ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.4.12

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ:

ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ  ΣΚΑΝΔΑΛΟ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ!


αποκλειστικό!

του Μάκη Βραχιολίδη
Σε πλήρες κουκούλωμα οδεύει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο οποίο εμπλέκονται πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δικαστικοί υπάλληλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Στη συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), πρωταγωνιστεί το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο Πρόεδρός του, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει σε  επιστολές του ο κ. Γιώργος Μπούτος, ο εκ των οικονομικών επιθεωρητών που διενήργησαν τον κατασταλτικό έλεγχο και αποκάλυψε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ!
Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση αν και είχαν ενημερωθεί από τον Ιανουάριο του 2011 ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, αμφότεροι εποίησαν την νύσσα. Αντί να προωθήσουν τις διαδικασίες για  να καθίσουν άμεσα στο σκαμνί οι εμπλεκόμενοι και αποδέκτες της καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος, έκλεισαν στο συρτάρι τους τις Πορισματικές Εκθέσεις των αρμοδίων οικονομικών επιθεωρητών (Μπούτου και Κουτελάκη), που διενήργησαν τον έλεγχο και καταλόγιζαν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετείχαν στην απάτη, μεταξύ των οποίων και μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το γεγονός ότι κύριοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων οι Γ. Παπακωνσταντίνου (πρώην Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ) και Δ. Αρσένης (γιος του Γεράσιμου Αρσένη), κινεί ευθείες υποψίες ότι για την συγκάλυψη της υπόθεσης, εκτός από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενεργοποιήθηκε και ο κομματικός μηχανισμός του  ΠΑΣΟΚ
Οι δήθεν σωτήρες της χώρας, είναι αυτοί που την έχουν μέχρι τα μπούνια, εκτός από χρεωμένη και με διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση.


ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ!

Ο οικονομικός επιθεωρητής κ. Μπούτος, βλέποντας ότι η όλη υπόθεση πάει για κουκούλωμα, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Β΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (23/2/ 2012) την οποία κοινοποίησε στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό οικονομικών και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, καταγγέλλει ευθέως προσπάθεια συγκάλυψης από το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ιδού τι φοβερά και τρομερά αναφέρει ο οικονομικός επιθεωρητής:
«Όπως γνωρίζετε, με τις από 14/12/2007 και Δεκεμβρίου 2008 εκθέσεις - εισηγήσεις κατασταλτικού ελέγχου στον Ο.Ε.Ε.Κ. έχουν προηγηθεί από πλευράς Ε.Σ. δύο (2) απόπειρες να μην διενεργηθούν καταλογισμοί στο συγκεκριμένο Οργανισμό και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.
Η υπόθεση μάλιστα αυτή είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα είχε τεθεί στο αρχείο, εάν με τις από 19.03.2008 (αρ. πρωτ. Γεν. Επιτρ. Ε.Σ. 235/19.03.2008), 24.02.2009 (αρ. πρωτ. Γεν. Επιτρ. Ε.Σ. 114/26.02.2009) και 25.02.2009 (αρ. πρωτ. Γεν. Επιτρ. Ε.Σ. 113/26/02/2009) αναφορές μου, φωτοαντίγραφα των οποίων σας υποβάλω, δεν είχα αποδείξει έγκαιρα, πριν δηλαδή από την εισαγωγή των εκθέσεων στο Β’ Κλιμάκιο, ότι οι εκθέσεις αυτές είναι: απολύτως αβάσιμες, ατεκμηρίωτες, βλαπτικές για το Δημόσιο και επιβραβευτικές για όλους, όσοι εισέπραξαν προδήλως παράνομες αποζημιώσεις σε βάρος του προϋπολογισμού του Ο.Ε.Ε.Κ. με απατηλή συμπεριφορά και με χρήση ψευδών δικαιολογητικών
Ο κατασταλτικός έλεγχος (τρίτος κατά σειρά, επί του ιδίου αντικειμένου) ολοκληρώθηκε τελικά μετά από οκτώ έτη και επτά μήνες από την έναρξή του (!) (απόφαση προέδρου του Ε.Σ. 10880/13.05.2003) και δεκατέσσερα έτη μετά από την εκταμίευση των παράνομων αποζημιώσεων, που ζημίωσαν τουλάχιστον με ποσό έξι εκατομμυρίων ευρώ τον προϋπολογισμό του ΟΕΕΚ, αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να υφίσταται πλέον σοβαρός κίνδυνος παραγραφής.
Στην εκταμίευση των ακραία παράνομων αποζημιώσεων, που υπερβαίνουν το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ, έχουν άμεση εμπλοκή στελέχη του Ε. Σ.
Ο σημερινός πρόεδρος του Ε. Σ. αρνήθηκε να μου κοινοποιήσει την έκθεση - εισήγηση του κατασταλτικού ελέγχου, προκειμένου να διατυπώσω τις απόψεις μου, ως συντάκτης των πορισματικών εκθέσεων των Οικονομικών Επιθεωρητών  του Υπουργείου Οικονομικών, έτσι ώστε το Β’ Κλιμάκιο να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που προσεκόμισαν οι οικονομικοί επιθεωρητές στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου αυτό να κινήσει διαδικασίες και να στείλει στο σκαμνί τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, ο τότε Πρόεδρος του Ε.Σ. κ. Κούρτης, έδωσε εντολή σε έναν από τους συμμετέχοντες στο σκάνδαλο (!!!) και συγκεκριμένα στον Επίτροπο κ. Τσελίκα, να πραγματοποιήσει Έκθεση για την υπόθεση. Και επειδή «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» ο κ. Τσελίκας παρέδωσε ως…λευκές περιστερές του πρωταγωνιστές του σκανδάλου, καταλήγοντας στο απίστευτο επιχείρημα (!) ότι  η νομιμότητα ή μη της δαπάνης κρίνεται από το εάν ο ποινικός Δικαστής επιβάλει ή όχι ποινή ή από τον έλεγχο των δικαιολογητικών της δαπάνης που βρίσκονται στην κατοχή του Ε.Σ. Ο οικονομικός επιθεωρητής κ. Μπούτος …κατακεραυνώνει τον κ. Τσελίκα, λέγοντας ότι «η διατύπωση μιας τέτοιας πρωτοφανούς άποψης – πρότασης από την πλευρά του ελεγκτή Επιτρόπου του Ε.Σ. ( σελ. 41 Έκθεσης καταστατικού ελέγχου Δεκεμβρίου 2008 ), δεν είναι μόνο προκλητική αλλά και ελεγκτέα. Το ίδιο όμως προκλητική και ελεγκτέα είναι, κατά την άποψή μου, και η αποδοχή της πρότασης αυτής από τον απελθόντα Πρόεδρο του Ε.Σ.» .
Με άλλα λόγια υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αντί να ελέγχει τις δαπάνες, όπως είναι το καθήκον του, εκκόλαπτε και συγκάλυπτε την διαφθορά, μια και κύριοι πρωταγωνιστές ήταν επίορκα στελέχη του Ε.Σ.   

ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ …ΚΑΘΑΓΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ!
Φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό: Το Ελεγκτικό Συνέδριο με νομολογία του έχει αποφανθεί ότι εφόσον έχει προεγκρίνει τις συγκεκριμένες (παράνομες) δαπάνες μισθοδοσίας αυτές έχουν a priori το τεκμήριο της νομιμότητας και δεν μπορούν να υποστούν κατασταλτικό έλεγχο! Το «σοβαρό αυτό θέμα» όπως το έχει χαρακτηρίσει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής,  έχει εντοπισθεί τόσο από τον ίδιο όσο και από στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) , και αποτελεί μέσον καθαγιασμού κάθε παράνομης πράξης που συντελείται στους κόλπους του Εέγκτικού!!! 
Την τελευταία αυτή συγκλονιστική αποκάλυψη περί νομολογίας του Ελεγκτικού που ενδύει με φωτοστέφανο συγχώρησης τις παράνομες ενέργειες του Ελεγκτικού, είχε κάνει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στο τεύχος της 9ης Ιανουαρίου 2011. Η δημοσιογράφος Νάντια Βασιλειάδου, σημείωνε χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της:«Ακόμη και στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται από πορίσματα επιθεωρητών ότι δημόσιοι λειτουργοί παρανόμως εισέπραξαν δημόσιο χρήμα και ζητείται ο καταλογισμός και η επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο ως «αχρεωστήτως καταβληθέντων», αυτό συνήθως δεν γίνεται, γιατί προσκρούει στη συγκεκριμένη νομολογία, που, παρά τις επισημάνσεις των ελεγκτών, δεν έχει διευθετηθεί».

Η ΚΛΟΠΗ ΣΤΟΝ ΟΕΕΚ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 6.000.000 €!
Ο έλεγχος τον οποίο διενήργησαν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές και αφορούσε στην περίοδο 1997-2002 είναι δειγματοληπτικός και αναφερόταν σε 24 στελέχη του Ε.Σ. και του ΟΕΕΚ. Αυτά τα 24 στελέχη, με τα οποία συνέπραξαν στην απάτη και οι γυναίκες-σύζυγοι πολλών εξ’ αυτών, διασπάθισαν 6 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί λοιπόν κανείς να σκεφτεί ότι εφόσον διαταχθεί καθολικός έλεγχος, όπως ζητούν οι οικονομικοί επιθεωρητές, είναι βέβαιον ότι η καταλήστευση του δημοσίου χρήματος θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 6 εκατομμύρια ευρώ!

 ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΩΝΑΝ!

Το μεγάλο σκάνδαλο του ΟΕΕΚ συντελέστηκε με τη συμμετοχή ανώτερων στελεχών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του ΟΕΕΚ . Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στα πορίσματά του ο εκ των οικονομικών επιθεωρητών κ. Γιώργος Μπούτος,  «Σημαντικός αριθμός εκπαιδευτών - των οποίων οι αμοιβές εξετάστηκαν εξονυχιστικά– αποζημιώθηκε για υπερβολικό αριθμό ωρών διδασκαλίας μαθημάτων, για την πραγματοποίηση μάλιστα της οποίας οι υποτιθέμενοι εκπαιδευτές προσλήφθηκαν παράνομα δεδομένου ότι δεν διέθεταν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τον Ο.Ε.Ε.Κ. Οι εκπαιδευτές που ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά, φέρονται ότι «δίδασκαν» ακόμα και σε έξι (6) διαφορετικά Ι.Ε.Κ. των Αθηνών παράλληλα (!) μέχρι και δεκαεπτά (17) μαθήματα διαφορετικών ειδικοτήτων! Χαρακτηριστικά, σας παραπέμπω στις σελίδες 38 μέχρι 42 και 118 μέχρι 121 της από 31.05.2006 Πορισματικής μας Έκθεσης (Σχετικό 1), όπου η συνεργάτης του τότε Προέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ. Άννα Σταμούλου και η σύζυγος του τότε Αντιπροέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ.  Πολυτίμη Βαμβύλη, φέρονται να δίδαξαν 17  και 10 διαφορετικά μαθήματα αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τον Ο.Ε.Ε.Κ., για τη διδασκαλία της πλειονότητας αυτών των μαθημάτων, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η κατοχή διαφορετικών τίτλων σπουδών Πανεπιστημιακού επιπέδου, ενώ οι ανωτέρω υποτιθέμενες εκπαιδεύτριες, είχαν ως μοναδικό προσόν το απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου (Τίτλος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»).
Σε άλλο σημείο ο κ. Μπούτος υπογραμμίζει: «Οι αποζημιώσεις που εισέπρατταν  για την  απογευματινή διδασκαλία, οι υποτιθέμενοι εκπαιδευτές, έφταναν ακόμη και τις διακόσιες είκοσι πέντε (225) ώρες κατά μήνα (!), γεγονός που ήταν και χρονικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί.  Κατά «περίεργη» μάλιστα σύμπτωση, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω «εκπαιδευτές»,  που είχαν αυτή  τη σκανδαλώδη  μεταχείριση, ήταν  στελέχη του Ο.Ε.Ε.Κ., αλλά και του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.) καθώς και συγγενικά πρόσωπα αυτών. Πολλοί από τους  ανωτέρω «εκπαιδευτές», εισέπρατταν  αποζημιώσεις για υποτιθέμενη διδασκαλία σε Ι.Ε.Κ. των Αθηνών, ακόμα και σε ημέρες που απουσίαζαν εκτός έδρας στο εξωτερικό»! Και συνεχίζει: «Ποσό ύψους 2.225.098 Ευρώ καταβλήθηκε για προκλητικά παράνομες δαπάνες επιμορφωτικών σεμιναρίων. Στα σεμινάρια αυτά οι εκπαιδευτές αποζημιώθηκαν ακόμη και με 610 Ευρώ ανά ώρα (!) ενώ στα αντίστοιχα σεμινάρια που διοργάνωνε εκείνη την περίοδο (1997 – 2000) το ελληνικό Δημόσιο, οι εκπαιδευτές, που ήταν καθηγητές Πανεπιστημίου, εισέπρατταν τη νόμιμη αποζημίωση, που ανερχόταν σε 35,22 Ευρώ ανά ώρα.», για να καταλήξει:    «Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν, σημαντικό τμήμα της Κοινοτικής επιχορήγησης, αντί να καλύπτει αποζημιώσεις εκπαιδευτών και δαπάνες για την επαγγελματική κατάρτιση, να καταλήγει σε τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών του Ο.Ε.Ε.Κ. αλλά ακόμα και στελεχών του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και συγγενικών τους προσώπων, τα οποία  καταγράφονται με πλήρη τεκμηρίωση στις Πορισματικές μας Εκθέσεις».

«ΔΡΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ»
Η δράση του κυκλώματος που φέρεται να καταλήστευσε τα 6.000.000 ευρώ,  λειτούργησε με χαρακτηριστικά «οργανωμένης ομάδας». Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτος στην έκθεσή του, την οποία απέστειλε και στην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης,   «η εκταμίευση των παράνομων αποζημιώσεων δεν θα ήταν δυνατή με τη δράση μεμονωμένων ατόμων αλλά μόνο με δράση οργανωμένης – δομημένης ομάδας, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον, οι υποτιθέμενοι εκπαιδευτές, ο εκκαθαριστής των δαπανών του Ο.Ε.Ε.Κ., που εξέδιδε τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής, τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούσαν τον ίδιο και τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος και διατάκτης των δαπανών του Ο.Ε.Ε.Κ., που έδινε την εντολή πληρωμής των χρηματικών ενταλμάτων, τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούσαν την πλειονότητα των συμβούλων, των συνεργατών του καθώς και συγγενικών τους προσώπων και, σε πολλές περιπτώσεις, ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. που κατήρτιζε τις παράνομες συμβάσεις καθώς και ο Επίτροπος του Ε.Σ., που ενέκρινε την εκταμίευση των παράνομων αποζημιώσεων».   

 
ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ    σύμφωνα με την καταγγελία και τα πορίσματα  των Οικονομικών Επιθεωρητών:

1.    Γεράσιμος Σαπουντζόγλου: (πρώην Πρόεδρος του ΟΕΕΚ). Ο κ. Σαπουντζόγλου, λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ήταν ο διατάκτης των παρανόμων πληρωμών προς διάφορους αεριτζήδες, οι οποίοι παρίσταναν τους εκπαιδευτές στον ΟΕΕΚ. Συνυπέγραφε με τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών τα εντάλματα πληρωμών.
2. Γεώργιος Κοκκοβός: (Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΕΕΚ): Αποσπασμένος από το ΙΚΑ στον ΟΕΕΚ, συνυπεύθυνος με τον προηγούμενο, μια και εξέδιδε και υπέγραφε τα εντάλματα των παράνομων πληρωμών. Μέσα σε αυτές τις πληρωμές συμπεριλαμβάνονταν δικές του και της συζύγου του. Ο ίδιος, απόφοιτος της Βιομηχανικής Σχολής, δήθεν δίδασκε, το άσχετο με την ειδικότητά του αντικείμενο «Οικοδομικές Κατασκευές» στο ΙΕΚ.

3. Σταματίνα Κοκκοβού-Πετρή: (Νομικός, Υπάλληλος του Οίκου του Ναύτη, σύζυγος Γ. Κοκκοβού): Στον ΟΕΕΚ, ως Πετρή, «δίδαξε» 17 μαθήματα όπως Αέρια (!) Καύσιμα, Τραυματιολογία, Χειρουργικές επεμβάσεις μονάδων Εντατικής Θεραπείας, Τοπογραφικές ασκήσεις κ.λ.π. Το πώς μία Νομικός μπορεί να διδάσκει Τοπογραφία, εξηγείται μόνον από το ότι, όπως και ο σύζυγός της, έχει το…τεχνικό δαιμόνιο μέσα της. Το πώς μπορούσε να δουλεύει 400 ώρες το μήνα -18 ώρες την ημέρα- αυτό εξηγείται από τη σοφία του λαού: "Τα καλά κόποις κτώνται". Επιβραβεύοντας αυτά τα "προσόντα" της, το Ελεγκτικό την υποδέχτηκε στους κόλπους του το 2002, κατόπιν μετατάξεως από τον Οίκο του Ναύτη.
 4.   Γεώργιος Χανιωτάκης  (Επίτροπος του Ελ. Συνεδρίου στον ΟΕΕΚ): Αποστολή του ήταν να ελέγχει την νομιμότητα των δαπανών, εξετάζοντας -σύμφωνα με τον Νόμο- ακόμη και παρεμπίπτοντα ζητήματα. Ο κ. Χανιωτάκης περιέβαλε με το ένδυμα της νομιμότητας όλες τις παράνομες δαπάνες. Ακόμη και την δική του υπέρογκη αμοιβή των 450.000 δρχ. για συμμετοχή του σε Επιτροπή το Μάιο του 2001, ο ίδιος τη θεώρησε-καθαγίασε. Ο κ. Χανιωτάκης  μέχρι να συνταξιοδοτηθεί ήταν Γενικός Συντονιστής των Επιτρόπων του Ελεγτικού και εν συνεχεία ανέλαβε Πρόεδρος της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε. δημιούργημα του υπουργού της Ν.Δ. Χατζηγάκη όπου για μεγάλο διάστημα την βόλεψαν οι κηφήνες του δημοσίου. Μετά την κατάργηση της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε. σχεδόν όλοι οι…κηφήνες μετατάχθηκαν στο Ελεγκτικό!
Η περίπτωσή του Γ. Χανιωτάκη είναι χαρακτηριστικά σκανδαλώδης, αποδεικνύοντας έτσι την ανεπάρκεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην εκτέλεση της αποστολής που του έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα και δικαιολογώντας την ανυποληψία στην οποία έχει περιπέσει στη συνείδηση του νοήμονος πολίτη.
 5.   Δήμητρα Χανιωτάκη-Τσατμαλή (Φιλόλογος, σύζυγος του Γεωρ. Χανιωτάκη): Μολονότι φιλόλογος, «κατόρθωσε» να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό έργο  συντονισμού πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΙΕΚ στα μαθήματα «Πρακτική στο Νοσοκομείο», «Νοσηλευτική Χειρουργείου», «Ορθοπαιδική» και «Αναισθησιολογία» της ειδικότητας Νοσηλευτική Τραυματιολογία , «Πρακτική Άσκηση» της ειδικότητας Προσχολική Αγωγή και «Αναπνευστική Φυσιοθεραπεία», της ειδικότητας Ειδικός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (!) και να αποζημιωθεί με χρηματικά εντάλματα που θεωρούσε ο επίτροπος του Ε. Σ. στον ΟΕΕΚ  και σύζυγός της Γεώργιος Χανιωτάκης.
Είχε την «ικανότητα» να διδάσκει ταυτόχρονα, την ίδια ώρα, στο Γυμνάσιο όπου ήταν διορισμένη και στο ΙΕΚ Νικαίας και μάλιστα σε ειδικότητες ασύμβατε με το πτυχίο της φιλολόγου. Εισέπραξε από το ΙΕΚ Νικαίας 840.000 δρχ. για ένα χρόνο
6. Παναγιώτης Τσελίκας: (επίτροπος του Ε. Σ. στον ΟΕΕΚ): ο εν λόγω Επίτροπος, αντί να είναι ο θεματοφύλακας του ελέγχου νομιμότητας των δαπανών στον Οργανισμό, εισέπραττε και ο ίδιος παράνομες αποζημιώσεις από τον ΟΕΕΚ, ενώ, με την έκθεση κατασταλτικού ελέγχου που συνέταξε στη συνέχεια, διαπίστωσε ότι δεν συντρέχουν λόγοι αναθεώρησης των επίμαχων χρηματικών ενταλμάτων!!
7. Διονύσιος Αρσένης: (ειδικός σύμβουλος του προέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ.): εκτός από ειδικός σύμβουλος του Γ. Σαπουντζόγλου, την περίοδο υπουργίας του πατέρα του, φερόταν να απασχολείται ως εκπαιδευτής και στα Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου και Νέας Ιωνίας, διδάσκοντας από ηλεκτρονικά της ειδικότητας «χειριστής Ηλεκτρονικής Συνάρμοσης Εικόνας» μέχρι και «Αργυροχρυσοχοΐα- Ωρολογοποιΐα». Ο ίδιος, έχει σπουδάσει Οικονομολόγος! 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: