ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.2.14

Ιδιωτική ασφάλιση και στα δημόσια σχολεία;

 Ιδιωτική ασφάλιση και στα δημόσια σχολεία;
Παραλογισμοί και κόντρες φαίνεται να έχουν ξεσπάσει μεταξύ δημοσίων σχολείων και ασφαλιστικών στην Ελλάδα, με αφορμή την είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών στα δημόσια σχολεία. Η νομοθεσία απαγορεύει την ιδιωτική ασφάλιση στα δημόσια σχολεία προκειμένου να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της δημόσιας εκπαίδευσης. Ωστόσο αρκετές φορές οι σύλλογοι γονέων και οι διοικήσεις των δημοσίων σχολείων έρχονται αντιμέτωποι με ζημιές που αδυνατούν ή δεν έχουν την τεχνογνωσία να αναλάβουν με αποτέλεσμα αυτό να αντανακλάται και στην ποιότητα εκπαίδευσης. 
Της Έλενας Ερμείδου
Μπορεί να θεωρείται «κακόβουλη» κίνηση, η είσοδος των ιδιωτικών ασφαλιστικών στα δημόσια σχολεία όμως η φερόμενη ως δημόσια παιδεία έχει προ πολλού χάσει τις «δυνάμεις» στην Ελλάδα με πρωτοβουλίες καθηγητών και δασκάλων, δη τα ιδιαίτερα μαθήματα και τα φροντιστήρια καθώς και με την κακή διαχείριση του κράτους. 
Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι είμαστε από τα λίγα εναπομείναντα κράτη της Δυτικής Ευρώπης που δεν έχει εισαγάγει στα σχολεία την νοοτροπία της πρόληψης του κινδύνου και της ασφάλισης. Κάτι που προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν προάγει και απολαμβάνουν σήμερα καρπούς επιτυχίας. 
Επίσης είμαστε από τις τελευταίες χώρες που η επιχειρηματικότητα φέρεται ως ο «κακός δαίμων» με αποτέλεσμα σήμερα τα νέα παιδιά να δυσκολεύονται μεταξύ των άλλων να εισαχθούν στην νέα δυστυχώς ή ευτυχώς τάξη πραγμάτων. 
Δεν μπορεί ουδείς να διαψεύσει ότι στο παρελθόν αρκετές ασφαλιστικές των οποίων η λειτουργία έπαυσε από την εποπτεία προέβησαν σε ατασθαλίες με αποτέλεσμα ασφαλισμένοι να απολέσουν τα χρήματα τους και τις καλύψεις τους, ωστόσο, σήμερα που η ΤτΕ έχει στα «χέρια» της τον έλεγχο ουδείς αμφισβητεί το σοβαρό έργο που υλοποιείται. 
Συνεπώς μία μετρημένη συνεργασία μεταξύ ιδιωτικών ασφαλιστικών και κράτους ή συλλόγου γονέων στο μέλλον με όφελος το συμφέρον των παιδιών και με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης μπορεί να αποβεί χρήσιμη. 
Είναι, δε χρήσιμο να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι όλα τα καλά ιδιωτική σχολεία τύπου Κολλεγίου Αθηνών/ Ψυχικού κτλ είναι υποχρεωμένα βάσει καταστατικού λειτουργίας να ασφαλίζονται έναντι κινδύνων για την προστασία των μαθητών και σχολικών κτιρίων ενώ, αρκετά εξ αυτών ασφαλίζουν τους μαθητές τους έναντι αστικής ευθύνης.
Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης με την σωστή πάντα ερμηνεία του κατέχει σημαίνοντα ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή κάθε χώρας και το σημείο αυτό οφείλουν να εκμεταλλευτούν σύλλογοι γονέων, διοικήσεις και κράτος


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: