ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.4.12

Πληθαίνουν τα... κοράκια

thumb
Ανησυχητική αύξηση παρουσίασε η αξία της αγοράς των υπηρεσιών «ενημέρωσης οφειλετών» (δηλαδή αυτών που τηλεφωνούν κάθε λίγο και λιγάκι στους πολίτες ασκώντας τους ψυχολογική βία για τα χρέη τους...) για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της ICAP για την πορεία του κλάδου των εισπρακτικών εταιρειών.
 ♦  Το μέγεθος αγοράς των «υπηρεσιών ενημέρωσης οφειλετών» για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις (σε αξία) παρουσίασε αύξηση της τάξης του 8% το 2010 συγκριτικά με το 2009.
♦ Το μεγαλύτερο ποσοστό στον συνολικό κύκλο εργασιών του κλάδου είχαν οι «late» καθυστερήσεις και ακολούθησαν οι «medium», οι «early» και τέλος οι «hard» καθυστερήσεις - ανάλογα με το πόσο άμεσα και έγκαιρα ζητούν οι πιστωτές να χτυπούν την πόρτα των οφειλετών οι εισπρακτικές εταιρείες.
♦ Η ζήτηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον τραπεζικό κλάδο.
♦ Η τάση για το 2011 δείχνει περαιτέρω αύξηση που στην τριετία φτάνει το 10%!
Στην ελληνική αγορά οι υπηρεσίες ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις παρέχονται πλέον βάσει του νόμου 3758/2009 (ΦΕΚ 68/ Α/5.5.2009) από 20 συγκεκριμένες εταιρείες. Οι εταιρείες αυτές έχουν «αποκλειστικό σκοπό» την εξώδικη ενημέρωση των οφειλετών για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι υπηρεσίες ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τη χρονική διάρκεια της καθυστέρησης της κάθε ληξιπρόθεσμης οφειλής.
Τα παραπάνω προκύπτουν από την αντίστοιχη κλαδική μελέτη που εκπόνησε πρόσφατα η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group .
Κερδοφόρος μπίζνα
Η ζήτηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο (τράπεζες) και τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών (κυρίως εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας).
Σύμφωνα με τη διευθύντρια Οικονομικών - Κλαδικών Μελετών της ICAP Gro up Σταματίνα Παντελαίου, «το μέγεθος αγοράς των υπηρεσιών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις(έσοδα των εταιρειών του κλάδου) εκτιμάται ότι παρουσίασε αύξηση της τάξης του 8% το 2010 συγκριτικά με το 2009. Το 2010 το μεγαλύτερο ποσοστό (30%) στον συνολικό κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων του κλάδου είχαν οι late καθυστερήσεις και ακολούθησαν οι medium με ποσοστό 28,6%, οι early με ποσοστό 22,4% και οι hard με 19%. Επίσης, το 90% της ζήτησης των εξεταζόμενων υπηρεσιών προέρχεται από τον τραπεζικό κλάδο, το 7% από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ενώ μόλις το 3% σχετίζεται με απαιτήσεις επιχειρήσεων λοιπών κλάδων».
Από τον ομαδοποιημένο ισολογισμό 12 αντιπροσωπευτικών επιχειρήσεων του κλάδου παρατηρείται ότι το σύνολο του ενεργητικού τους αυξήθηκε κατά 26,8% το 2010/09 και τα συνολικά ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν περίπου κατά 18% την ίδια περίοδο. Οι συνολικές πωλήσεις των εταιρειών του δείγματος παρουσίασαν άνοδο περίπου 44% και τα μικτά κέρδη κατά 17,2% την ίδια περίοδο. Οι μεταβολές αυτές είχαν συνέπεια τη σημαντική αύξηση των συνολικών καθαρών κερδών το 2010.

Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: