ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.9.13

Οι αγορές φοβούνται λιγότερο τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι αγορές φοβούνται λιγότερο τον ΣΥΡΙΖΑ
Ετοιμη να παρακολουθήσει με ψυχραιμία το πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται στην Ελλάδα φαίνεται η εγχώρια και διεθνής επιχειρηματική ελίτ καθώς και οι αγορές. Οι συνθήκες ακραίας οικονομικής κρίσης και οι μεταβολές που επιφέρει στον κοινωνικό ιστό αναγκάζουν ακόμα και τους ακραιφνείς υποστηρικτές του σεναρίου της πολιτικής σταθερότητας και των μονοκομματικών κυβερνήσεων να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, των κυβερνήσεων συνασπισμού και προγραμματικών συγκλίσεων.
Του Χρήστου Φράγκου
Το σενάριο τρόμου της ακυβερνησίας και των επίπονων και διαρκών πολιτικών ζυμώσεων αποτελεί τη νέα πραγματικότητα στην οποία προσαρμόζονται ταχύτατα αγορές και επιχειρήσεις.
Από ορισμένες πλευρές επιχειρείται μάλιστα και η διασταλτική ανάγνωση του φαινομένου, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι οι πολυκομματικές κυβερνήσεις μπορεί να κινούνται πιο αργά αλλά επιτυγχάνουν κοινά αποδεκτούς στόχους με το μίνιμουμ κοινωνικών αντιδράσεων.
Υπ αυτό το πρίσμα η πολιτική αστάθεια χαρακτηρίζεται προσωρινή, ενώ οι διαρκείς πολιτικές ζυμώσεις οδηγούν σε ουσιαστική ωρίμανση το πολιτικό σύστημα, περιορίζουν τη διαφθορά και παράγουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.
Η μεταστροφή αυτή των αγορών και των επιχειρήσεων καταγράφεται σε πολλές αναλύσεις διεθνών think tanks, τις οποίες έχουν στη διάθεσή τους τόσο το Μαξίμου όσο και η Κουμουνδούρου. Το νέο σκηνικό που περιγράφεται αναγκάζει τους πολιτικούς ταγούς και τους συμβούλους τους να επανεξετάσουν την επικοινωνιακή και προεκλογική τους πολιτική.
Όπως φαίνεται το δόγμα της realpolitik αντικαθιστά το πολωτικό σύνδρομο που κυριαρχεί στην Ελλάδα από τις αρχές του αιώνα και έχει οδηγήσει σε εμφυλίους πολέμους και έχει τροφοδοτήσει πολιτικές δημαγωγίας και αντιπαλότητας.
Το πολιτικό σκηνικό μεταβάλλεται άρδην καθώς κοινωνία και αγορές απαιτούν λύσεις και διεξόδους στα αδιέξοδα της κρίσης. Η ανάγκη εξεύρεσης πραγματικών πολιτικών λύσεων στο πλαίσιο της υπέρβασης της κρίσης καθίσταται επιτακτική.
Σε αυτό το μέτωπο θα κριθεί η πολιτική κυριαρχία, αντικατοπτρίζοντας τις αναζητήσεις μιας κοινωνίας που ωρίμασε απότομα και βίαια.


sofokleoysin

Δεν υπάρχουν σχόλια: