ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.10.13

Είναι τόσο αθώα η μεταβίβαση των ακινήτων προς το Δημόσιο;


aytoktoniesΣύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στα ΜΜΕ, προωθείται ρύθμιση με την οποία όποιος δεν μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη του προς το Δημόσιο, θα έχει την ευχέρεια να μεταβιβάσει κάποιο ακίνητό του στο Δημόσιο και να απαλλάσσεται.
Επιπλέον, αυτό συνοδεύεται και από δύο άλλες ρυθμίσεις. Αφενός δεν θα επιστρέφεται τίποτα σε εκείνον που μεταβιβάζει το ακίνητό του, αφετέρου, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, τον φόρο μεταβίβασης στις αγοραπωλησίες ακινήτων μεταξύ ιδιωτών, θα τον πληρώνει πλέον με άλλη μορφή ο πωλητής και όχι ο αγοραστής.
Είναι άραγε όλα αυτά τόσο αθώα όσο φαίνονται;
Αναρωτιόμαστε σε ποιους απευθύνονται με τέτοιες ρυθμίσεις, εν μέσω τόνων χρυσαυγειάδας που μας ταϊζουν. Δεν έχουν άραγε αντιληφθεί ότι η κοινωνία έχει πλέον συνειδητοποιήσει περί τίνος πολιτικού συστήματος πρόκειται;
Δείτε λοιπόν τι πρόκειται να συμβεί. Είναι γνωστό σε όλους ότι τα ακίνητα πλέον πωλούνται πολύ κάτω από την αντικειμενική τους αξία, με τάσεις φυσικά ακόμα περαιτέρω εξευτελιστικής μείωσης, ενώ ταυτόχρονα η τρόϊκα επιμένει για νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
Ας υποθέσουμε ότι ένα λαμόγιο της ολιγαρχίας που έχει φοροδιαφύγει, οφείλει στο Δημόσιο 300.000 ευρώ. Θα πάει λοιπόν να αγοράσει έναντι 100.000 ευρώ από έναν δύστυχο εξαθλιωμένο συμπολίτη μας πωλητή, το ακίνητό του αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ. Μάλιστα τον φόρο “μεταβίβασης” δεν θα τον πληρώσει το λαμόγιο, αλλά ο εξαθλιωμένος πωλητής που ενώ ξεπουλά την περιουσία του όσο όσο, θα πληρώσει και φόρο από πάνω στην αντικειμενική αξία των 300.000 ευρώ!!!! Επιπλέον, από 1-1-2014 ο αγοραστής δεν θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ούτε δικηγόρο για την αγορά.
Στη συνέχεια θα πάει το λαμόγιο αυτό και θα εκχωρήσει στο Δημόσιο το ακίνητο (αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ), το οποίο αγόρασε έναντι 100.000 (και μάλιστα χωρίς να πληρώσει μία, ούτε σε φόρο, ούτε σε δικηγόρο)  και έτσι θα σβήσει «νόμιμα» υποχρέωσή του προς το Δημόσιο 300.000 ευρώ. Ωραίο δεν είναι;;;
Αναρωτιέται λοιπόν δίκαια ο κάθε πολίτης. Γιατί κάνουν οι οικονομικοί εγκέφαλοι του “μνημονιακού τόξου” τόσο μεγάλα λάθη;
Πάντως η μνημονιακή ολιγαρχία το είχε πει από την αρχή. «Η κρίση γεννά ευκαιρίες». Τι εννοούσε άραγε;
Σε κάθε περίπτωση, ο λαός δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία από αυτό το «μνημονιακό τόξο» και γενικότερα από αυτό το ίδιο πολιτικό σύστημα που είναι και υπεύθυνο για την κρίση.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: