ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.10.13

Φορολογικό ολοκαύτωμα σε ηλεκτρικό, φυσικό αέριο και πετρέλαιο




Ενώ το περιβόητο επίδομα θέρμανσης έχει αποτύχει στην πράξη και το νέο μοντέλο δεν έχει εγκριθεί από την Τρόικα, η Κομισιόν συνιστά στα κράτη-μέλη να καταργήσουν τις όποιες διαφοροποιήσεις φόρων έχουν στα καύσιμα, δηλαδή να αυξήσουν τους φόρους και να τους υποκαταστήσουν με …επιδόματα.
Που σημαίνει, ειδικά για την Ελλάδα, αύξηση του ΦΠΑ σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο αλλά και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης.
Έκθεση της για τις τάσεις της φορολογίας στην Ευρώπη, η Κομισιόν αναλύοντας τη δομή των φόρων στα ενεργειακά προϊόντα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ΕΦΚ που επιβάλλουν τα κράτη δεν εξυπηρετούν τον στόχο της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας. Κάθε αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, συμπαρασύρει αυτομάτως και το πετρέλαιο θέρμανσης που έχει πλέον τον ίδιο ακριβώς φόρο. Στην Έκθεση γίνεται ανάλυση των συντελεστών ΦΠΑ στα ενεργειακά προϊόντα, επισημαίνεται ότι χώρες όπως η Ελλάδα εφαρμόζουν χαμηλό συντελεστή στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου και ότι πρέπει να εξαλείψουν αυτή την «επιδότηση», προτείνοντας απευθείας ενισχύσεις για τα ευπαθή νοικοκυριά!
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα υπήρξε μέσα σε μόλις μία χρονιά αύξηση κατά 3,9% των φορολογικών επιβαρύνσεων στο εισόδημα, ενώ στις δύο άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διάσωσης, καταγράφηκε στη Πορτογαλία μείωση κατά 2,3% και στην Ιρλανδία κατά 0,8%!!!
Και ενώ όλα αυτά προκαλούν σύγκρυο, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από την Τρόικα μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% (από τα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 280 ευρώ), ώστε να πέσει η τιμή από το €1,30 στα 91 λεπτά το λίτρο για όλους. Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει στην Τρόικα ότι η διαφορά των 4 λεπτών που προκύπτει στην τελική τιμή, δεν οδηγεί σε άρση του «μπλόκου» στο λαθρεμπόριο στο οποίο στόχευε η εξίσωση των δύο φόρων.
Ως γνωστόν, το μέτρο του επιδόματος θέρμανσης απέτυχε, με πτώση κατανάλωσης 70% και απώλεια ΦΠΑ κοντά στα 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να φανεί κανένα ιδιαίτερο έσοδο από την πάταξη του λαθρεμπορίου. Τώρα επιδιώκεται να χαλαρώσουν τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ώστε να το πάρουν περισσότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: