ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.1.12

ΗΠΑ - Ισραήλ - Ιράν: Τρίγωνο πολέμου!

thumb
Μυστικά μηνύματα - όχι με την παραδοσιακή διπλωματική οδό - ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη, αυστηρές κυρώσεις, αλλά και προειδοποιήσεις, στρατιωτικές προετοιμασίες και απειλές, υπονόμευση φιλικών καθεστώτων, αλλά και δολοφονίες πυρηνικών επιστημόνων, όλα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της αναμέτρησης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν, με άμεσο συναυτουργό και κύριο ένοχο, τουλάχιστον για τις επιλεκτικές δολοφονίες επιστημόνων, το Ισραήλ!
Η κλιμάκωση των φραστικών επιθέσεων, αλλά και των μυστικών μηνυμάτων δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Το Ιράν θεωρεί ως υπεύθυνους της δολοφονίας ενός καθηγητή πανεπιστημίου - της πέμπτης που γίνεται μέσα σε δύο χρόνια - την αμερικανική CIA και την ισραηλινή Μοσάντ. Και ενημερώνει επισήμως την Ουάσιγκτον γι’ αυτό...
Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί προειδοποιούν ευθέως το ιερατείο της Τεχεράνης να μην κλείσει τα στενά του Χορμούζ διότι αυτό είναι «κόκκινη γραμμή» για τις ΗΠΑ και η απάντηση θα είναι άμεση και αποφασιστική.
Ταυτόχρονα, όμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα αρκετά σοβαρό και περίπλοκο ζήτημα: το γεγονός ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν και οι Αμερικανοί προσπαθούν από τώρα να προετοιμαστούν ώστε να προστατεύσουν τις αμερικανικές βάσεις, αλλά και τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή!

Αντιδράσεις
Επισήμως τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το Τελ Αβίβ δηλώνουν ότι μπροστά στην εμμονή της Τεχεράνης να προχωρήσει σε κατασκευή πυρηνικών όπλων όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. Ουσιαστικά όμως οι Αμερικανοί θέλουν να πείσουν το Ισραήλ να αναβάλει τις προετοιμασίες του, ώστε να αποδώσουν οι κυρώσεις και τα άλλα μέτρα κατά του Ιράν, το οποίο τελικά μπορεί να εγκαταλείψει την προσπάθεια να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Είναι ξεκάθαρη η διαφορά στις αντιδράσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές.
Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στη δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα.
Το Ισραήλ, όμως, δεν «έβγαλε τσιμουδιά»...
Στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι μπορεί τελικά το Ισραήλ να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ένα πλήγμα κατά του Ιράν δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα, ενώ οι συνέπειές του θα είναι καταστροφικές για όλους και για ολόκληρη την περιοχή. Όμως, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι ακριβώς προετοιμάζουν οι Ισραηλινοί.
Η τελευταία αποκάλυψη του Ιράν ότι εμπλουτίζει ουράνιο σε εγκαταστάσεις που κατασκεύασε στα έγκατα της γης και οι οποίες είναι απρόσβλητες από αεροπορικές επιδρομές προκαλούν σίγουρα ανησυχία στο Ισραήλ.
Μια κίνηση όμως από την πλευρά των γερακιών του Τελ Αβίβ είναι εξίσου αποκαλυπτική: οι Ισραηλινοί σχεδιάζουν να κλείσουν το πυρηνικό εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή της Ντιμόνα και αυτό σίγουρα σημαίνει ότι το Ισραήλ έχει μεταφέρει αλλού τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του για να τις εξασφαλίσει από ενδεχόμενο πλήγμα του Ιράν.
Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη επειδή οι απειλές της Τεχεράνης να κλείσει τα στενά του Χορμούζ έχουν αποτέλεσμα να ενταθεί η συγκέντρωση αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στα όρια του Αραβοπερσικού Κόλπου, ενώ η τιμή του πετρελαίου ξαναπήρε την ανηφόρα.
Το Ιράν είναι σίγουρα «στριμωγμένο», διότι οι κυρώσεις ενάντια στις εξαγωγές πετρελαίου πλήττουν την οικονομία του και, αν κλείσει τα στενά του Χορμούζ, το ίδιο θα επιφέρει μεγαλύτερο πλήγμα στο εαυτό του, δηλαδή στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο των Ιρανών.
Ταυτόχρονα, βλέπει ότι και το καθεστώς της Συρίας – που είναι το μόνο στήριγμά του στον αραβικό κόσμο – βρίσκεται απομονωμένο, ενώ, τέλος, οι διέξοδοι για τις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου προς την Ασία δεν γίνονται με τους ιδανικότερους όρους.
Το Ιράν θα βρεθεί αναμφίβολα σε δύο μήνες μπροστά σε μια νέα αναστάτωση, καθώς θα διεξαχθούν εκεί κοινοβουλευτικές εκλογές, οι πρώτες εκλογές μετά τις προεδρικές του 2009, που είχαν προκαλέσει την έκρηξη των λαϊκών διαδηλώσεων που αμφισβητούσαν το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή την εκλογή του Αχμαντινετζάντ!

Ανατροπές και χάος
Οι λίγοι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για ολόκληρη την περιοχή, ιδιαίτερα αν το Ισραήλ αποφασίσει τελικά να μην ακούσει τις παραινέσεις της Ουάσιγκτον και να προχωρήσει σε άμεση στρατιωτική δράση. Τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το χάος και τις ανατροπές που θα προκληθούν σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης και Εγγύς Ανατολής, αλλά και ευρύτερα...

Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: