ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.10.12

Πρόσθετες περικοπές μισθών και συντάξεων

Η τρόικα (εδώ ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, χθες, καθώς προσέρχεται στο υπ. Οικονομικών) δεν αποδέχτηκε ότι τα φορολογικά μέτρα θα αποδώσουν 3 δισ. ευρώ.




Πρόσθετες περικοπές συντάξεων, μισθών και επιδομάτων συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών, καθώς η τρόικα απέρριψε ως μη αποδοτικές τις μειώσεις δαπανών μέσω διαρθρωτικών παρεμβάσεων, «κούρεψε» κατά 1 δισ. ευρώ την απόδοση των φορολογικών μέτρων του ΥΠΟΙΚ και παράλληλα άλλαξε για μία ακόμα φορά το μείγμα των μέτρων.
Μετά τη χθεσινή συνάντηση με την τρόικα, ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε πως το πακέτο των μέτρων παραμένει στα 13,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9 δισ. ευρώ (τουλάχιστον) θα εφαρμοστούν το 2013, αλλά τροποποιείται ξανά η δομή του πακέτου, καθώς τα 11,5 δισ. ευρώ, θα αφορούν σε εξοικονομήσεις δαπανών και τα 2 δισ. ευρώ, θα προέλθουν από την αύξηση των εσόδων. Το τελευταίο σχέδιο του ΥΠΟΙΚ προέβλεπε μειώσεις δαπανών 10,5 δισ. ευρώ, και αύξηση των εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ, πλην όμως κατά τη χθεσινή συνάντηση τα σχέδια αναθεωρήθηκαν.
Ταυτόχρονα εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία στο ΥΠΟΙΚ για το αν θα προλάβουν να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης Πέμπτης, καθώς έχουν καθυστερήσει και οι εκκρεμότητες είναι περίπου 89.
Δαπάνες: Μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών σε συντάξεις μισθούς και επιδόματα, προκειμένου να καλυφθεί το 1 δισ. ευρώ, που «έκοψε» από τα έσοδα η τρόικα.
Το πακέτο των δαπανών αυξήθηκε ξανά σε 11,5 δισ. ευρώ, από 10,5 δισ. ευρώ και η διαφορά καλύπτεται από τις ακόλουθες αναθεωρήσεις των στόχων:
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συνέχισε και χθες τις διαβουλεύσεις με την τρόικα για το τελικό «κλείδωμα» του πακέτου των μέτρων.
- Συντάξεις: το τελευταίο σχέδιο του ΥΠΟΙΚ προέβλεπε μείωση των συντάξεων κατά 4.500 εκατ. ευρώ και χθες συμφωνήθηκε να αυξηθεί το ύψος των περικοπών στο ποσό των 4.900 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί ο νέος στόχος, είτε οι περικοπές θα ξεκινήσουν από συντάξιμες αποδοχές κάτω των 1.000- ευρώ, είτε θα αυξηθεί η παρακράτηση για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, επίσης θα καταργηθούν τα δώρα στις αγροτικές συντάξεις.
- Μισθοί: το τελευταίο σχέδιο του ΥΠΟΙΚ προέβλεπε εξοικονόμηση από τη μισθολογική δαπάνη κατά 1.440 εκατ. ευρώ. Η εξοικονόμηση τώρα ανεβαίνει σε 1.700 εκατ. ευρώ ή κατά 260 εκατ. ευρώ και θα προέλθει από μεγαλύτερες μειώσεις επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, των ειδικών μισθολογίων, των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και την εφεδρεία.
- Κοινωνικά επιδόματα: το ποσό της εξοικονόμησης είχε προσδιοριστεί σε 826 εκατ. ευρώ, αλλά αναθεωρείται σε 1.180, αυξημένο δηλαδή κατά 354 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ευρύτερες περικοπές και μειώσεις επιδομάτων, που θα προσδιοριστούν εντός των ημερών. Από τις περικοπές εξαιρούνται τα επιδόματα των ΑΜΕΑ, καθώς η τρόικα δέχτηκε να μην μειωθούν, ενώ το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, που θα εξοικονομούνταν, θα καλυφθεί από άλλες πηγές.
Φορολογία: Η τρόικα δεν αποδέχτηκε ότι τα φορολογικά μέτρα του υπουργείου Οικονομικών θα αποδώσουν 3 δισ. ευρώ, αλλά περιόρισε την απόδοσή τους σε 2 δισ. ευρώ, όπως έγραψε από χθες η «Ν».
Όπως διευκρίνισε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δεν βγαίνει κανένα μέτρο από τη λίστα, απλά αναθεωρείται η απόδοσή τους. Η αιχμή του δόρατος των φορολογικών μέτρων είναι η φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών με 35% από το πρώτο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , από την οποία το ΥΠΟΙΚ προσδοκούσε 1,6 δισ. ευρώ, αλλά η τρόικα εκτιμά τα έσοδα στο 1 δισ. ευρώ. Αναλογικά ψαλιδίζονται οι αποδόσεις στα υπόλοιπα μέτρα.
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά όπως είπε, «κάθε μέρα προκύπτει και κάτι άλλο».
Όσον αφορά στην «εμπλοκή» για τα 550 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν πως τα λεφτά αυτά θα εισπραχθούν και θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό του 2012. Στις συζητήσεις ψάχνουν να βρουν τρόπο για να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια και εξετάζονται λύσεις. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, πως η ίδια ανώτατη πηγή του ΥΠΟΙΚ διέψευσε πως η τρόικα πρότεινε δικά της μέτρα αντισταθμιστικά, «όπως κεφαλικούς φόρους και χαράτσια».
Αγώνας δρόμου για τις προαπαιτούμενες δράσεις
Αν υπάρχει αγωνία για το κλείσιμο των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 13,5 δισ., για τις προαπαιτούμενες δράσεις -οι οποίες θα κρίνουν την τύχη της δόσης, την ερχόμενη Πέμπτη, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών-, κυριαρχεί πανικός.
Τα μέτρα που αφορούν περικοπές δαπανών και αύξηση εσόδων, παρότι θα πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν νόμος, είναι μέριμνα κυρίως του υπουργείου Οικονομικών. Οι προαπαιτούμενες δράσεις, όμως, αφορούν το σύνολο των υπουργείων, που έχουν συμμετοχή στο μνημόνιο.
Στα θέματα που αφορούν περικοπές δημοσίων δαπανών συζητείται η δημιουργία ενός νομοσχεδίου-σκούπα, που θα περιέχει το σύνολο των μέτρων. Η ανησυχία υπάρχει για το χρόνο και κυρίως για την πληρότητα με την οποία θα ολοκληρωθεί το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται από τον επόμενο χρόνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος νόμος θα περιέχει την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων το νέο ενιαίο φόρο κεφαλαίου, αλλά και τα νέα φορολογικά μέτρα, ύψους 2 δισ. ευρώ, στα οποία έχει επέλθει συμφωνία με την τρόικα. Σε μεγάλο μέρος, τα μέτρα αυτά βρίσκονται σε πρωταρχικό στάδιο και είναι αμφίβολο αν μπορεί να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα ψήφισης.
Επίσης, θα πρέπει να διαμορφωθούν και να συμφωνηθούν νέοι στόχοι για είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και ελέγχων σε ομάδες φορολογούμενων υψηλού κινδύνου. Αλλη μεγάλη ανησυχία, όμως, κατά τη χθεσινή συνάντηση ήταν αν το υπουργείο Εργασίας, που φέρει και το πιο βαρύ φορτίο του πακέτου (4,9 δισ.), έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για προγραμματισμό δράσεων που ζητεί η τρόικα.
Το μεγαλύτερο αριθμό προαπαιτούμενων δράσεων πρέπει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Εργασίας, το οποίο θα πρέπει να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα νομοθετημάτων για αλλαγές όπως:
* Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια.
* Η μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κατάργηση των δώρων και των βασικών συντάξεων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ΟΓΑ .
* Θα πρέπει επίσης θα υπάρξουν νόμοι για τις συνολικές περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία θα μπουν εκ των πραγμάτων στην προκρούστεια κλίνη.
Επίσης, θα πρέπει να υπάρχουν σαφή χρονοδιαγράμματα για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, δηλαδή την αλλαγή του ύψους των αποζημιώσεων, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στα εμπορικά καταστήματα και, φυσικά, την αλλαγή του τρόπου προσδιορισμού των κατώτερων μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα, η τρόικα, η οποία έχει σιγουρέψει τις περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, τώρα πιέζει για την άμεση προώθηση των συγκεκριμένων αλλαγών στα εργασιακά.
Αποφάσεις για ενέργεια και υγεία
Ενα τρίτο πεδίο οξείας αντιπαράθεσης για τα μέτρα που αφορούσαν περικοπές δαπανών, είναι οι περικοπές στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.
Η πίεση εκ μέρους της τρόικας στον τομέα αυτόν είναι:
- Να οριστικοποιηθεί ο νόμος με τον οποίο αυξάνεται οριστικά και αμετάκλητα η χρήση των γενόσημων από όλα τα ταμεία Υγείας.
- Χρονοδιάγραμμα για την ολοκληρωμένη λειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
- Να οριστικοποιηθεί το σχέδιο για τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο του 20% των νοσοκομειακών μονάδων που έχουν απομείνει μετά τον πρώτο κύκλο των συγχωνεύσεων.
- Σημαντική συμμετοχή στις προαπαιτούμενες δράσεις θα έχουν και οι υπόλοιπες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται κυρίως η νομοθέτηση της πλήρους απελευθέρωσης των επαγγελμάτων των δικηγόρων των και μηχανικών.
Στον τομέα της ενέργειας, υπάρχουν προαπαιτούμενα που αφορούν:
- Στη ρύθμιση της αγοράς των υγρών καυσίμων.
- Στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα κατά 8% πριν το τέλος του έτους.
- Στην απελευθέρωση της αγοράς λιγνίτη.
- Στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.
- Στην καθυστέρηση της νομοθέτησης, μετά το πέρας Οκτωβρίου, που μπορεί να συγχωρεθεί, αλλά η έλλειψη ως αναφορά και πλήρες χρονοδιάγραμμα θα θεωρηθεί ανεπάρκεια που θα μπλοκάρει ακόμη περισσότερο τη δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: