ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.11.08

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:Σημεία κατάθεσης κ. Διονυσόπουλου, αποσπασμένου στο Υπουργείο Επικρατείας επί Ρουσόπουλου

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Σημεία κατάθεσης κ. Διονυσόπουλου, αποσπασμένου στο Υπουργείο Επικρατείας επί Ρουσόπουλου, Μέλους και κατόπιν Πρόεδρου του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ακίνητης Περιουσίας κατά την έκδοση των επίμαχων Γνωμοδοτήσεων, που αναπέμφθηκαν επί Φωτιάδη, αλλά και της γνωμοδότησης αναβίωσής τους που υπεγράφει επί Δούκα)

7/11/08


«Τυχαία έγιναν όλα γρήγορα και βιαστικά» απάντησε σε επίμονες ερωτήσεις των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις γιατί «ξεπάγωσε» και απέρριψε την αναπομπή Φωτιάδη ένα μήνα μετά τη διάσκεψη του δικαστηρίου και 8 μήνες μετά την συζήτηση της αγώγης (5/11/03). Ήταν «τυχαία» η σύμπτωση να βιάζονται και να συντονίζονται ξαφνικά όλοι οι κρίκοι της θλιβερής κατάργησης της κερδισμένης δίκης. Όλα έγινα κατά τύχη βιαστικά, όταν φάνηκε ότι η διάσκεψη του Δικαστηρίου δεν βολεύει την Μονή:

  • 20/5/04: απόρριψη αναπομπής Φωτιάδης από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο
  • 7/6/04: νέα υπογραφή Δούκα ενταφιασμού της αναπομπής Φωτιάδη χωρίς καν να επανεξεταστούν τα νέα στοιχεία
  • 17/6/04: Γνωμοδότηση Β’ Τμήματος ΝΣΚ για δυνατότητα κατάργησης δίκης, παρά την μειοψηφία για άκυρη και παράνομη ενέργεια
  • 22/6/04: Με νέα υπογραφή Δούκα δίνεται εντολή αν καταργηθεί με παραίτηση του Δημοσίου η ήδη κερδισμένη δίκη!
  • 23/6/04: Το αγωνιώδες courier με υπογραφή Διονυσόπουλου μεταφέρει την εντολή Δούκα στον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, μήπως και δεν προλάβουν οι ταγοί των συμφερόντων του Δημοσίου… και εμποδιστούν οι μεθοδεύσεις τους από την δημοσίευση της απόφασης της ήδη κερδισμένης δίκης.



Ο κος Διονυσόπουλος, κατέθεσε σήμερα 7/11/08 στην Εξεταστική Επιτροπή ότι:

(α) Έκανε 8 μήνες για να αποφανθεί επί της αναπομπής Φωτιάδη Όχι, δεν είχε την άποψη όπως ο κος Βολάνης και η ΑΠ 571/1964 Α΄Τμήματος, ότι επί δυσχερών νομικών ζητημάτων δεν χωρεί η έκδοση γνωμοδοτήσεων γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων. Ούτε περίμενε την έκδοση δικαστικής απόφασης, παρά το γεγονός ότι ο κος Ροΐδης, προηγούμενος Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε στην Επιτροπή ότι η γνωμοδότηση του γνωμοδοτικού συμβουλίου είναι παράνομη, εφόσον εκκρεμεί η υπόθεση στα δικαστήρια.

(βλ. σελ.25 και 26 Πρακτικά Εξεταστικής 7/11/08)

(ΣΧΟΛΙΟ: Η πολιτική βούληση επί ΠΑΣΟΚ υπήρξε σαφής με την αναπομπή: επανεξέταση της υπόθεσης με βάση τα νέα στοιχεία υπέρ του Δημοσίου του κ. Ξυνίδη, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου και εκπροσώπου των φορέων της Ξάνθης & μαχητική εκπροσώπηση στη δίκη. Τι ήταν αυτό που περίμενε ο κ. Διονυσόπουλος; Η αλλαγή της Κυβέρνησης, αλλά και η αλλαγή της πολιτικής βούλησης, ώστε να μπορεί, ταυτιζόμενος με τη νέα πολιτική ηγεσία, να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις της Μονής και να αποφύγει να εκτελέσει την αναπομπή Φωτιάδη για επανεξέταση του ζητήματος με βάση τα νέα στοιχεία…;;; όπως και τελικά έγινε… )

(γ) Επιμένει να κρατά ο ίδιος τον έλεγχο της υπόθεσης στα χέρια του. Τρεις φορές ήταν ο ίδιος Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για το θέμα της Λίμνης Βιστωνίδας και τρεις φορές διόρισε τον κ. Δέτση ως εισηγητή.

(Σελ. 29-30 Πρακτικών Εξεταστικής 7-11-08 πρωινή συνεδρίαση)

(δ) Όχι, δεν κάλεσε ΠΟΤΕ τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αθ. Ξυνίδη να παραστεί ενώπιον του Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι η αναπομπή Φωτιάδη όριζε να επανεξεταστούν τα νέα πραγματικά και νομικά στοιχεία που με επικεφαλής τον κ. Ξυνίδη υποβλήθηκαν από τους φορείς της Ξάνθης. Είδε, όμως, τρεις – τέσσερις φορές, όπως είπε ο ίδιος, τους Εφραίμ και Αρσένιο και κλήθηκε ο Εφραίμ να κάνει διάλεξη στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επί νομικών θεμάτων. Και παραδέχθηκε ότι υπήρξε τακτικός του Αγίου Όρους μετά, όμως, το 2004…

«(Στη Μονή Βατοπεδίου) είχα πάει το 2004, το 2005 και το 2006...»

(Σελ. 87 – 88 Πρακτικών Εξεταστικής 7-11-08 πρωινή συνεδρίαση)

(ε) ‘Έστειλε με courier την εντολή στον Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου κ. Χειμώνα να παραιτηθεί από την έκδοση απόφασης από την ήδη κερδισμένη δίκη το 2004 για λόγους κατεπείγοντος όπως είπε.

(ΣΧΟΛΙΟ: Για να προλάβει τη δημοσίευση της απόφασης που θα δικαίωνε το Δημόσιο… )

(στ) Οι γνωμοδοτήσεις δεν αποτελούν τίτλο κυριότητας. Η αναπομπή Φωτιάδη συνιστά έναρξη της διαδικασίας της ανάκλησης. Δεν μπορούσε να γίνει ανάκληση χωρίς να εκδοθεί προηγουμένως νέα γνωμοδότηση του γνωμοδοτικού συμβούλιου. Και βεβαίως δεν υπάρχει υποχρέωση αποδοχής της γνωμοδότησης από τον Υπουργό.

«οι γνωμοδοτήσεις αυτές καθαυτές δεν αποτελούν τίτλο κυριότητας»

Και όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής αποπειράται, κατά τη συνήθη πρακτική αυτού και της Κυβέρνησής του, να βγάλει το άσπρο μαύρο, ο μάρτυρας ανταπαντά:

«Σας είπα δεν αποτελούν τίτλο κυριότητας!»

(Σελ. 7 Πρακτικών Εξεταστικής 7-11-08 πρωινή συνεδρίαση)

«(Ο Υπουργός) μπορεί να ανακαλέσει την αποδοχή του αλλά θα πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία του γνωμοδοτικού συμβουλίου. Δηλαδή, πρέπει να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία που οδήγησε στην αποδοχή.»

(Σελ. 8 Πρακτικών Εξεταστικής 7-11-08 πρωινή συνεδρίαση)

(ζ) Δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως η αρμόδια Επιτροπή Απαλλοτριώσεων της Νομαρχίας Ξάνθης τον Ιανουάριο του 2003 απέρριψε το αίτημα της Μονής να εκδοθούν στο όνομά της νόμιμοι τίτλοι, απορρίπτοντας κατά τον τρόπο αυτό την ισχύ των χρυσόβουλων, ενώ το κρίσιμο αυτό στοιχείο της απόρριψης του αιτήματος της Μονής ήταν ανάμεσα στα νέα πραγματικά στοιχεία που του είχαν υποβληθεί με την αναπομπή Φωτιάδη και τα οποία όφειλε τουλάχιστον να αναγνώσει πριν κρίνει ότι «δεν υπήρχε νόμιμος λόγος επανεξέτασης», κρίση που έσπευσε να αποδεχθεί και ο κ. Δούκας!

(Σελ. 75 – 76 Πρακτικών Εξεταστικής 7-11-08 πρωινή συνεδρίαση)

(η) Απάντησε ότι ήταν τυχαίο και σύμπτωση το γεγονός ότι μετά τις παρασχεθείσες υπηρεσίες του αποσπάστηκε στο Υπουργείο του κ. Ρουσόπουλου… [ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Ξυνίδη, λίγο αργότερα κατά την «μυστική συνάντηση» (6/9/04) ανέλαβε να ανακοινώσει, ως συντονιστής των όλων ενεργειών, στο Μητροπολίτη Ξάνθης και επιλεγμένους κομματικά φορείς των γύρω περιοχών, ότι «κλείδωσε» αμετάκλητα η ιδιοκτησία της Βιστωνίδας υπέρ της Μονής και ότι η μόνη παραχώρηση του στους φορείς της Ξάνθης (για να εξασφαλίσει τη σιωπή τους;;;) θα ήταν ότι κανένα από τα 260 φιλέτα των οργιωδών ανταλλαγών δεν θα ανήκει στη Θράκη… ]

«…τοποθετήθηκα παράλληλα με τα καθήκοντά μου στην πρώτη Υπηρεσία και με τον ίδιο εννοείται μισθό, στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου, στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και παρέμεινα εκεί μέχρι τις 31/10/2008»

(Σελ. 35 Πρακτικών Εξεταστικής 7-11-08 πρωινή συνεδρίαση και περί τυχαίων συμπτώσεων βλ. κατάθεση μάρτυρα Πρακτικά Εξεταστικής 7/11/08 σελ. 108 επ…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: