ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.12.09

Ανάσα χωρίς αύριο για την ελληνική οικονομία

euro

Το λέει πολύ καθαρά ο Καβάφης: “…Κομμάτι κατορθώνουμε, κομμάτι, κι αρχίζουμε νάχουμε θάρρος και καλές ελπίδες…”.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την ελληνική οικονομία. Μετά από ένα δεκαήμερο στο οποίο ήταν κυριολεκτικα έρμαιο των κάθε λογής κερδοσκόπων, που της έκαναν τη ζωή πολύ δύσκολη, σήμερα οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να τη στηρίξουν ξεκάθαρα. Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνεται στην ουσιαστική μείωση των spreads, που την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ πάνω από 230 μονάδες, προχθές ήταν πάνω από 183 μονάδες και σήμερα αποκλιμακώθηκαν στις 163.

Αναμφίβολα η σημερινή εξέλιξη συνιστά καθαρή νίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός Οικονομικών κατάφερε να πάρει μια δίμηνη “ανάσα” από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο Πρόγραμμα Σταθερότητας, διάρκειας τριών, ίσως -μακάρι- και τεσσάρων ετών, επικεντρωμένο στη σταδιακή, αλλά και γρήγορη μείωση του μεγάλου ελλείμματος.

Και τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα: Με την Αξιωματική Αντιπολίτευση να βγαίνει από την περίοδο εσωστρέφειας, κυρίως όμως με τα εργατικά συνδικάτα να “ξεθάβουν τα όπλα του πολέμου” και τους Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν άλλο πίσω, με δεδομένη τη σημερινή οικονομική κατάσταση, η Κυβέρνηση δεν έχει πολλά περιθώρια. Αρχίζει ένα διάλογο πάνω στις μεταρρυθμίσεςι στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά στο εσωτερικό όλοι οι διάλογοι πνίγονται στα θολά νερά της ασυνεννοησίας και στο εξωτερικό η μέθοδος του διαλέγεσθαι δεν αποτελεί αξιόπιστη πρόταση εξόδου από την κρίση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε λίγες μέρες στη Βουλή θα γίνουμε μάρτυρες μιας ακόμα παρωδίας, που θα λέγεται “Συζήτηση επί του Προϋπολογισμού του 2010″. Ποιου προϋπολογισμού; Αφού μέχρι τα τέλη ιανουαρίου η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ΕΠΙΣΗΜΑ στις Βρυξέλλες να παρουσιάσει ένα Νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας”, τι στην ευχή θα συζητήσουν τώρα στη Βουλή; Θα προτείνει η Κυβέρνηση αυτό που ζητεί η Επιτροπή, δηλαδή ΜΕΙΩΣΕΙΣ μισθών, όπως συνέβη στην Ιρλανδία; Θα φτάσουμε πριν καν μας αποχειραιτίσει το 2009 να αναπολούμε το ΠΑΓΩΜΑ μισθών που πρότεινε προεκλογικά ο Καραμανλής; Ήδη ο Σαμαράς ξεκαθάρισε στη χθεσινή του ομιλία στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ότι δεν θα συναινέσει σε μια πολιτική παγώματος των μισθών στα πιο ασθενή εισοδηματικά στρώματα.

Τίποτα από αυτά δεν θα μας απασχολούσε, αν βλέπαμε, έστω και θολά, να υπάρχει ένα κυβερνητικό σχέδιο με άποψη. Αλλά δεν το βλέπουμε. Κι ανησυχούμε!-

τα πραγματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: