ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.11.08

Βάσος Λυσσαρίδης: Δεν θα υποκύψουμε

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία προβαίνει σε ανάλυση θέσεων για το Κυπριακό και τις προοπτικές που διαγράφονται, υποβάλλει εισηγήσεις για διόρθωση της πορείας και προειδοποιεί για δυσάρεστες επιπτώσεις στο εθνικό θέμα από τυχόν διολισθήσεις, απέστειλε ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.
Όπως δήλωσε στη «Σ» ο κ. Λυσσαρίδης, η επιστολή απεστάλη προ πέντε ημερών και προτίθεται να τη δώσει στη δημοσιότητα, μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.
Στην επιστολή του, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ζητεί, μεταξύ άλλων, όπως τερματισθεί η πνευματική τρομοκρατία, όπως τη χαρακτηρίζει, η οποία ασκείται με τους χαρακτηρισμούς που προσάπτονται σε όσους διαφωνούν με τους χειρισμούς του Προέδρου Χριστόφια.
Τα περί πνευματικής τρομοκρατίας επανέλαβε ο κ. Λυσσαρίδης σε ομιλία του χθες το βράδυ, σε εκδήλωση στο Φρέναρος, με την ευκαιρία των 30χρονων της Επαρχιακής Οργάνωσης ΕΔΕΚ Αμμοχώστου.
«Δεν θα υποκύψουμε σε πνευματική τρομοκρατία με τη θέση ότι όποιος ασκεί κριτική στους προεδρικούς χειρισμούς είναι εχθρός της λύσης», διακήρυξε ο κ. Λυσσαρίδης.
Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διαβλέπει κινδύνους εκτροπής και τονίζει την ανάγκη πανεθνικής ενότητας πάνω σε μια συγκεκριμένη γραμμή εθνικής σωτηρίας. «Άρχισαν οι συνομιλίες χωρίς διασφάλιση ενός σωστού πλαισίου λύσης. Με κινδύνους κατολισθήσεων αλλά και αδιεξόδου, με όλες τις τραγικές συνέπειες, που θα αξιοποιήσουν οι προστάτες της Τουρκίας γι' αναβάθμιση του κατοχικού δορυφορικού καθεστώτος», ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης.
Χαρακτηρίζει «απαράδεκτη παρέκκλιση» ανακοινώσεις για δυο φυλετικά κράτη, και αδιανόητο το συνεταιρισμό. «Αυτό είναι ένα θέμα που έχει λυθεί από το 1964, μετά την αποχώρηση των Τουρκοκυπρίων από τα πολιτειακά σώματα. Ολόκληρη η ανθρωπότητα αναγνώρισε το Μακάριο ως το μόνο εκπρόσωπο όλων των Κυπρίων, και πρόεδρο όλης της κυπριακής επικράτειας», τόνισε.
Εποικισμός, εγγυήσεις και εκ περιτροπής προεδρία
Απαντώντας εμμέσως σε παραχωρήσεις του Προέδρου Χριστόφια, ο κ. Λυσσαρίδης υπογράμμισε ότι «δεν είναι νοητή η εκ περιτροπής προεδρία, η νομιμοποίηση του εποικισμού, και η αποδοχή εγγυήσεων».«Θα πρέπει», πρόσθεσε, «να διαφυλάξουμε τη γραμμή που διακηρύχθηκε προεκλογικά. Για λύση που να διασφαλίζει την ενότητα του χώρου, του κράτους, της οικονομίας, των θεσμών, τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος επιστροφής όλων των προσφύγων».
ΕΟΚΑ και αντιχουντικός αγώνας
Ο Βάσος Λυσσαρίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην παραχάραξη της εθνικής μας ταυτότητας και κάλεσε όλους να αντιταχθούν στην προσπάθεια. «Δεν θα ανεχθούμε υπονόμευση του μεγάλου αντιαποικιακού αγώνα της ΕΟΚΑ, που αποτελεί λαμπρή σελίδα της νεότερής μας ιστορίας», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Ο Αυξεντίου δεν ήταν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ούτε αφελής. Η ηρωική του φυσιογνωμία ξεπέρασε ακόμα τα σύνορα του Ελληνισμού. Ούτε για τον αντιχουντικό αγώνα θα δεχθούμε στρεβλώσεις ή τον υπέροχο αγώνα του λαού μας, με την ΕΔΕΚ επικεφαλής, ενάντια στην ΕΟΚΑ Β, που μερικοί τον ισοπέδωσαν με τις αλχημείες για βία και αντιβία. Ούτε θα εκχωρήσουμε τον τίτλο του αγωνιστή σε ενόχους, ή επιτήδειους ουδέτερους».
Προδώθηκε η Αμμόχωστος
Στην ομιλία του, ο Βάσος Λυσσαρίδης δήλωσε ότι η πόλη των Βαρωσίων δεν περιλαμβανόταν στους τουρκικούς σχεδιασμούς και αποκάλυψε ότι «εκπρόσωποι του ΟΗΕ προειδοποίησαν τους τότε κυβερνώντες να παροτρύνουν τους κατοίκους να παραμείνουν στην πόλη. Οι κυβερνώντες κώφευσαν. Τελικά -τόνισε- με προσήγγισαν μέσω φιλικής πρεσβείας. Ετοίμασα αμέσως ανακοίνωση, την οποία απέστειλε στο τότε υπό τρομοκρατία λειτουργούντα ΡΙΚ. Η ανακοίνωση δεν δημοσιοποιήθηκε. Ο Δημήτρης Ανδρέου έδωσε τη μαρτυρία του για την απαγόρευση. Η τελική πράξη της προδοσίας συνετελέσθη. Ήταν φυσικό οι κάτοικοι, χωρίς προστασία και ενημέρωση, να εγκαταλείψουν την πόλη».
"Σημερινή", 6 Νοέμβρη 2008
* Ένα νέο σχέδιο Ανάν δεν θα περάσει "εύκολα" για τα γεράκια των ΗΠΑ και τα μαύρα δολάριά τους (ακόμη δεν έχουν απαντήσει οι "Έλληνες" πολιτικοί, κόμματα, οργανώσεις, δημοσιογράφοι, που πληρώθηκαν να προπαγανδίζουν τις αμερικανονατοϊκές λύσεις).
Ο Γιατρός παραμένει σημείο αναφοράς αγώνα και πάλης για δίκαιη λύση!
Δεν ξεχνάμε, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου πρώτα μιλούσε με τον Βάσο και μετά "μιλούσε" για την Κύπρο. Δεν ξεχνάμε, ότι ο Βάσος και η ΕΔΕΚ, ήταν αυτοί που στήριξαν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΠΑΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.
Αυτοί που ξεχνούν, δεν έχουν μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: