ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.6.10

ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ .......Φοροκαταιγίδα το 6μηνο για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

Ιδιαίτερα σκληρό φορολογικά θα είναι το εξάμηνο που έρχεται για επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, αλλά και για το ελληνικό Δημόσιο.

Μέχρι το τέλος του έτους καλούνται να καταβάλουν σειρά -άμεσων και έκτακτων- φόρων για να τονώσουν τον προϋπολογισμό του 2010 και να εξασφαλισθούν η δεύτερη και η τρίτη δόση του δανείου, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που σηματοδοτεί η αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες (από 21% στο 23%). Από την άλλη, το Δημόσιο και οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί θα πρέπει να εισπράξουν τους φόρους που έχουν προϋπολογισθεί.

Μέχρι τώρα, πάντως, παρατηρείται αφ' ενός μία αδυναμία ως προς τη συλλογή των φόρων λόγω της καθυστέρησης ενεργοποίησης των μηχανισμών, αφ' ετέρου η αναπροσαρμογή του ΦΠΑ δεν φαίνεται να αποδίδει τα αναμενόμενα στον κρατικό κορβανά λόγω της ύφεσης στην οικονομία. Στο πρώτο πεντάμηνο του έτους τα έσοδα από τον ΦΠΑ παρουσιάζουν αύξηση μόλις 0,8% έναντι ετήσιου στόχου 14,5%. Συνολικά τα έσοδα παρουσιάζουν το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου υστέρηση ύψους 617 εκατ. ευρώ.

Κι ενώ οι επιχειρήσεις καλούνται μέχρι το τέλος του έτους όχι μόνο να καταβάλουν τους φόρους, αλλά να είναι και συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους, το ελληνικό Δημόσιο παρακρατεί μέρος του ΦΠΑ που τους οφείλει, ενώ την ίδια στιγμή ξεκινάει φοροκυνηγητό για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών βγάζοντας «στο σφυρί» ακόμα και την ακίνητη περιουσία τους. Σημειώνεται ότι τη δυνατότητα των πλειστηριασμών έχει μόνο το ελληνικό Δημόσιο, δεδομένου ότι το μέτρο αυτό έχει «παγώσει» για τους οφειλέτες των τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους.

Ο «λογαριασμός»

Ειδικότερα, φορολογούμενοι και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν στο δεύτερο εξάμηνο:

ΕΤΑΚ. Τα πρώτα 950.000 εκκαθαριστικά σημειώματα Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το έτος 2009 θα αρχίσει να ταχυδρομεί την ερχόμενη εβδομάδα στους φορολογούμενους η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Από το ΕΤΑΚ του 2009 το Δημόσιο υπολογίζει να εισπράξει περί το ένα δισ. ευρώ.

Εκτακτη εισφορά: Οσοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία η αξία της οποίας υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ μαζί με το ΕΤΑΚ θα κληθούν να πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται με συντελεστές που ξεκινούν από 0,1% και φθάνουν μέχρι 0,9% επί της αξίας των ακινήτων. Από την έκτακτη εισφορά υπολογίζονται έσοδα ύψους 180 εκατ. ευρώ.

Φόρος Ακίνητης Περιουσίας: Μέχρι το τέλος Ιουλίου οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και να πληρώσουν και την πρώτη δόση του φόρου. Τα φυσικά πρόσωπα θα λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα για το ΦΑΠ μέχρι το τέλος του έτους. Συνολικά το Δημόσιο υπολογίζει να εισπράξει ποσό ύψους 500 εκατ. ευρώ από τον ΦΑΠ.

Φόρο εισοδήματος: Πέραν των ανωτέρω φόρων, οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα έχουν αρχίσει να πληρώνουν τον φόρο για τα εισοδήματα του 2009. Συνολικά υπολογίζονται να εισπραχθούν μέχρι το τέλος του έτους περίπου 16 δισ. ευρώ.

Εκτακτη εισφορά στο εισόδημα: Τον «λογαριασμό» για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς θα αρχίσουν να λαμβάνουν οι φορολογούμενοι που το 2009 είχαν εισοδήματα 100.000 ευρώ και άνω. Τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα έχουν ήδη ταχυδρομηθεί στους υπόχρεους. Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται με συντελεστή 1% επί του καθαρού ατομικού εισοδήματος όταν αυτό υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ.

Αύξηση ΦΠΑ: Από την 1η Ιουλίου αυξάνονται οι συντελεστές ΦΠΑ, συμπαρασύροντας τις τιμές όλων των προϊόντων και των υπηρεσιών προς τα πάνω. Η κίνηση αυτή του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να πλήξει σημαντικά τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα το λιανικό εμπόριο.

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2009 εκτιμάται ότι θα μειωθεί η κατανάλωση συνεπεία των αναπροσαρμογών των συντελεστών του ΦΠΑ. Η αύξηση του ΦΠΑ θα επηρεάσει και την τιμή της βενζίνης. Πάντως, η αναπροσαρμογή του ΦΠΑ από 19% σε 21% δεν απέδωσε μέχρι τώρα καρπούς στα δημόσια ταμεία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: