ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.9.09

Το επόμενο βραβείο νόμπελ οικονομίας θα το πάρει Έλληνας...


Ο κύριος Παπανδρέου πριν μερικές μέρες στην Θεσσαλονίκη παρουσίασε ένα σχέδιο για το πως θα βγει η Ελλάδα από την κρίση. Η ομιλία του έγινα πανηγυρικά δεκτή από τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και από πολλούς οπαδούς της ΝΔ.

Γενικά ο κύριος Παπανδρέου κέρδισε στα σημεία όσο αναφορά την εμφάνιση, ορθότητα του λόγου, ελπίδα και υποσχέσεις που δεν πρόκειται να τηρήσει.

Σημειώστε ότι το text σε αγκύλες είναι copy paste από το site του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης σημειώστε ότι πουθενά δεν λέει τίποτα για το πως θα μπαλώσει το 8% έλλειμμα στον προϋπολογισμό.

Ας δούμε ορισμένα από σημεία αυτού του σχεδίου που θα σώσουν την οικονομία. Θα περιοριστώ αποκλειστικά στα οικονομικά θέματα:

Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων - ανεξαρτήτως πηγής με μια ενιαία, προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα. Όλοι να προστατεύονται από τον πληθωρισμό και να συνεισφέρουν ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα - Τα μερίσματα που διανέμονται σε μετόχους θα φορολογηθούν ακριβώς όπως όλα τα άλλα εισοδήματα

Μπορεί πράγματι να το κάνει αυτό αλλά δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Οι περισσότερες εταιρείες φέτος δεν έδωσαν μέρισμα και είναι ζήτημα αν δώσουν του χρόνου. Επιπλέον, αν θέλει να μειώσει την φορολόγηση της εργασίας, δεν έχει παρά να μειώσει τις εισφορές.

Δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων. Καταργούμε όμως τις χαριστικές φοροαπαλλαγές. Τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή - ώστε να γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Έτσι στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τις παραγωγικές επενδύσεις - αλλά φορολογούμε δίκαια τους μετόχους τους

Ποιες είναι αυτές οι “χαριστικές φοροαπαλλαγές”; Αν ξέρει κάποιος να μου τις πει και έμενα. Και ποιος θα αποφασίζει αν έχουν γίνει επενδύσεις η όχι; Έχει σκεφτεί κανείς το γραφειοκρατικό κόστος του να τα παρακολουθεί κανείς όλα αυτά;

“Αντικαθιστούμε το ΕΤΑΚ που επιβαρύνει τους μικροϊδιοκτήτες με την προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας. Κανείς δεν εξαιρείται - ούτε η Εκκλησία”

Κόψε ράψε και άντε πάλι από την αρχή. Το ΕΤΑΚ λίγο πολύ υπάρχει σε όλες τις δυτικές χώρες του κόσμου. Αλλά στην Ελλάδα πάντα θέλουμε να κάνουμε πειράματα. Κανένα δημοσιονομικό όφελος δεν θα φέρει η κατάργηση του ΕΤΑΚ.

Επαναφέρουμε το φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών με πιο υψηλό αφορολόγητο. Θέλουμε να προστατεύσουμε τη μικρή ιδιοκτησία που κληρονομείται. Αλλά να φορολογήσουμε σωστά τις μεγάλες περιουσίες που λόγω κληρονομιάς αλλάζουν χέρια

ΟΙ μεγάλες περιουσίες δεν πλήρωναν και δεν θα πληρώσουν ποτέ φόρο κληρονομιάς. Ο λόγος είναι διότι έχουν τους εξειδικευμένους νομικούς που τους δείχνουν πως να αποφεύγουν τέτοιους φόρους. Ο απλός πολίτης όμως δεν έχει.

Βάζουμε τέλος στις αθέμιτες χρεώσεις, στους πλειστηριασμούς ακινήτων σε εξευτελιστικές τιμές

Θα καταργήσει άραγε τις συμβάσεις και τις συμφωνίες μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων;

Δίνουμε δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής απαλλαγής οφειλών σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.”

Ποιος θα χρηματοδοτήσει αυτό το σχέδιο δεν είναι γνωστό. Το μόνο σίγουρο όμως είναι τα χρέη αυτά δεν μπορεί να διαγραφούν.

Στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Παγώνουμε για ένα χρόνο τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση. Τους δίνουμε τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.”

Πως θα χρηματοδοτηθεί αυτό το σχέδιο επίσης δεν είναι γνωστό. Επίσης, ποιος θα αποφασίσει για το ποια επιχείρηση έχει πρόβλημα λόγου κρίσης η όχι;

Διοχετεύουμε ρευστότητα στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ αξιοποιώντας τις παγωμένες εγγυήσεις ύψους 15 δις από το πακέτο ρευστότητας των Τραπεζών.”

Δηλαδή περαιτέρω δανεισμός. Τα δανεικά μέχρι τώρα δεν έχουν σώσει κανέναν.

Αντιμετωπίζουμε τη μάστιγα των μεταχρονολογημένων επιταγών μειώνοντας σταδιακά τα χρονικά όρια και τη διάθεση από τις τράπεζες

Αυτό θα είναι το ανέκδοτο της χρονιάς. Εδώ οι τράπεζες έχουν σταματήσει να σπάνε μεταχρονολογημένες επιταγές τώρα και μήνες. Πως θα τους αναγκάσει και ποιος θα πληρώσει; Υπόψη ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επιταγές είναι περίπου 300-400 δις.

Ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων που έχει εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα.”

Η Σοσιαλιστή νοοτροπία ποτέ δεν έπαψε να με εκπλήσσει. O κύριος Παπανδρέου θα πρέπει να ενισχύσει αυτό τον κλάδο και όχι να τον πολεμήσει. Είναι μια από τις λύσεις του προβλήματος και όχι το πρόβλημα.

Αυτά που λέει ότι θα κάνει ο κύριος Παπανδρέου δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν. Η ΝΔ είπε ότι το κοστολόγιο είναι περίπου €10 δις. Προσωπικά εκτιμώ ότι κάνουν λάθος ... είναι πολύ περισσότερα.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν παίρνουν τις μετρητής αυτά που είπε και φαντάζομαι ότι όλοι μας ξέρουμε ότι δεν θα γίνουν.

Αν θέλει ο κύριος Παπανδρέου να βγάλει τη χώρα από την κρίση δεν έχει παρά να πληρώσει στην αγορά αυτά που χρωστά το κράτος.

Στις κατασκευαστικές εταιρείες το δημόσιο χρωστά πάνω από 2 δις. Στις φαρμακοβιομηχανίες χρωστά 2.7 δις (σημειώστε ότι μιλάμε για σχεδόν to 2% του ΑΕΠ.Και μόνο ένας θεός ξέρει πόσα είναι τα συνολικά χρωστούμενα.

Ας δώσουν αυτά που χρωστάνε στην αγορά πρώτα και μετά ας μιλισει ο κυριος Παπανδρεου για τα υπόλοιπα.

Πάντως ένα έχω να πω: Αν αυτά τα μέτρα βοηθήσουν την Ελληνική οικονομία - έστω ελάχιστα - και μάλιστα τις πρώτες 100 μέρες, τότε ο κύριος Παπανδρέου αξίζει το βραβείο Νόμπελ στην οικονομία.

Υπεύθυνη δήλωση: Δεν είμαι οπαδός της ΝΔ και ότι δεν θα ψηφήσω ΝΔ η κανένα άλλο κόμμα σε αυτές τις εκλογές. Τους έχω σιχαθεί όλους τόσο πολύ, που ούτε καν λευκό δεν θα ψηφήσω.

Γιώργος Καισάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: