ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.9.13

Πρόταση-σοκ από ΟΟΣΑ για ανατροπές στις αναπηρικές συντάξεις

 Πρόταση-σοκ από ΟΟΣΑ για ανατροπές στις αναπηρικές συντάξεις
Πρόταση-βόμβα για δημιουργία ενιαίου επιδόματος αναπηρίας και κατάργηση όλων των επιμέρους ρυθμίσεων ώστε το επίδομα να χορηγείται σε άτομα ανίκανα για εργασία με εισοδηματικά κριτήρια υποβάλλει ο ΟΟΣΑ στην κυβέρνηση.
Την εφαρμογή του μέτρου που ισοδυναμεί με την κατάργηση 500.000 αναπηρικών συντάξεων υποδεικνύει ο ΟΟΣΑ μέσω της έκθεσής του για τα κοινωνικά προγράμματα στην Ελλάδα, η οποία παρουσιάστηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας. Στην έκθεση καταγράφονται επίσης τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση το 2014, μεταξύ των οποίων είναι και η καταβολή από το νέο έτος επιδόματος 200 ευρώ τον μήνα σε μακροχρόνια ανέργους κάτω των 45 ετών, οι συγχωνεύσεις ασφαλιστικών ταμείων και η καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μαζί με την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ.
Ειδικότερα, στην έκθεση του ΟΟΣΑ προτείνονται:
- Η θέσπιση ενιαίου επιδόματος αναπηρίας και κατάργηση όλων των επιμέρους ρυθμίσεων για συντάξεις αναπηρίας. Το επίδομα θα χορηγείται σε άτομα ανίκανα για εργασία με εισοδηματικά κριτήρια. Οι ανατροπές αγγίζουν 500.000 άτομα.
- Η καθιέρωση στεγαστικού επιδόματος με εισοδηματικά κριτήρια.
- Η ενοποίηση οικογενειακών επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια (έχει γίνει αρχή από τον ΟΓΑ).
- Νέες ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων με σταδιακή καθιέρωση ενιαίων εισφορών και παροχών (συντάξεις, επιδόματα κ.ά.).
- Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για ενοποίηση παροχών και εισφορών στα Ταμεία. Σταδιακή κατάργηση των διαφορετικών ρυθμίσεων στα Ταμεία.
Από την ίδια έκθεση προκύπτει ότι η κυβέρνηση θα λάβει τα ακόλουθα μέτρα:
- Σε πιλοτική εφαρμογή θα τεθεί από 1-1-2014 το πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα ακραίας φτώχειας. Ως γνωστόν, με τον Ν. 4093/2012 θεσπίστηκε πιλοτικό πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε δύο περιοχές της χώρας. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα συνιστά εισοδηματική ενίσχυση σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και λειτουργεί συμπληρωματικά με τις εκάστοτε εφαρμοζόμενες πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Προστίθεται μάλιστα πως «η εφαρμογή του προγράμματος θα αρχίσει την 1-1-2014 και η γενική εφαρμογή του θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής του και από το ύψος των διαθέσιμων πόρων». Το επόμενο διάστημα τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών θα εκδώσουν Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της πιλοτικής εφαρμογής.
- Θα καθιερωθεί επίδομα μακροχρόνια ανέργων. Το επίδομα 200 ευρώ των μακροχρόνια ανέργων θα αρχίζει από το 2014 και θα αφορά μακροχρόνια ανέργους (άνω των 12 μηνών) που είναι κάτω των 45 ετών και δεν το λαμβάνουν σήμερα από τον ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, το επίδομα 200 ευρώ μακροχρόνια ανέργων θα το δικαιούνται οι άνεργοι εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.
Στην έκθεση προτείνεται περαιτέρω ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κατακερματισμός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Οπως τόνισε στην ομιλία του κατά τη χθεσινή παρουσίαση της μελέτης ο υφυπουργός Εργασίας Βασ. Κεγκέρογλου, «με τη μελέτη του ΟΟΣΑ η κυβέρνηση με επικεφαλής το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προχωρεί στις μεταρρυθμίσεις. Εχει καταστρώσει εθνική στρατηγική για την κοινωνική προστασία και ένταξη με παρεμβάσεις οριζόντιου και συστημικού χαρακτήρα, που αγκαλιάζουν όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: