ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.2.14

ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΜΙΣΘΟΥ !

...ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 01/01/2014 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ...
Φορολογητέα ύλη θεωρεί πλέον η Εφορία τις παροχές σε είδος των επιχειρήσεων προς τους εργαζομένους τους, ...
αλλά ακόμα και τις προκαταβολές μισθών.

Και ως τέτοια φορολογητέα ύλη θα υπόκεινται εφεξής σε φορολόγηση και δη με συντελεστή που θα κυμαίνεται από το 22% έως και το 44%. Κι όλα αυτά αναδρομικά από την 01/01/2014.

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ήδη ο Γ. Μαυραγάνης, όλες οι παροχές σε είδος από τις επιχειρήσεις προς τους εργαζομένους θεωρούνται εισόδημα και φορολογούνται ως εισόδημα.

Μεταξύ των παροχών αυτών –ο κατάλογος περιλαμβάνει τα κινητά που έχουν οι εργαζόμενοι και τα πληρώνουν οι επιχειρήσεις, τα εταιρικά αυτοκίνητα κλπ- είναι και τα δάνεια που δίνουν οι εταιρείες στους εργαζόμενούς τους ή και οι προκαταβολές μισθών.

Πρακτικά δηλαδή, όποιος ζητά και παίρνει προκαταβολή από την εταιρεία του, θα πληρώνει και φόρο εισοδήματος με συντελεστή που θα κυμαίνεται από 22% έως 42%. Στην υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα ξεκαθαρίζει και ο τρόπος υπολογισμού του τόκου σε αυτά τα δάνεια.

Η νομοθετική διάταξη που ορίζει την υποχρέωση καταβολής φόρου για τις παροχές σε είδος με τη μορφή δανείου, έχει ως εξής:

«Οι παροχές σε είδος με τη μορφή δανείου, προς εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα περιβάλλονται τη μορφή έγγραφης συμφωνίας και αποτιμώνται με βάση το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μεταξύ των τόκων που θα κατέβαλε ο εργαζόμενος στη διάρκεια του ημερολογιακού μήνα κατά τον οποίο έλαβε την παροχή, εάν το επιτόκιο υπολογισμού των τόκων ήταν το μέσο επιτόκιο αγοράς, του οποίου η μέθοδος υπολογισμού ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κατά τον ίδιο μήνα και των τόκων που τυχόν κατέβαλε ο εργαζόμενος στη διάρκεια του εν λόγω ημερολογιακού μήνα. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται έγγραφη συμφωνία δανείου, το σύνολο του αρχικού κεφαλαίου λογίζεται ως παροχή σε είδος. Η προκαταβολή μισθού άνω των τριών (3) μηνών θεωρείται δάνειο».

Από τον ίδιο τον νόμο λοιπόν, απορρέει η υποχρέωση έκδοσης υπουργικής απόφασης για τον υπολογισμό του επιτοκίου.

Η υπουργική απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Ως μέσο επιτόκιο αγοράς, για την εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 13 του Ν. 4172/2013, λαμβάνεται το επιτόκιο των τραπεζικών δανείων σε ευρώ, προς ιδιώτες, με τη μεθοδολογία που ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας ΕΛΛ+0,80% ανά μήνα, ανά κατηγορία και ανά υποκατηγορία δανείου. Αναλυτικότερα, προκειμένου για συμβάσεις καταναλωτικών, στεγαστικών, ανοιχτών δανείων και υπεραναλήψεων από τρεχούμενους λογαριασμούς λαμβάνεται το επιτόκιο της αντίστοιχης κατηγορίας και υποκατηγορίας δανείου όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας, για τον μήνα κατά τον οποίο ελήφθη η παροχή. Για συμβάσεις λοιπών δανείων, λαμβάνεται το επιτόκιο κατ’ αναλογία των όσων ισχύουν για τα καταναλωτικά δάνεια. Αν σε κάποια από τις υποκατηγορίες δανείων δεν ορίζεται επιτόκιο για τον μήνα που ελήφθη η παροχή, λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των επιτοκίων της αντίστοιχης κατηγορίας δανείου για τον ίδιο μήνα. Σε περίπτωση προκαταβολής μισθού άνω των τριών μηνών, ως επιτόκιο λαμβάνεται το χαμηλότερο από τα επιτόκια κάθε κατηγορίας δα νείου από αυτές που περιγράφονται παραπάνω, όπως ισχύουν κατά το μήνα χορήγησης της προκαταβολής.

Σε περίπτωση που στη σύμβαση δανείου δεν αναγράφεται συγκεκριμένος σκοπός, ως επιτόκιο λαμβάνεται το επιτόκιο που ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδας για τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς για τον μήνα κατά τον οποίο ελήφθη η παροχή». 
 
 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: