ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.3.09

Σημαίες και Σημαιοφόροι στην 25η Μαρτίου

Πλησιάζει η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και όπως συνήθως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έρχεται στην επικαιρότητα το θέμα της επιλογής του μαθητή που πρέπει να σηκώσει την ελληνική σημαία στις μαθητικές παρελάσεις. Ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες αναρτήσεις από blogs για το θέμα (δείτε στο respetza το θέμα που προέκυψε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής). Οι δύο αντίθετες απόψεις είναι λίγο πολύ γνωστές.
1) Κανένας αλλοδαπός δεν πρέπει να σηκώνει την ελληνική σημαία και
2) Όποιος έχει βγάλει το μεγαλύτερο μέσο όρο δικαιούται να σηκώσει την ελληνική σημαία από όποια χώρα και αν κατάγεται.

Και οι δύο απόψεις είναι εν μέρει σωστές. 'Όμως, η γνώμη μας είναι ότι το θέμα προσεγγίζεται λάθος και από τις δύο πλευρές. Καταρχήν οι περισσότεροι βλέπουν τη σημαία απλά ως μια τιμητική διάκριση και τίποτα παραπάνω. Αυτό είναι λάθος. Δεν δίνουμε τη σημαία στον καλύτερο μαθητή για να τον τιμήσουμε! Δίνουμε τη σημαία στον καλύτερο μαθητή για να τιμήσουμε τη σημαία, εννοώντας ότι επιλέγουμε τον καλύτερο από εμάς για να σηκώσει ένα πολύ σημαντικό ιερό σύμβολο της πατρίδας μας. Είναι βέβαια προφανές ότι αυτός που θα σηκώνει το ιερό σύμβολο πρέπει πρώτα από όλα να είναι ή να νοιώθει Έλληνας. Πρέπει επίσης η διαγωγή του στο σχολείο να είναι άριστη. Υπό αυτή την έννοια και ένας μαθητής με αλλοδαπή καταγωγή μπορεί να σηκώσει την σημαία, αν νοιώθει πράγματι Έλληνας.

Δυστυχώς πολλοί μαθητές και γονείς αποζητούν την σημαία απλά ως μια διάκριση. Αυτό προκαλεί εντάσεις όταν κάποιος άλλος καλείται να τη σηκώσει. Από την άλλη μεριά μια άλλη μερίδα βλέπει τη σημαία απλά ως ένα ουδέτερο σύμβολο του κράτους, που ο καθένας μπορεί να το σηκώνει σε εκδηλώσεις και επετείους. Η λύση κατά τη γνώμη μας είναι απλή. Ο μαθητής με τον μεγαλύτερο βαθμό (δεδομένου ότι έχει άριστη διαγωγή στο σχολείο) αφού του έχει εξηγηθεί η σημασία της σημαίας, θα έπρεπε να τίθεται αντιμέτωπος με το ερώτημα αν αισθάνεται Έλληνας. Αν η απάντησή του είναι καταφατική τότε βεβαίως και μπορεί και πρέπει να σηκώνει τη σημαία. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να παραχωρεί τη θέση του στον επόμενο.

Ποιος από εμάς θα ήθελε να σηκώνει τη σημαία ενός κράτους που το αισθάνεται ξένο; Ο μόνος λόγος για μια τέτοια πράξη θα ήταν η ικανοποίηση μιας προσωπικής φιλοδοξίας, γεγονός που καμιά σχέση δεν έχει με τη σημαία και την εθνική επέτειο.
Όσοι από εσάς δε συμπαθείτε τις ΗΠΑ (το 80% των Ελλήνων πιθανόν, οι υπόλοιποι αλλάξτε το παράδειγμα κατά βούληση), κάντε μια απλή ερώτηση στον εαυτό σας. Θα θέλατε να σηκώνετε την σημαία των Η.Π.Α. σε μια εκδήλωση για την ημέρα της ανεξαρτησίας; Δε θα νοιώθατε αμήχανα;
paideia

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν δίνουμε τη σημαία στον καλύτερο μαθητή για να τον τιμήσουμε! Δίνουμε τη σημαία στον καλύτερο μαθητή για να τιμήσουμε τη σημαία, εννοώντας ότι επιλέγουμε τον καλύτερο από εμάς για να σηκώσει ένα πολύ σημαντικό ιερό σύμβολο της πατρίδας μας.
Τι εννοειτε ακριβως με τον ορο ιερό σύμβολο της πατρίδας; Αν μπορειτε εσεις ή οι αναγνώστες σας να μου εξηγησουν αναλυτικα και ξεχωριστα τον καθε όρο: ιερό, σύμβολο, πατρίδα, θα βοηθούσε ολους μας να καταλαβουμε κατι που συνοψιζεται στο εξης απλο: Μηδεν απο μηδεν ισον μηδεν για να το πω ευγενικα.

Unknown είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ...
ΔΕΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ "Μηδεν απο μηδεν ισον μηδέν για να το πω ευγενικά"....
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ.!!
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΧΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΣΑΤΕ!
ΤΟ ....ΙΕΡΟ, ΣΥΜΒΟΛΟ ,ΠΑΤΡΙΔΑ,...ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!
ΤΩΡΑ!!!! ΑΝ ΟΙ ΚΑΘ ΟΛΑ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ .... ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ...ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΩΛΟΠΑΝΟ, ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΣ ΣΑΣ..... ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΑΡΘΡΟ..
ΑΥΤΑ!!!!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ελληναρες μου,

Για να καταλαβετε ποιο ειναι πιο ευκολο, φανταστητε να σας δινοταν σαν επαινος η τιμη να σηκωσετε την σημαια της Αλβανιας, η αν σας πεφτει λιγη, της Αμερικης, η αν εισαστε αντι-Αμερικανοι, της Γαλλιας.
Ποσο ευκολα θα το κανατε?

Νομιζετε οτι ειναι ευκολο για καποιον να ασπαστη τα συμβολα μιας αλλης χωρας αν δεν πιστευει οτι ειναι πατριδα του?

Δεν ρωτατε και εμας τα 6 εκατ. Ελληνες που ζουμε στο εξωτερικο?

Αν τους δωσετε τη σημαια και δεχτουν να τη σηκωσουν, εχετε κανει τους καλυτερους Ελληνες, καλυτερους και απο σας, και ισως χρειαζοσαστε μερικους απο αυτους.

Ευχαριστω.