ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.6.13

Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση


Σκουρής Βασίλης

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως απέδειξε και η χθεσινή της παρουσία στο Κοινοβούλιο, μ’ αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.
Το πρώτο πρόβλημα εμφανίστηκε από την άρνηση των δυο κοινοβουλευτικών εταίρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθώς και σύσσωμης της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο. Ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς επικαλέστηκε μάλιστα τη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Τρίτη 11 Ιουνίου προκειμένου να αιτιολογήσει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, ωστόσο εν συνεχεία αποδείχθηκε ότι ναι μεν το νομοσχέδιο είναι μνημονιακή υποχρέωση, σε καμία όμως περίπτωση για το Eurogroup της Τρίτης. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επέμειναν στην άρνησή τους, όπως και η αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση τελικά να υπαναχωρήσει και η ψηφοφορία να διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα.
Το δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα σημειώθηκε όταν ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς έθεσε θέμα άρσης του παγώματος των πλειστηριασμών για τις ενυπόθηκες δανειακές υποχρεώσεις, ζητώντας ουσιαστικά να ξεκινήσει ο διάλογος μέσα στο καλοκαίρι. Κάτω από τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και των δυο κυβερνητικών εταίρων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναδιπλώθηκε, πλην όμως το θέμα ετέθη.
Η κοινή αντίδραση Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πρώτον, αποτελεί σαφές μήνυμα ότι το αντιρατσιστικό υπήρξε απλώς η αρχή και ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίζουν νομοσχέδια αν προηγουμένως δεν έχουν συμφωνήσει. «Ως εδώ και μη παρέκει» είναι η διαρροή της Ιπποκράτους, «πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους πως κυβερνούν με δυο κόμματα της κεντροαριστεράς» υπήρξε η απάντηση της Αγίου Κωνσταντίνου.
Δεύτερον, η τακτική αυτή φέρνει πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και μάλλον ενισχύει στο εσωτερικό τους τις δυνάμεις εκείνες γύρω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη που εργάζονται παρασκηνιακά ακόμα και για την κοινή κάθοδο των δυο κομμάτων στις επόμενες εκλογές, αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές, αν βεβαίως δεν υπάρξουν νωρίτερα κάλπες.
Κουβέλης κατά ιδιωτικοποίησης ΕΥΑΘ

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν και σε μνημονιακά μέτρα ή σε αποκρατικοποιήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε την αντίθεσή του στην εν εξελίξει αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, χωρίς πάντως να κάνει γνωστό αν θα επιδιώξει να μην περάσει η συγκεκριμένη απόφαση.
Πού θα οδηγήσουν οι αντιπαραθέσεις;

Το μεγάλο ερώτημα, πάντως, είναι που θα οδηγήσουν την κυβέρνηση οι αντιπαραθέσεις αυτές και οι εσωτερικοί κραδασμοί, αν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα με πλαίσιο αρχηγών και όχι με κατ’ ιδίαν διευθετήσεις που κρατούν απλώς ως την… επομένη. Ερώτημα που εν μέρει ίσως απαντηθεί με τον ανασχηματισμό, αν αυτός γίνει μετά το Συνέδριο της ΝΔ ή ο πρωθυπουργός τον μεταθέσει για αργότερα…

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: