ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.6.11

Θέματα δημοκρατίας και αποτελεσματικότητας θέτουν με επιστολή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δεν ζητούν μόνο να συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (γίνεται λόγος για πάνω από 20, έγιναν γνωστά τα ονόματα των 10) με την επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, θέτουν υπο αμφισβήτηση την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι «έπιασε τόπο» το πρώτο Μνημόνιο, στρέφοντας τα βέλη τους πρωτίστως στον υπουργό Οικονομικών, αλλά και στον υφυπουργό Ενέργειας.
Θεωρούν «επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα: Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου. Μεσοπρόθεσμο-πρόσθετα μέτρα 2011-αποκρατικοποιήσεις Διαδικασία εισαγωγής συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στην Βουλή», όπως αναφέρουν στην επιστολή τους.
Θέτουν ζήτημα «δημοκρατίας» και «πατριωτισμού» με τη στάση τους αυτή, χωρίς να αναφέρουν τι θα πράξουν στην περίπτωση που το αίτημα δεν γίνει δεκτό, αλλά αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, μετά την κίνηση της επιστολής προς τον πρωθυπουργό.
Η επιστολή
Το απόσπασμα της επιστολής που έβγαλε στον «αέρα» το newsbeast.gr και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες,  φέρει, μεταξύ άλλων, τις υπογραφές των βουλευτών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αθανασίας Μερεντίνη, Πάρη Κουκουλόπουλου, Νίκου Σαλαγιάννη, Τόνιας Αντωνίου, Εύας Καϊλή, Θωμά Ρομπόπουλου, Έκτορα Νασιώκα, Κώστα Καρτάλη, Σοφίας Γιαννακά, Όλγας Ρενταρή και Βασίλη Γερανίδη, έχει ως εξής:
 «Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης. Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.

Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι θέμα πατριωτισμού. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.

Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα.

Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου (αποκρατικοποιήσεις-αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας). Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα: Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου. Μεσοπρόθεσμο-πρόσθετα μέτρα 2011-αποκρατικοποιήσεις Διαδικασία εισαγωγής συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στην Βουλή».

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο υπογράφων βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής στο «Βήμα» FM , «ζητάμε να γίνει συζήτηση» καθώς «υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα».
Προσέθεσε ότι «στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε να κατοχυρώσουμε το αυτονόητο» , ως προς τις δημοκρατικές διαδικασίες ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «υπάρχουν σημεία για τα οποία θέλουμε διευκρινίσεις», όπως  τι έχει γίνει στην οικονομία μέχρι τώρα, τι δεν πήγε καλά σε διάφορους τομείς -όπως η είσπραξη φόρων- και να εξηγήσει ο πρωθυπουργός τι είναι αυτό που διαβεβαιώνει ότι τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουν.
 Καίρια αντίθεση των βουλευτών είναι η υλοποίηση της φημολογίας, η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, σε ένα μόνο άρθρο, γεγονός που τους αφαιρεί τη δυνατότητα να ψηφίσουν κάποιες διατάξεις του και να καταψηφίσουν άλλες.
 Μεταξύ άλλων, οι  βουλευτές να ζητούν να εξαιρεθεί η ΔΕΗ, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα της Επιχείρησης.


Πεταλωτής: Δεν κατατέθηκε κείμενο...
Για την επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και πώς τη σχολιάζει η κυβέρνηση, για τον τρόπο που θα κατατεθεί  (ως ένα συνολικό άρθρο ή σε διαφορετικά νομοσχέδια) και για την κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και για την επιτυχία του Μνημονίου, ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής στο press room  και μεταξύ άλλων απάντησε:
«Η συλλογή υπογραφών... Πρώτα απ' όλα, απ' όσο είμαι ενημερωμένος μέχρι τώρα, δεν έχει κατατεθεί κανένα κείμενο. Εάν υπάρχει κείμενο, θα το δούμε. Πάντως, αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχει μια πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει ότι εμείς εξηγούμε με τον καλύτερο τρόπο τί γίνεται. Οι βουλευτές συναποφασίζουν μέσα από τους κοινοβουλευτικούς τομείς εργασίας, οι οποίοι είναι πολλοί και συνεδριάζουν πολύ συχνά. ΄Αλλες κυβερνήσεις δεν τολμούσαν να το διανοηθούν αυτό. Και υπάρχει πλήρης συμμετοχή σε ό,τι γίνεται.
...Εμείς είμαστε το κόμμα που έχει θεσμοθετήσει τις ανοιχτές διαδικασίες για τους πολίτες, πόσο μάλλον για τους βουλευτές μας. Οι βουλευτές μας έχουν κατοχυρώσει την έκφραση της άποψής τους. Τα βήματα που τους έχουν δοθεί και τους δίνονται -εννοείται και θεσμοθετημένα- είναι πάρα πολλά. Μπορούν να λένε τις απόψεις τους και έχουν δικαίωμα να πληροφορούνται. Φυσικά, δεν πρόκειται να προχωρήσει κάτι, εάν δεν υπάρχει και η ψήφιση από τους βουλευτές, οι οποίοι είναι και οι τελικοί κριτές των νομοθετημάτων. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά, επαναλαμβάνω ότι σ' αυτή τη φάση, πέρα από τις θεωρητικές αναζητήσεις και συζητήσεις, έχουμε υποχρέωση για το μέλλον της χώρας μας, να μπορέσουμε να πάμε μπροστά, να μπορέσουμε να καταρτίσουμε και να αποφασίσουμε ένα σχέδιο, επιτέλους, για τη χώρα μας που θα μας πάει μέχρι το 2015 και όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης εντάσσονται σ' αυτό το πλαίσιο.
Για την κομματική πειθαρχία
...Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Οι βουλευτές έχουν συναίσθηση του καθήκοντός τους. Δεν κάνουμε τίποτα ερήμην των βουλευτών. Υπάρχει μια ισχυρή και πολύ δυναμική Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία συνδιαμορφώνει μαζί με την κυβέρνηση τις αποφάσεις που λαμβάνουμε για τη χώρα και η οποία πραγματικά, έχει δείξει ότι αντέχει πολλούς κραδασμούς και μπορεί να ισορροπήσει στην έκφραση της κοινωνίας και των πολιτών και στην υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνουμε. Αυτό οι βουλευτές μας το έχουν αποδείξει κατά κόρον.
... Εμείς αποδείξαμε στο ΠΑΣΟΚ ότι οι βουλευτές μας δεν πάνε απλώς να ψηφίσουν, αλλά διαβουλεύονται, νομοθετούν, συναποφασίζουν για πολύ σημαντικά ζητήματα στο σχεδιασμό, με την κυβέρνηση. Και εν τέλει αποφασίζουν οι ίδιοι με την ψήφο τους στη Βουλή. Έχουμε αποδείξει ότι ούτε τέτοιους βουλευτές θέλαμε, ούτε τέτοιους βουλευτές έχουμε. Άρα, η έκφραση ανησυχίας και αγωνίας έχει απαντηθεί, ούτως ή άλλως, με τις πράξεις της ίδιας της κυβέρνησης, εδώ και ενάμιση χρόνο».
-Στην ερώτηση εάν πρόκειται για μία κίνηση εντυπωσιασμού και μετά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν κανονικά, απάντησε:
«Όχι, είπα κάτι τέτοιο; Είπα ότι οι βουλευτές επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο εκφράζουν την αγωνία τους και την ανησυχία τους. Αλλά το ότι υπάρχει μία επιστολή -αν υπάρχει και όποια είναι αυτή- δεν μπορεί να θεωρήσουμε ότι δεν είναι συναίνεση στις αποφάσεις της κυβέρνησης».
Για το μοναδικό άρθρο
Στην ερώτηση εάν θα είναι ένα μόνο άρθρο το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο κ. Πεταλωτής, απάντησε αόριστα: «Εμείς, αυτό που έχουμε αναφέρει, είναι ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, με την οποία θα πρέπει να ψηφιστεί το συγκεκριμένο νομοθέτημα και η διαδικασία αυτή προσιδιάζει με τη διαδικασία του προϋπολογισμού».
... « θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ συγκεκριμένη. Ανέφερα και προηγουμένως ότι προσιδιάζει με αυτή του προϋπολογισμού. Άρα, όλα τα άλλα είναι σενάρια».
Για το Μνημόνιο
« Επανειλημμένως έχω αναφέρει ότι κάποιοι θεωρούν πως έχουμε αποτύχει, ότι έχει αποτύχει το μνημόνιο και αυτό προσπαθούν να το περάσουν ως βάση μιας συνολικής συζήτησης. Αυτό, κατ' εμάς, δεν ισχύει... Περιθώρια υπάρχουν, αποτυχία, όμως, δεν υπάρχει και αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό κάποιοι προσπαθούν να το θέσουν ως βάση συζήτησης. Είναι, όμως, απορριπτέο από εμάς, γιατί υπάρχουν αποτελέσματα τα οποία μπορούμε να μετρήσουμε».

EKLOGIKA

Δεν υπάρχουν σχόλια: