ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.4.12

Το «σοκ» της Παρασκευής

Το «σοκ» της Παρασκευής
Αύριο Παρασκευή  20 Απριλίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα χρήσης 2011 των ελληνικών τραπεζών.
Οι σωρευτικές ζημίες θα φθάσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 40-41 δις ευρώ.
Να αναλογιστεί κανείς ότι τα συνολικά κεφάλαια όλων των τραπεζών στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν τα 33 δις ευρώ.
Οι ιστορικών διαστάσεων ζημίες θα προέλθουν από το PSI+ κατά 35 δις ευρώ και από την Blackrock 6,5 δις με βάση το αισιόδοξο σενάριο και 8 δις ή και υψηλότερα με βάση το απαισιόδοξο σενάριο.
Όλες οι τράπεζες θα ανακοινώσουν ζημίες τέτοιας κλίμακας όπου θα μηδενίσουν τα κεφάλαια τους ή κάποιες εξ αυτών θα έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια.
Το σοκ θα είναι μεγάλο αλλά η αγορά έχει προϊδεαστεί μεν αλλά ή θα είναι μεγαλύτερο αν αποφασίσει η ΤτΕ να είναι ιδιαίτερα αυστηρή ή θα είναι μικρότερο αν τελικά περάσουν την τελευταία στιγμή να μειωθούν οι κεφαλαιακές απαιτήσεις.
Τέλη  Απριλίου (δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση και στο θέμα αυτό) θα ανακοινώσει η ΤτΕ συνολικά και κατά τράπεζα τα capital plans δηλαδή τις κεφαλαιακές ανάγκες κατά τράπεζα καθώς και τα αποτελέσματα της Blackrock.
Για να αξιολογηθεί το μέγεθος των ζημιών θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η δομή των χαρτοφυλακίων ομολόγων και δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες προς κρατικές εταιρίες και να προσμετρηθεί ότι η τελική απομείωση θα είναι 74% ή ακόμη και 78%.
Με βάση αυτά η Εθνική διέθετε  12,2 δις ομόλογα και 1 δις δάνεια συνολικά 13,3 δις ευρώΗ Alpha 3,1 δις ευρώ ομόλογα και 2,2 δις ευρώ δάνεια, συνολικά 5,3 δις ευρώ.
Η Eurobank 7,45 δις ευρώ ομόλογα και 335 εκατ δάνεια συνολικά 7,75 δις
Η Πειραιώς 6,4 δις ομόλογα και 310 εκατ δάνεια ή συνολικά 6,7 δις
Η ΑΤΕ 3,7 δις ομόλογα και 2,4 δις ευρώ δάνεια ή συνολικά 6,1 δις ευρώ
Το ΤΤ συνολικά 3,9 δις ευρώ ομόλογα και 140 εκατ δάνεια ή συνολικά 4,04 δις ευρώ.
Οι ζημίες θα είναι ιστορικών διαστάσεων αλλά τα 40 με 41 δις ευρώ ζημίες δεν σημαίνει και κατ΄ ανάγκη ότι θα είναι και 40 με 41 δις ευρώ οι κεφαλαιακές απαιτήσεις.
Λαμβάνοντας υπόψη μια παράμετρο ότι το προεξοφλητικό επιτόκιο θα είναι περίπου στο 9% +/- και ταυτόχρονα αξιολογώντας και τους δυνητικούς τρόπους να αναζητήσουν κεφάλαια οι τράπεζες, καθώς και η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι οι ζημίες να επιδράσουν σε μετά φόρων βάση στα κεφάλαια λόγω αναβαλλόμενης φορολογίας  είναι πιθανό να χρειαστούν 29,5 δις ευρώ νέα κεφάλαια. Να αξιολογηθεί ότι ήδη οι τράπεζες έχουν εγγράψει 6,5 δις ευρώ ζημίες από το πρώτο psi.
banking news

Δεν υπάρχουν σχόλια: