ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.2.14

Συμφωνούν Σταθάκης-Στουρνάρας !!!



Συμφωνούν Σταθάκης-Στουρνάρας

Υπάρχουν περιθώρια αύξησης των φόρων. Δεν έχουν συζητήσει ποιοί θα τα πληρώσουν...

Μια τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια συζήτησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ενστερνιζόμενος εν μέρει τη θέση του Γιάννη Στουρνάρα, ότι η Ελλάδα πάσχει από υποφορολόγηση. Όπως επισημανε τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένουν κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν το 38% ενώ στη Γερμανία ανέρχονται στο 43%.
Ταυτόσιμη ήταν και η τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στην εκπομπή Ενικός του Νίκου Χατζηνικολάου για την οποία επικρίθηκε σφόδρα, αλλά και ο ίδος απέφυγε να εξηγήσει που θεωρεί όι υπάρχει υποφορολόγηση. Την ίδια στιγμή όμως η τρόικα υποστηρίζει ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξανλτηθεί, θέση που τουλάχιστον σε γενικές γραμμές έχει αποδεχθεί και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η τοποθέτηση Σταθάκη και η αποκωδικοποίηση της θέσης Στουρνάρα υπό το ίδιο πρίσμα αφήνουν να εννοηθεί ότι τα φορολογικά έσοδα μπορούν να αυξηθούν, οδηγώντας πλέον στο επόμενο στάδιο: Τις πηγές.
Διεθνείς οεργανισμοί και προσωικότητες εγνωσμένου κύρους όπως η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Όλι Ρεν έχουν επισημάνει ότι στην Ελλάδα οι πλούσιοι συνεχίζουν να φοροαποφεύγουν, αν Στουρνάρας και Σταθάκης συμφωνήσουν και πάνω σε αυτό το ζήτημα τότε τα σημεία διαφωνίας περιορίζονται και η φορολογική πολιτική μπορεί να αποκτήσει ενιαία στόχευση και... συνέχεια. Η συναντίληψη της υποφορολόγησης στην Ελλάδα είναι μεγάλο βήμα αν σκεφτεί κανείς ότι οι δυο πλευρές δεν μιλούν την ίδια οικονομική γλώσσα, ενώ επιμένουν να ερμηνεύουν τις εξελίξεις κάτω από διαφορετικό πρίσμα.
 Κατά την διάρκεια της συζήτησης την Πέμπτη το βράδυ, με τίτλο ««Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας», ο βουλευτής και ένας εκ των εισηγητών του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Σταθάκης έκανε μία αναφορά που δημιούργησε αίσθηση, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση», εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζεται στην χώρα σε ό,τι αφρά τα έσοδα από την φορολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ενωσης. «Τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στα 43%. Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα», είπε ο κ. Σταθάκης και συμπλήρωσε, περιγράφοντας ένα μέρος του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ: «Το μείγμα είναι δεδομένο, 40% φόροι προσώπων νομικών προσώπων, 40% έμμεσοι, 20% εισφορές».
Παράλληλα τόνισε ότι η αποβιομηχάνιση της Ελλάδας είναι αδιανόητη. «Στη Γερμανία δεν άφηναν εύκολα να κλείσουν οι εταιρίες. Υπήρχε μια ενεργητική βιομηχανική πολιτική. Είδαν ότι όσοι κράτησαν τον παραγωγικό ιστό άντεξαν, άρα σκέφτονται και πάλι τη βιομηχανική πολιτική», σημείωσε ο κ. Σταθάκης και συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό το βήμα της Ε.Ε., η οποία  βλέπει και πάλι τη βιομηχανία.
ΧΦ
 
 
sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: