ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.10.12

Με πιο επώδυνο πακέτο και χωρίς τελική συμφωνία ο Γιάννης Στουρνάρας στο Eurogroup


Έχοντας συμβιβαστεί σε ένα πακέτο μέτρων που περιέχει μεγαλύτερες από τους αρχικούς σχεδιασμούς του περικοπές συντάξεων και το οποίο – παρ’ όλα αυτά – δεν έχει ακόμη «κλείσει» με την τρόικα, προσέρχεται το οικονομικό επιτελείο σήμερα στο Eurogroup προσδοκώντας μια θετική δήλωση, η οποία να αναγνωρίζει τουλάχιστον ότι έχει γίνει «αξιοσημείωτη πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις.

Ετσι, ευελπιστεί ότι θα συντηρηθεί ζωντανή η ελπίδα για μια θετική απόφαση υπέρ της Ελλάδας ώς το τέλος Οκτωβρίου.

Το οικονομικό επιτελείο συνέχισε και το Σαββατοκύριακο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Υπάρχει καλή πρόοδος, υπάρχει σύγκλιση», δήλωναν το Σάββατο πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Και πρόσθεταν ότι αν οι «προϊστάμενοι» των Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, δηλαδή η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο επίτροπος Ολι Ρεν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κάνουν μια θετική τοποθέτηση στο Λουξεμβούργο σήμερα, θα δοθεί ώθηση στις διαπραγματεύσεις, ώστε να σημειωθεί σύγκλιση.

Εν τω μεταξύ, όμως, το πακέτο των μέτρων έχει γίνει εξαιρετικά επώδυνο, καθώς η τρόικα πίεσε έντονα για να έχει εμπροσθοβαρή χαρακτήρα.

Ετσι, για το 2013 έχουν ήδη εγγραφεί μέτρα σχεδόν 9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, οι αλλαγές περιλαμβάνουν:

- Περικοπή των δώρων και από τις συντάξεις του ΟΓΑ που είχαν εξαιρεθεί. Σε αντιστάθμισμα, δεν θα μειωθούν οι εν λόγω συντάξεις κατά 30 ευρώ, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Ετσι, ο κάθε συνταξιούχος του ΟΓΑ θα χάσει 720 ευρώ τον χρόνο, έναντι 420 ευρώ που θα έχανε με την περικοπή του 30ρικου.Το δημοσιονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη αλλαγή είναι περίπου 350 εκατ. ευρώ.

- Μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, ιδίως τις υψηλές. Οπως είναι γνωστό, οι προτάσεις στις οποίες είχαν συμφωνήσει κατ’ αρχήν οι πολιτικοί αρχηγοί προέβλεπαν μειώσεις 2%-10% στις συντάξεις από 1.000 ευρώ και πάνω (περιλαμβανομένων των επικουρικών). Τώρα τα ποσοστά αυτά θα ανέβουν, με τις περικοπές στις συντάξεις πάνω από 2.000 ευρώ να διαμορφώνονται στο 12%-15%.

Ενα επιπλέον μέτρο που συζητείται είναι η επιβολή φόρου στους εφοπλιστές, κάτι που θα γίνει, πάντως, σε συμφωνία μαζί τους. 
 
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: