ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.6.13

Ο Σκορδάς, ο Τουρκολιάς και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας


Ο Σκορδάς, ο Τουρκολιάς και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας


Πάρτε τα σπίτια του  λαού για να σωθούν οι τράπεζες από τα θαλασσοδάνεια των καπεταναίων!

Οι εντολές της τρόικας  προς τον κύριο Στουρνάρα είναι σαφείς και κατηγορηματικές: «Μειώστε κι άλλο μισθούς και συντάξεις και προχωρήστε άμεσα σε σαρωτικούς πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας». Κοινώς, πάρτε τα σπίτια από όλους αυτούς που έφτυσαν αίμα με τη μισθωτή εργασία και με τις υπέρογκες και ληστρικές συμβάσεις των τραπεζών κατάφεραν να χτίσουν ένα σπιτάκι για να στεγάσουν τις οικογένειες τους.
Από όλους αυτούς που δεν πούλησαν ούτε όπλα, ούτε έκαναν λαθρεμπόριο καυσίμων για να αγοράσουν σπίτια στο Ψυχικό, στη Φιλοθέη και στο Διόνυσο. «Πάρτε τους τα σπίτια τώρα. Πιείτε τους το αίμα με το μπουρί», μπας και αυξηθεί η ρευστότητα των τραπεζών έστω και μεσομακροπρόθεσμα, αφού όταν το real estate θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα τα σπίτια αυτά θα επαναπωληθούν σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές.
Το κόλπο είναι απλό και σίγουρο και περιγράφεται απόλυτα από το «Δόγμα του ΣΟΚ» που εφαρμόζεται με απίστευτη ωμότητα στη χώρα μας από τους μετρ της σχολής του Σικάγου.
Το θέμα των πλειστηριασμών το «άνοιξε» με χειρουργική μαεστρία ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης  Σκορδάς και στη συνέχεια προχώρησε  σε στρατηγική αναδίπλωση όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός «λαγός» που σέβεται τον εαυτό του και το μισθό του.
Διότι είναι τοις πάσι γνωστό στην δημοσιογραφική και στην πολιτική «πιάτσα» ότι το θέμα των πλειστηριασμών θα ξανανοίξει ακόμα πιο επιτακτικά στην επόμενη αξιολόγηση της τρόικας μετά το καλοκαίρι και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί τα μπάνια του λαού. Μόνο που την επόμενη φορά, κατά την προσφιλή μέθοδο των δανειστών μας, θα αποτελέσει απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης με συνέπεια μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων να χάσουν το σπίτι τους από τη μια στιγμή στην άλλη.
Κατά το κοινώς λεγόμενο ο έλληνας θα είναι πλέον «και κερατάς και δαρμένος» διότι  και τις δυσβάστακτες φορολογίες ακινήτων θα πληρώσει και τα χαράτσια θα καταβάλει και το σπίτι του  θα χάσει.
Ξεπερνάει όμως τα όρια κάθε νοσηρής φαντασίας ότι  την ίδια μέρα που ο κύριος Σκορδάς  ανακοίνωνε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την ίδια ακριβώς στιγμή ένας άλλος αξιότιμος κύριος, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, κατά την ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της PwC για τη Ναυτιλία εξήρε τη συμβολή των εφοπλιστών στην εθνική οικονομία και ανακοίνωνε ότι οι τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού θα πρέπει να «στηριχθούν πολυεπίπεδα» αμέσως μετά το τελευταίο στάδιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Όπως αποκάλυψε ο κύριος Τουρκολιάς εν μέσω κρίσης, «συνολικά 9 ελληνικές τράπεζες, συμμετείχαν για το 2012 στη χρηματοδότηση της ναυτιλίας με €10 δις περίπου και 42 τράπεζες ξένων συμφερόντων, έχουν έκθεση στην ελληνόκτητη ναυτιλία με το σύνολο των δανειακών κεφαλαίων να ανέρχονται σε  €40 δις περίπου!». Μόνο η Εθνική Τράπεζα, τόνισε ο κ. Τουρκολιάς, έχει δώσει πάνω από 1,7 δις εν μέσω κρίσης στην ναυτιλία την ώρα που οι τράπεζες σέρνουν τον απλό κόσμο στα δικαστήρια για χρέη 1.500 ευρώ!
Αν καταλάβαμε καλά ο κύριος διευθύνων σύμβουλος μας λέει ότι το 1/3 της πρώτης δόσης της  ανακεφαλαιοποίσης των τραπεζών πήγε σε δάνεια προς το εφοπλιστικό  λόμπι;
Επίσης, αν πάλι καταλάβαμε καλά και η δεύτερη δόση της ανακεφαλαιοποίησης στο ίδιο λόμπι θα πάει;
Αναζητώντας την  απάντηση στην πρεμούρα του κύριου Τουρκολιά να σωθούν πάση θυσία και  να «στηριχθούν πολυεπίπεδα» οι ναυτιλιακές  επιχειρήσεις, θυμηθήκαμε – εντελώς τυχαία – ότι ο αξιότιμος κύριος Τουρκολιάς διατέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Στελεχών Χρηματοδότησης Ναυτιλίας και μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών και Γενικού Διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, όπερ σημαίνει υπεύθυνος ναυτιλιακών πιστοδοτήσεων της Εθνικής!!! Τυχαίο; Δε νομίζουμε;
Όμως ο αξιαγάπητος  φίλος και προσωπική επιλογή  του Αντώνη Σαμαρά (σ.σ. βασικός υπεύθυνος  κατά πολλούς του ναυαγίου στο  deal Εθνικής-Eurobank) δεν ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα κέρδη των εφοπλιστών, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί η «χασούρα» των τραπεζιτών από τα θαλασσοδάνεια των καπεταναίων με τα πούρα και τις βίλες στο Λονδίνο.
Όταν όμως έχεις τον  κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη  θέση οι λύσεις ξεπετάγονται σαν ώριμα  φρούτα. Η λύση ευρέθει γρήγορα και συμφωνήθηκε σιωπηρά από όλους: Θα πληρώσει ο λαουτζίκος. Και εγένετο. Ασκήθηκαν οι απαραίτητες πιέσεις στην Τρόικα η οποία κατά περίεργο τρόπο δεν ενδιαφέρεται για τα δάνεια των 500 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν οι διάφοροι καραβοκύρηδες με τους ελλειμματικούς ισολογισμούς των εταιριών τους, αλλά καίγεται να μαζέψει τα σπίτια όσων χρωστούν 15, 20 και 30 χιλιάδες ευρώ από στεγαστικά δάνεια κι ας έχουν αποπληρώσει τα 2/3 του δανείου.
Και προσπαθούμε  να θυμηθούμε που αλλού εργάστηκε  στο παρελθόν ο κ. Τουρκολιάς; Μα βέβαια, ο κύριος Αλέξανδρος διατέλεσε επί σειρά ετών ως επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακών Πιστοδοτήσεων της Bank of America στον Πειραιά! Κι αυτό τυχαίο;
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: