ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.3.09

ΥΠΟΠΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ 110 EK ΕΥΡΩ ΖΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ CTIBANK & LEHMAN

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Για τους κ.κ Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Ανεξήγητη ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας της Κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ από την Κυβέρνηση ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, προς τους υπεύθυνους ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ σε βάρος 2.000 Ελλήνων πολιτών που ΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 110 ΕΚΑΤ. ευρώ από σύνθετα δομημένα τοξικά προϊόντα της LEHMAN BROTHERS, τα οποία διακινούνταν από την CITIBANK χωρίς έγκριση από τις εποπτικές αρχές τις χώρας.»


    Κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε, τον Σεπτέμβριο του 2008 η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα LEHMAN BROTHERS κήρυξε πτώχευση, με αποτέλεσμα να χάσουν τα χρήματά τους, μεταξύ άλλων, και πάνω από 2.000 Ελλήνες πολίτες, το συνολικο απωλεσθέν κεφάλαιο των οποίων ανέρχεται περίπου σε 110 εκ ευρώ. Τα προϊόντα της LEHMAN BROTHERS ήταν σύνθετα δομημένα επενδυτικά προϊόντα (structured bonds) και διακινούνταν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από την CITIBANK χωρίς καμία προηγούμενη έγκριση ή πιστοποίηση από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές της χώρας.

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Τράπεζα CITIBANK φέρεται να έχει εμπλακεί σε μη νόμιμες, παραπλανητικές και καταχρηστικές πρακτικές στα πλαίσια της προώθησης και της διάθεσης των προϊόντων της LEHMAN BROTHERS στο ελληνικό κοινό και ιδίως σε μικροεπενδυτές, ηλικιωμένους ή στερούμενους της παραμικρής γνώσης ή εμπειρίας σχετικά με τα προϊόντα αυτά και τον τρόπο λειτουργίας τους. Μάλιστα και μετά τη διάθεση των προϊόντων αυτών, το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα φέρεται να μην ενημέρωνε τους πελάτες της για την δυσμενή πορεία της LEHMAN BROTHERS και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιοπιστίας από διεθνείς εκτιμητικούς οίκους, αλλά αντιθέτως να τους καθησυχάζει, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για την εν λόγω τράπεζα, ενώ την ίδια στιγμή η ίδια η CITIBANK φρόντιζε να καλύψει την δική της έκθεση στα προϊόντα της LEHMAN BROTHERS αποσύροντας από τη LEHMAN, προ της πτωχεύσεώς της, επενδύσεις ύψους 512 εκ.$.

ΕΠΕΙΔΗ σε διεθνές επίπεδο, οι έννομες τάξεις, μέσω των αρμοδίων αρχών τους, έχουν κινηθεί, εκτός από δικαστικά, και ΔΙΟΚΗΤΙΚΑ διερευνώντας ενδεχόμενες ευθύνες της CITIBANK για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, σχετικά με την διακίνηση των «τοξικών»προϊόντων της LEHMAN BROTHERS.

EΠΕΙΔΗ στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι ήδη από τον Οκτώβριο του 2008, έχουν υποβληθεί Αναφορές στον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος, οι Διοικήσεις των οποίων διορίζονται από την Κυβέρνηση Καραμανλή, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, σύμφωνα με καταγγελίες.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ, όπως γνωρίζετε, η καθυστέρηση αυτή οδηγεί στη συγκάλυψη τυχόν ευθυνών όχι μόνο της CITIBANK αλλά και των ευθυνών των εποπτικών μηχανισμών των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης για την αδράνειά τους.

    Ερωτάσθε:

    1. Ποια μέτρα έχουν ληφθεί από τους ερωτωμένους Υπουργούς προς διερεύνηση τυχόν ευθυνών της CITIBANK και για την προστασία των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών - επενδυτών;

    2. Οι διορισμένοι από την Κυβέρνηση Καραμανλή, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ Προβόπουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Πιλάβιος επελήφθησαν αυτεπαγγέλτως, μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με τον ρόλο της CITIBANK και διέταξαν, όπως όφειλαν, έρευνα σχετικά με τα <τοξικά» προϊόντα που διέθετε η CITIBANK στη χώρα μας και σχετικά με τυχόν ευθύνες των εποπτικών Αρχών για την ανεξέλεγκτη διάθεσή τους σε χιλιάδες μικροεπενδυτές;

    3. Για ποιο λόγο ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Οικονόμου, που υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, δεν έχει απαντήσει ακόμη στην προσφυγή των επενδυτών, εν αντιθέσει προς την Ανεξάρτητη Διοικητική Αργή του Συνηγόρου του Καταναλωτή που υπέβαλε ήδη στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών Μηνυτήρια Αναφορά σε βάρος της Διοίκησης της CITIBANK;

    4. Ποια η σχέση της καθυστέρησης, άλλως προσπάθειας συγκάλυψης των ευθυνών της CITIBANK, με τους φερόμενους στενούς δεσμούς που συνδέουν τα στελέχη της Κυβερνώσας παράταξης με την εν λόγω Τράπεζα;

    5. Σε ποιες ενέργειες προέβη ο Υπουργός Οικονομικών προκειμένου να ελέγξει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος γιατί δεν είχαν ασκήσει, ως όφειλαν, τον εποπτικό τους ρόλο, σε όλο το χρονικό διάστημα διακίνησης των Προϊόντων της LEHMAN BROTHERS στη χώρα μας; Είναι δυνατόν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αγνοεί προϊόντα που φέρεται να διαφήμιζε η CITIBANK με ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον Τύπο και να εμφάνιζε ως δήθεν πιστοποιημένα; Είναι δυνατόν η Τράπεζα της Ελλάδος να δέχεται, όπως φέρεται, πώληση σύνθετων δομημένων επενδυτικών προϊόντων σε «επενδυτές» της τάξεως των 2000 ευρώ(!!!), ηλικίας 80 ετών, αγρότες, αποφοίτους Δημοτικού Σχολείου και σε δεκάδες άλλες κατηγορίες προσώπων που εξ’ αντικειμένου αδυνατούσαν να κατανοήσουν τη φύση, τη λειτουργία και το ρίσκο των προϊόντων αυτών και έμεναν στις διαβεβαιώσεις περί εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη;

    Φαίνεται πως η Κυβέρνηση Καραμανλή έχει επιλέξει συνειδητά και μεθοδικά το δρόμο της συγκάλυψης και πάλι των ευθυνών συγκεκριμένων «εκλεκτών» ισχυρών, υπό το πρόσχημα των αόριστων και αναποτελεσματικών ερευνών, αφήνοντας ανυπεράσπιστους στο έλεος και την ασυδοσία τους χιλιάδες έλληνες μικροεπενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: