ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.2.10

Παίρνοντας αφορμή από την επέτειο γεννήσεως του Ι. Καποδίστρια θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές σκέψεις παρουσιάζοντας το παρακάτω βίντεο

Επετειακό



Ο Ιωάννης Καποδίστριας γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 10 Φεβρουαρίου 1776. Ήταν το έκτο από τα εννιά παιδιά του Αντωνίου Καποδίστρια και της Αδαμαντίας Καποδίστρια το γένος Γονέμη. Στην Κέρκυρα μεγάλωσε, έμαθε τα πρώτα γράμματα, και κατόπιν σπούδασε ιατρική στην Πάδοβα της Ιταλίας. Στην Κέρκυρα διέπρεψε ως γιατρός και πολιτικός άνδρας και, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Τσάρου Αλέξανδρου του Α, εντάχθηκε στο διπλωματικό σώμα της Ρωσίας φθάνοντας στο αξίωμα του Υπουργού των Εξωτερικών. Αργότερα εγκατέλειψε αυτή τη λαμπρή καριέρα ,παρά τις ασφυκτικές πιέσεις του Τσάρου Νικολάου να παραμείνει στο αξίωμά του και να μην υποβάλλει την παραίτησή του, και ήρθε ν’ αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας η οποία βρισκόταν σε αθλία κατάσταση, μιάς Ελλάδας η οποία, όχι μόνο δεν είχε πετύχει την ανεξαρτησία της, αλλά δεν είχε καν το δικαίωμα να αποκαλείται ανεξάρτητο κράτος.

Βέβαια η σημερινή κατάσταση δεν απέχει πολύ από την τότε. Η Ελλάδα από την απελευθέρωση της ήταν καταχρεωμένη όπως, δυστυχώς, και τώρα. Πολιτικοί, διπλωμάτες, στρατιωτικοί, προύχοντες σφετερίζονταν εκτάσεις, χρήματα και έσοδα του κράτους. Ίδια κατάσταση δηλαδή με την σημερινή. Ο ίδιος Έλληνας εχθές και σήμερα. Οι ξένες δυνάμεις, και προπαντός η Τουρκία, επιβουλεύονταν διαρκώς την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Και σήμερα οι «σύμμαχοι» μας σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τον κλοιό γύρω από την Ελλάδα ζητώντας της κομμάτια από τα εδάφη της. Τότε δεν υπήρχε κράτος, δεν υπήρχε δικαιοσύνη, δεν υπήρχε οικονομία, δεν υπήρχε τίποτα και χρειάστηκε να ιδρυθούν όλα από την αρχή. Δυστυχώς σήμερα και πάλι όλοι διαπιστώνουμε ότι το κράτος χρειάζεται να συσταθεί σχεδόν από την αρχή. Διότι το κράτος είναι σχεδόν ανυπόστατο. Τότε ο λαός έβγαινε από κατοχή τετρακόσιων χρόνων, αμόρφωτος, απαίδευτος, σε άγρια κατάσταση. Εμείς σήμερα μπορεί να μην έχουμε περάσει τέτοια κατοχή αλλά ο λαός παραμένει αμόρφωτος και απαίδευτος και δεν γνωρίζει πού πάει και τι θέλει. Τόσες ομοιότητες και συμπτώσεις πραγματικά προκαλούν έκπληξη. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τρόπο εκπληκτικό.

Δυστυχώς παρόλες αυτές τις ομοιότητες κανείς δεν κάνει τον κόπο να σκύψει και να δει τις λύσεις που τόσο πετυχημένα πρότεινε και εφάρμοσε ο πρώτος κυβερνήτης. Κανείς δεν σκύβει να δει πού κατάντησε το Ελληνικό κράτος όταν δεν εφάρμοσε τις λύσεις του και τις προτάσεις του αλλά προτίμησε δυτικά μοντέλα, ξένα προς την παράδοσή του.

Και πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του για την Ελλάδα ώστε ενώ ο ίδιος πέτυχε για την ιδιαιτέρα του πατρίδα -τα Επτάνησα- την αναγνώριση της σε ανεξάρτητο κράτος, δεν αρκέστηκε μόνο σ’ αυτό. Βοήθησε ολόκληρη την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό γιατί ένοιωθε πάνω όλα Έλληνας και μετά Κερκυραίος. Δυστυχώς, οι σύγχρονοί του ελάχιστα κατάλαβαν από τα όσα πρέσβευε και οραματιζόταν. Έμειναν στα τυχόν λάθη που έγιναν στη διακυβέρνηση, στα προσωπικά παράπονα, στις προσωπικές μεροληψίες και, αντί να δουν το δάσος κοίταζαν το δέντρο κάτι που δυστυχώς συνεχίζεται και μέχρι σήμερα. Αντί να δούμε πού βαδίζει η πατρίδα μας και τι δρόμο έχει πάρει, εμείς σπαταλάμε δυνάμεις και πόρους για ασήμαντα πράγματα.

Είναι πραγματικά άξιο λόγου ότι, το νεώτερο Ελληνικό Κράτος «τιμά» τον πρώτο Κυβερνήτη του εξαφανίζοντας κάθε αναφορά στο όνομά του από τα σχολικά εγχειρίδια.

Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, προσπαθούμε να ζωντανέψουμε τη μνήμη του Ι. Καποδίστρια και να φωτίσουμε κάποιες πτυχές της προσωπικότητας και του έργου του ώστε να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ θα βοηθήσουν αυτόν τον έρημο τόπο μας, οι δικές του λύσεις και οι δικές του κατευθύνσεις.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: