ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

31.5.13

Δηλώσεις: Οι 7 νάρκες στο έντυπο Ε1



Eπτά «νάρκες» υπάρχουν κρυμμένες στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, οι οποίες απειλούν να «τινάξουν στον αέρα» τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, τους ανέργους αλλά και νέους που δηλώνονται ως προστατευόμενα μελή!

Ακόμη και 1 ευρώ εισόδημα να εισέπραξαν πέρυσι οι φορολογούμενοι, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την φορολογική δήλωση. Η Εφορία θα τους χρεώσει αυτόματα με το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ, εάν είναι άγαμοι, ή των 5.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι. Αυτό σημαίνει ότι εάν ξεπεράσουν το αφορολόγητο όριο έστω και για 1 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλουν αποδείξεις που συγκέντρωσαν μέσα στο 2012 (άξιας ίσης με το 25% του εισοδήματος), αλλιώς θα πληρώσουν πρόστιμο 10% επί του τεκμαρτού εισοδήματος που θα τους έχει προσδιοριστεί. Μάλιστα, εάν διαθέτουν και κάποιο περιουσιακό στοιχείο, το οποίο θεωρείται τεκμήριο (ακίνητο ή Ι.Χ.), η τεκμαρτή άξια του θα προστίθεται στα 3.000 ή τα 5.000 ευρώ, με κίνδυνο οι φορολογούμενοι να ξεπεράσουν το αφορολόγητο όριο και πληρώσουν τσουχτερό φόρο εισοδήματος.

Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι Ελληνες φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα αναμένεται να πληρώσουν εξοντωτικούς φόρους λόγω των τεκμηρίων! Εξάλλου, οι νέοι άνω των 18 ετών που έχουν περιουσιακά στοιχειά στο όνομά τους ή έχουν εισπράξει οποιοδήποτε εισόδημα μέσα στο 2012 δεν μπορούν να δηλωθούν ως προστατευόμενα τεκνά! Επίσης, οι άνεργοι που είχαν οποιοδήποτε άλλο εισόδημα εκτός από το επίδομα ανεργίας δεν μπορούν να ζητήσουν εξαίρεση από τα τεκμήρια.

Ειδικότερα οι επτά νάρκες που κρύβει το έντυπο Ε1 της φορολογική δήλωσης είναι:
1. Οσοι φορολογούμενοι είχαν το 2012 έστω και 1 ευρώ εισόδημα, χρεώνονται αυτόματα με το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ, εάν είναι άγαμοι, ή των 5.000 ευρώ, εφόσον είναι έγγαμοι.

2. Ολοι οι φορολογούμενοι, οι οποίοι το 2012 διέμεναν σε κατοικίες ιδιόκτητες, ενοικιαζόμενες ή δωρεάν παραχωρηθείσες, βαρύνονται με τεκμήρια διαβίωσης για τις συγκεκριμένες κατοικίες. Η Εφορία θα τους χρεώνει αυτόματα με τεκμήριο 3.000 ευρώ ή 5.000 ευρώ.

3. Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ χρειάζεται να υποβάλουν αποδείξεις... προληπτικά! Και αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να τους προσδιοριστεί υψηλότερο εισόδημα (πάνω από το αφορολόγητο) βάσει των τεκμηρίων. Στην περίπτωση που το τεκμαρτό εισόδημα ξεπερνά το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, τότε θα φορολογηθούν κανονικά για το επιπλέον εισόδημα. Θα χρειαστούν ομως οι αποδείξεις για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο στο τεκμαρτό εισόδημα, ώστε να αποφύγουν το πρόστιμο 10%. 

4. Οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, για να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια θα πρέπει «να μην έχουν κατά τη χρήση του 2012 πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής»! Οσοι λοιπόν από αυτούς τους ανέργους είχαν κατά τη διάρκεια του 2012 έστω και 1 ευρώ εισόδημα από ακίνητα, επιχειρήσεις ή γεωργικές εκμεταλλεύσεις δεν θα μπορέσουν να γλιτώσουν από την υπερφορολόγηση βάσει των τεκμηρίων!

5. Οσοι κάτοικοι εξωτερικού δηλώσουν τόκους καταθέσεων, που εισπράχθηκαν στην Ελλάδα, θα υποχρεωθούν να κάνουν φορολογική δήλωση και να πληρώσουν κανονικά φόρο εισοδήματος (αν και εξαιρούνται), ο οποίος θα επιβληθεί βάσει των τεκμηρίων! Δηλαδή η Εφορία θα θωρήσει εισόδημα τα ποσά που εισέπραξαν από τόκους στην Ελλάδα, άρα σταματά η εξαίρεσή τους, οπότε θα φορολογηθούν με βάσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην Ελλάδα!

6. Από φέτος καθιερώνεται η υποχρέωση όλων των φορολογουμένων που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας και δεν είναι «προστατευόμενα τέκνα» να υποβάλλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ανεξαρτήτως από το εάν υπόκεινται ή όχι σε φόρο! Ομως για να θεωρηθεί ο φορολογούμενος προστατευόμενο τέκνο (φοιτητής κ.λπ.) δεν πρέπει να έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του και δεν πρέπει να έχει εισπράξει ούτε 1 ευρώ εισόδημα μέσα στο 2012! Εάν απέκτησε το 2012 εισοδήματα ή επιβαρύνεται με τεκμήρια (διαθέτει κάποιο ακίνητο ή Ι.Χ.), τότε πρέπει να υποβάλει ξεχωριστή δήλωση. Δηλαδή οι φορολογούμενοι νέοι άνω των 18 ετών που έχουν εισόδημα ή κάποιο περιουσιακό στοιχείο-τεκμήριο θα πρέπει να πάρουν ΑΦΜ από την Εφορία και να υποβάλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση από τους γονείς τους. Επίσης, θα πρέπει να προσκομίσουν τις απαραίτητες αποδείξεις, εάν το τεκμαρτό εισόδημά τους ξεπερνά το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ!

7. Οι υπόχρεοι σε δήλωση, οι οποίοι είναι άνεργοι, για να μπορούν να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια «πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω Οργανισμό, καθώς και από άλλα ταμεία (π.χ. ΝΑΤ)». Συνεπώς, όσοι άνεργοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τεκμήρια! Στην κατηγορία των αυτών των άτυχων φορολογουμένων περιλαμβάνονται κυρίως άνεργοι πρώην αυτοαπασχολούμενοι που δεν μπορούν να γραφτούν στον ΟΑΕΔ ούτε να λάβουν επίδομα από τον συγκεκριμένο Οργανισμό. Αυτοί οι φορολογούμενοι φτάνουν συνολικά τους 320.000! Ακόμη και αν προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τη διαδικασία αμφισβήτησης των τεκμηρίων, προσκομίζοντας όποια δικαιολογητικά εκείνοι κρίνουν ότι είναι αναγκαία για να πείσουν τους εφόρους να διαγράψουν τις οφειλές τους, θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να πετύχουν τον σκοπό τους και το πιθανότερο είναι να ταλαιπωρηθούν άδικα!



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: