ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.6.11

Πρωθυπουργός και κυβέρνηση υπό προθεσμία

Βγήκαν στα «κεραμίδια» πλέον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που απειλούν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εφόσον προηγουμένως δεν συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα και δεν λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις για ζητήματα όπως οι αποκρατικοποιήσεις.
Επί της ουσίας, είναι σαφές ότι η ανοικτή επιστολή των 16 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό θέτει κατ’ αρχάς ζήτημα Δημοκρατίας αλλά και Μνημονίου.
Πρωθυπουργός και κυβέρνηση υπό προθεσμίαΟμως, στην πραγματικότητα, υπογραμμίζει, με τον πλέον εμφατικό τρόπο το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι σε θέση να επιβληθεί ούτε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αρνούνται να υπακούσουν, την ώρα που ακόμη και οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης δεν πειθαρχούν στην αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, είτε με «λευκή» απεργία είτε και με απειλή παραίτησης, ακολουθώντας το δικό τους δρόμο.
Είναι ξεκάθαρο πια ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι πολιτικό. Και ως τέτοιο απαιτεί τη λύση του.
Μέσα σε ενάμιση μόλις χρόνο θητείας, η κυβέρνηση εμφανίζει σημεία προχωρημένης αποσύνθεσης. Ο πρωθυπουργός έχει απολέσει τον έλεγχο του κόμματος και της κυβέρνησής του και είναι δεδομένο ότι δεν έχει πλέον την πρωτοβουλία των εξελίξεων.
Δεν μπορεί να προχωρήσει σε εφαρμογή ενός νέου πακέτου σκληρών μέτρων, όπως έχει ήδη συναποφασίσει με την Τρόικα. Οχι μόνο επειδή η συγκεκριμένη πολιτική έχει αποδειχθεί καταστροφική για τη χώρα και τους πολίτες της. Αλλά και επειδή είναι προφανές ότι δεν διαθέτει τη δημοκρατική νομιμοποίηση γι’ αυτό και κινδυνεύει να καταψηφιστεί από τους ίδιους τους βουλευτές του.
Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι ο Γ. Παπανδρέου θα υποχρεωθεί, αργά ή γρήγορα, να συρθεί σε εκλογές. Το πρόβλημα της οικονομίας δεν μπορεί παρά να λυθεί με πολιτικούς όρους και με αλλαγή σκηνικού.
ΕΤ

1 σχόλιο:

ΑΔΗΣ είπε...

To "άνθρωπο" ήρθε για να διαλύσει.
Το ΠΑΣΟΚ θα την γλυτώσει ;