ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.4.12

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!! Αναδρομικό χαράτσι 10 μηνών για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών!


Χαράτσια… στα μουλωχτά, «σπέρνει» η κυβέρνηση μέσα από τα ψιλά γράμματα του δεύτερου Μνημονίου, με θύματα αυτή τη φορά όλους τους «58άρηδες» συνταξιούχους οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετη εισφορά 6%-10%, με αναδρομικότητα 10 μηνών, καθώς όταν μπήκε αυτή η εισφορά αφορούσε μόνο για όσους αποχώρησαν πρόωρα από ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, Τραπεζών) που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ!
Τώρα όμως καλούνται να πληρώσουν την ίδια εισφορά και όσοι αρχικά εξαιρέθηκαν,...

δηλαδή όσοι έφυγαν κανονικά με «αυτοδίκαιη λύση της σχέσης εργασίας»!
Στην απόχη πιάνονται πάνω από 50.000 συνταξιούχοι. Καθώς όπως προκύπτει από τη διάταξη του δεύτερου Μνημονίου, η οποία πέρασε μεν απαρατήρητη όταν ψηφιζόταν ο νόμος, αλλά αποκαλύπτεται σε ερμηνευτική εγκύκλιο του ΙΚΑ, όλοι όσοι βγήκαν κανονικά στη σύνταξη, με αυτοδίκαιη λύση της σχέσης εργασίας, σε ηλικίες μεταξύ 55 και 60 ετών, υπόκεινται στην εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ, 6%, 8% και 10% από την 1/8/2011 εφόσον παίρνουν σύνταξη από 1.700 ευρώ και άνω.
Πρόκειται για αορίστου χρόνου δημοσίους υπαλλήλους με ασφάλιση ΙΚΑ και για συνταξιούχους των Ταμείων που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ, (ΔΕΗ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, Τραπεζών, ΗΣΑΠ, ΕΥΔΑΠ και φυσικά οι αποχωρήσαντες από την πρώην Ολυμπιακή) που συνταξιοδοτήθηκαν ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, είτε με όριο ηλικίας μεταξύ 55 και 60 ετών είτε χωρίς όριο ηλικίας με 35ετία!
Η εξαίρεση παραμένει μόνο για όσους αποχωρούν από το στράτευμα και από το Δημόσιο με «κανονική» και όχι πρόωρη σύνταξη.
Η επιβολή της εισφοράς είχε προβλεφθεί με το Μεσοπρόθεσμο (Ν. 3986/11) εν είδει «ποινής» για όσους έβγαιναν πρόωρα (κάτω από 60 ετών) στη σύνταξη. Και προβλεπόταν ρητώς ότι εξαιρούνταν της παρακράτησης αυτής, όσοι συνταξιοδοτούνταν κανονικά (με αυτοδίκαιη λύση της σχέσης εργασίας), είτε σε ηλικίες μεταξύ 55 και 60 ετών, είτε χωρίς όριο ηλικίας με 35ετία.
Η εξαίρεση αυτή όμως καταργήθηκε με την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου και όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του ΙΚΑ, αυτή η εξαίρεση καταργείται και πλέον υπόκεινται όλοι όσοι αποχώρησαν κάτω των 60 ετών στην δεύτερη παρακράτηση από 6% ως 10% αν η σύνταξή τους είναι πάνω από 1.700 ευρώ.

ΙΔΟΥ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Στην εγκύκλιο του ΙΚΑ αναφέρεται ότι με τη διάταξη του δεύτερου Μνημονίου, από την πρόσθετη εισφορά (6%-10%) εξαιρούνται «…όσοι αποστρατεύτηκαν ή έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αυτοδίκαιης λύσης της εργασιακής σχέσης, πλην εκείνων που συνταξιοδοτούνται από ασφαλιστικούς Οργανισμούς αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης…».
Και επισημαίνεται πως… «οι συνταξιούχοι που ισχυρίζονται ότι συνταξιοδοτήθηκαν λόγω αυτοδίκαιης λύσης της εργασιακής σχέσης (π.χ. υπάλληλοι Δημοσίου αορίστου χρόνου, μόνιμοι υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ., εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, εργαζόμενοι ΕΥΔΑΠ κ.λπ.), δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις και υπόκεινται από 1.8.2011 στην πρόσθετη μηνιαία εισφορά».

ΑΠΟ 1.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Σε όσους συνταξιούχους λοιπόν είναι μεταξύ 55 και 60 ετών και αποχώρησαν ή αποχωρούν με αυτοδίκαιη λύση της εργασιακής τους σχέσης (σ.σ: συμπληρώνουν δηλαδή τις προϋποθέσεις κανονικής και όχι πρόωρης σύνταξης) επιβάλλεται εισφορά:

  • 6% για συντάξεις από 1.700 έως 2.300 ευρώ, 
  • 8% για συντάξεις από 2.300,01 έως 2.900 ευρώ, και 
  • 10% για συντάξεις άνω των 2.900,01 ευρώ.
Το θέμα είναι ότι ο χρόνος που θα ισχύσει η παρακράτηση αυτή «πηγαίνει» 10 μήνες πίσω! Και «πιάνει» το διάστημα από την 1/8/2011 και μετά, όπως ξεκάθαρα αναφέρει η εγκύκλιος. 
Κοντολογίς, ένας συνταξιούχος που αποχώρησε από το ΙΚΑ με «αυτοδίκαιη λύση της σχέσης εργασίας» είτε στα 58 του είτε με 35ετία αν έχει σήμερα σύνταξη 1.800 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει αναδρομικά εισφορά 6% για 10 μήνες, δηλαδή θα του πάρουν 1.080 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: