ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.12.09

Η «Duracel ΠΑΣΟΚ» και ο «Vampire της Παιδείας»


Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Σύμφωνα με τη διετή έκθεση του διεθνούς οργανισμού «Government at a Glance», η χώρα μας καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις στον ΟΟΣΑ στις δαπάνες για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, στη λειτουργία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στη διαφάνεια στις προμήθειες του Δημοσίου και αλλού. Ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται οι δαπάνες του ελληνικού κράτους προδίδει και τις χρόνιες αδυναμίες του. Γι’ αυτές τις χρόνιες αδυναμίες, και κυρίως για εκείνες στο χώρο της Παιδείας, νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, έχει μεγάλες ευθύνες. Ευθύνες που απορρέουν από την υπουργική του θητεία στο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ευθύνες που πηγάζουν από την άρνησή του για μεταρρυθμίσεις κατά τα χρόνια που ήταν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ευθύνες που συμπληρώνουν τον αρνητικό ρόλο του, τώρα που ως Πρωθυπουργός, δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο στον Τομέα αυτόν –αλλά και στους περισσότερους- και δεν δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές στη χάραξη της «πολιτικής του συγκεκριμένου».

Και ενώ η χώρα μας πληρώνει υπέρογκα ποσά, ως πρόστιμα, στην ΕΕ για την μη αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων, διαβάζοντας το «αφιέρωμα» της Εύης Πανταζοπούλου για την κ. Θάλεια Δραγώνα, στην εφημερίδα VETO (Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009, σελ. 16), απόρησα για την «ισονομία» που αντιμετωπίζονται κάποιοι έχοντες «τις πλάτες του Γιώργου» και θύμωσα. Η νέα Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, είναι το μοναδικό μέλος της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας που στερείται αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών. Το μη αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος πτυχίο Ψυχολογίας του κολεγίου Deree και το διδακτορικό της δίπλωμα από το Aston University της Αγγλίας, σε συνδυασμό με τις διασυνδέσεις της με τον GAP, ήταν αρκετά για να καταλάβει αρχικά τη θέση της επίκουρης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και να αρχίσει έτσι η γρήγορη αναβάθμισή της και τελικά, η κατάληψη πανεπιστημιακής έδρας στο Καποδιστριακό Ίδρυμα της Αθήνας. Δικαίως λοιπόν, η κ. «Ρεπούση του ΠΑΣΟΚ», κατά κόσμον «Duracel ΠΑΣΟΚ», «πίνει νερό στο όνομα» του Πρωθυπουργού, ο οποίος την είχε επιλέξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και είχε εκλεγεί βουλευτής.

Και σας ρωτώ λοιπόν, «Κύριοι της Προόδου»: Ονομάζεται αυτό «αξιοκρατία» την οποία επικαλείστε στο λόγο σας; Ως νέος απόφοιτος, 25 χρονών, θα πρέπει να προσκολλήσω και εγώ σε κάποιον ισχυρό πολιτικό για «να ‘χω στον ήλιο του Πανεπιστημίου, μοίρα»; «Εκεί που ο ήλιος δεν περνάει κι ούτε φεγγάρι πιάνει, τόσο η φλόγα σου με καίει και με σβήνει, σαν τη θάλασσα στα βράχια με ρίχνει.. μοίρα μου έγινες και φεύγεις μακριά...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: