ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.7.10

Μισθοί, ημερομίσθια και αμοιβές.





Γράφει η Ιδεοπηγή

Με αφορμή την υπογραφή της τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας ας ερευνήσουμε με ποιο τρόπο υπολογίζεται το ποσό που πρέπει να πληρωθεί ένας εργαζόμενος. Υπάρχει αντικειμενικός τρόπος υπολογισμού ή εξαρτάται από άλλους παράγοντες και ποιους;
Στις συμβάσεις ορίζεται ο κατώτατος μισθός και ημερομίσθιο μετά από διαπραγματεύσεις εργοδοσίας και εργαζομένων. Οι εκατέρωθεν προτάσεις τι ακριβώς λαμβάνουν υπ’ όψη τους; Την αντοχή των επιχειρήσεων; Την αντοχή της οικονομίας; Την ανθρώπινη διαβίωση με κάλυψη των βασικότερων αναγκών;
Ίσως δεν μάθουμε ποτέ γιατί δεν πρέπει να μάθουμε.
Όσο αφορά αυτούς που πληρώνονται με το βασικό μισθό ή ημερομίσθιο αν θέλει η Ελληνική κοινωνία να είναι δίκαιη πρέπει να ορίσει πόσο είναι το κόστος μιας αξιοπρεπούς και ανθρώπινης διαβίωσης και να προσαρμόσει ανάλογα μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις.
Υπάρχουν όμως και οι αμοιβές κάποιων που υπερβαίνουν κατά πολύ το βασικό μισθό ή ημερομίσθιο πχ καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι-σχολιαστές-παρουσιαστές, γκόλντεν μπόυς κτλ.
Πριν λίγο καιρό μάθαμε για τους μισθούς των παρουσιαστών ειδήσεων και άλλων εκπομπών από την κρατική ΕΡΤ και φρίξαμε. Με ποιο αντικειμενικό κριτήριο ο κ. τάδε ή η κα. δίνα έπαιρναν τα υπέρογκα ποσά; Πόσο καλύτερα παρουσίαζαν τις εκπομπές από άλλους ώστε να δικαιολογείται αυτή η υπερπληρωμή;
Τι είναι αυτό που εξηγεί την πολλαπλάσια αμοιβή ενός δικηγόρου από έναν άλλο για την ίδια υπόθεση;
Υπάρχει αντικειμενικός τρόπος υπολογισμού της απόδοσης κεφαλαίου, εξοπλισμού, επένδυσης κτλ.
Επειδή όλοι μας το ξέρουμε όλα ορίζονται από το επικρατούν σύστημα κάθε περιόδου μέχρι να επικρατήσει κάποιο δικαιότερο ας επιδιώξουμε σαν κοινωνία τουλάχιστον οι κατώτερες αμοιβές να δίνουν την δυνατότητα στον Έλληνα και την Ελληνίδα να ζουν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια. Κάποιος που αμείβεται με 10000 ευρώ το μήνα δεν θα έχει και τόσο σοβαρό πρόβλημα αν πάρει 9000 ευρώ.
Αν είναι να φτάσουμε σε απελπιστικές καταστάσεις φτώχειας και εξευτελισμού καλύτερα «μια πέτρα στο λαιμό και φούντο στη θάλασσα».
Οι κυβερνόντες ακούούούούνεεεεε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: