτες, οι επαγγελματίες οι μικρομεσαίοι, τά 3 εκατομμύρια που ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας καί χάδι στό κεφάλι πού υποτίθεται οτι συγκροτούν οι τραπεζίτες και οι εμποροβιομήχανοι πού δραστηριοποιούνται στόν τόπο μας.

Η αμείλικτη γλώσσα των αριθμών αποκαλύπει ότι οι περικοπές αποδοχών στόν δημόσιο τομέα θά συγκρατήσουν στό δημόσιο ταμείο μόνο 800 εκατομμύρια και ο φόρος στά καύσιμα θα προσθέσει άλλο 1 δις, πού θεωρείται δεδομένο ότι θά πληρώσουν ασφαλώς όλοι οι πολίτες,,σύνολο 1,8 δις ευρώ.

Οι στοχευμένες εξαγγελίες του τύπου ,«παγώνουν» φέτος οι προσλήψεις ,«παγώνουν» οι μισθοί στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα,μείωση του συνολικού κονδυλίου για τα επιδόματα κατά 10% ,τέλος στις υψηλές αμοιβές του Δημοσίου φαίνονται λογικές υπο τις κρατούσες συνθήκες, αλλά ατυχώς δέν είναι ικανές να συμβάλουν αποφασιστικά στή λύση τού προβλήματος του κόστους της υπερχρέωσης της χώρας ούτε κάν σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Και τούτο διότι το κόστος αυτό, όπως προβλεπεται να εξελιχθεί με την περιστολή των δαπανών στον δημόσιο τομέα πού θά δανειστεί μόνο 40 δις (με τόκο σημερινό 7%), θά ανέλθει το τρέχον έτος σε 2,8 δις ευρώ. Επομένως μέ τα εξαγγελθέντα μέτρα πού στοχοποιούν μόνο την πλατειά ελληνική κοινωνία δέν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ούτε καν η εξυπηρέτηση τού χρέους πού δημιουργείται το τρέχον έτος ,για να μήν αναφερθούμε στα χρέη πού λιμνάζουν από το παρελθόν.

Τήν ίδια περίοδο θά αφαιρούνται από τούς εργαζόμενους στο δημόσιο και από όλους τους πολίτες 1,8 δις αγοραστικής δύναμης, οδηγώντας μικρομεσαίους και επαγγελματίες στα λουκέτα, εργαζόμενους στο δρόμο και την πραγματική ραχοκοκαλιά της οικονομίας σε παραπέρα συρίκνωση και ύφεση.

Οι πολιτικοί μας προχωρόντας εναρμονισμένα ,σε μία προφανή αναγκαστική προσπάθεια να χρυσώσουν το χάπι που καλούνται αδιαμαρτύρητα να καταπιούν οι πολίτες,εξήγγειλαν φορολογία των off shore εταιρειών,έναν απιαστο όμως και αόριστο στόχο, με μεγάλες δυσκολίες στην όποια υλοποίησή του και άγνωστο όφελος για το Δημόσιο Ταμείο, έστω στο μέλλον.

Υποσχέθηκαν εξισορροπιστικά καί για άμεση υλοποίηση, φορολόγηση των μερισμάτων των μετόχων πού δέν απανεπενδύονται, ένα σοβαρό μέτρο στή σωστή κατεύθυνση πού καί μείς από το βήμα αυτό προτείναμε http://www.stopcartel.info/2010/02/02/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ πού όμως μέχρι τη στιγμή αυτή είναι άγνωστο πώς θα εφαρμοστεί και εάν επί της ουσίας εφαρμοστεί.

Διότι πραγματική εφαρμογή τού μέτρου αυτού έστω στα κέρδη μόνο τού 2009 θά οδηγούσε από τίς μεγάλες επιχειρήσεις στό δημόσιο ταμείο με νούμερα τού 2006 (υπερκέρδη 16,3 δις) και συντελεστή φορολόγησης 45% όπως προτείναμε,τουλάχιστον 7,3 δις ευρω λύνοντας αποφασιστικά τό ζήτημα του τρέχοντος χρέους ,μειώνοντας δραστικά τίς ανάγκες τού φετεινού δανεισμού κατά 4,5 δίς καί εξυπηρετώντας την πληρωμή τών τόκων μέ τα υπόλοιπα 2,8 δίς.

Ομως στην εξαγγελία των μέτρων δέν αναφερεται ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών τα οποία διανέμονται σαν μερίσματα στούς μετόχους των μεγάλων εταιρειών, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι το μέτρο αυτό εάν επρόκειτο να εφαρμοστεί με τούς παραπάνω ουσιαστικούς οικονομικούς στόχους θα ηταν έκθετο σε ακόμη εντονώτερη δημιουργική λογιστική των μεγάλων επιχειρήσεων που θα επιχειρούσαν να καλύψουν τούς μετόχους τους.

Θεωρήθηκε επίσης δεδομένο ότι ο στόχος άντλησης 1 δις ευρώ από τη φορολόγηση των καυσίμων θα πρέπει να επιβαρύνει φυσιολογικά τό σύνολο των πολιτών.Είναι άγνωστο όμως στούς πολίτες ότι τά δυο ελληνικά διυλιστήρια τά οποία τροφοδοτούν με καύσιμα τήν ελληνική αγορά, τα πωλούν στη μεγαλύτερη τιμή προ φόρων στην ΕΕ, ληστεύοντας έτσι νόμιμα και προνομιακά τό ελληνικό δημόσιο ταμείο. Αυτό συμβαίνει διότι τά κεφάλαια πού αντιστοιχουν στούς φόρους που στίς άλλες Ευρωπαικές χώρες πηγαίνουν στά δημόσια ταμεία τους, στην Ελλάδα έχουν νόμιμοφανώς ιδιοποιηθεί και παραμένουν στην κατοχή των κ.κ Λάτση καί Βαρδινογιάννη οι οποιοι ελέγχουν τα διυλιστήρια.

Η αύξηση τού φόρου στα καύσιμα θα πρέπει να επιβληθεί αφού ελεγθεί η τιμή των καυσίμων πρό φόρων, ώστε την αύξηση να επιβαρυνθούν τα διυλιστήρια και όχι οι πολίτες,για τούς οποίους η τιμή θα πρέπει να διατηρηθεί κυμαινόμενη στα σημερινά επίπεδα.

Πράγματι χρειάζονται γενναία μέτρα για τη διάσωση της καταρρέουσας ελληνικής οικονομίας.

Πιστεύουμε ότι ηλθε η ώρα για το πολιτικό προσωπικό της χώρας να ορίσει ξεκάθαρα με τίς αποφάσεις του , αν μέ τον όρο διάσωση εννοεί την συνέχιση της προστασίας των οικονομικών συμφερόντων των εχόντων και κατεχόντων διασώζοντας εκλεκτικά τούς τραπεζίτες καί τούς μεγάλους εμποροβιομηχάνους οι οποίοι πρωταγωνίστηκαν ομαδικά στο ελληνικό πάρτυ των τελευταίων δεκαετιών με τα χρήματα των φορολογουμένων ,η προτίθεται να διασώσει την υπόσταση,τη λειτουργία και την αξιοπρέπεια τού συνόλου των πολιτών οι οποίοι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στήν εξαθλίωση.

Αν οι προθέσεις, όπως πιστεύουμε ,τής κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολλών και όχι των ολίγων,ας προχωρήσει εδώ και τώρα με θάρρος καί ας πάρει τίς αποφάσεις πού πρέπει.Στήν περίπτωση αυτή θα έχει οχι μόνο την στήριξη των πολιτών αλλά και την πρόθυμη συμμετοχή τους στην προσπάθεια.Αλλιώς...

Γράφει ο Γιώργος Κοσμόπουλος

cartel

Δεν υπάρχουν σχόλια: