ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.4.10

ΕΠΕΙΓΟΝ! Συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την απαγόρευση χρήσης κυανίου στη μεταλλουργία πολυτίμων μετάλλων

Στις 21 Απριλίου 2010 συζητιέται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αν θα πρέπει να προταθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει την χρήση κυανιούχων ενώσεων στη μεταλλουργία πολυτίμων μετάλλων στην Ευρώπη:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+OQ+O-2010-0035+0+DOC+XML+V0//EL


Στη διεύθυνση http://www.ngo.ro/date/17ef04f0530a65b2f4e73d9a4b5d99ea/Briefing_Cyanide_EU_April2010.pdf θα βρείτε ένα ενημερωτικό κείμενο για την σημερινή κατάσταση στην Ε.Ε. σχετικά με τη χρήση κυανίου στη μεταλλουργία.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία επενδυτικά προγράμματα μεταλλουργίας χρυσού από ξένες εταιρείες που θα χρησιμοποιούν κυάνιο. Στο Πέραμα του Έβρου, στις Σάππες της Ροδόπης και στο συγκρότημα των Μεταλλείων Κασσάνδρας στη Β. Χαλκιδική.

Όλα τα ανωτέρω προγράμματα έχουν συναντήσει σθεναρή αντίσταση από τις τοπικές κοινωνίες και έχουν ακυρωθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας. Η αντίδραση στη μεταλλουργία χρυσού με κυάνιο έχει στέρεα επιστημονική τεκμηρίωση όπως, για παράδειγμα, το πόρισμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής. Όμως οι "επενδυτές" αλλάζουν και τα σχέδια εκμετάλλευσης των χρυσοφόρων κοιτασμάτων επανέρχονται.

Για την Ελλάδα, οι κίνδυνοι προέρχονται επίσης από προγράμματα εκμετάλλευσης χρυσού με κυάνιο που βρίσκονται εκτός των συνόρων της χώρας. Στη γειτονική Βουλγαρία υπάρχουν τρία τέτοια σχέδια που βρίσκονται όλα μέσα στη λεκάνη απορροής του ποταμού Έβρου. Μεταλλεία χρυσού που βασίζονται στη στο κυάνιο λειτουργούν ήδη στα παράλια της Τουρκίας και μάλιστα επανειλημμένως έχουν εκφραστεί ανησυχίες από Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές για τους κινδύνους ρύπανσης του Αιγαίου από αυτές τις δραστηριότητες.

Παρόμοια επενδυτικά σχέδια υπάρχουν και σε Ρουμανία, Σλοβακία και Ουγγαρία. Η Ουγγαρία, το Δεκέμβριο του 2009, αποφάσισε την απαγόρευση όλων των μεταλλουργικών διεργασιών που βασίζονται στο κυάνιο, με σχεδόν απόλυτη ομοφωνία.

ΖΗΤΟΥΜΕ από τους ευρωβουλευτές μας να απομακρύνουν από την Ευρώπη τον κίνδυνο περιβαλλοντικών καταστροφών, όπως αυτή που προκάλεσε η διαρροή κυανιούχων αποβλήτων από χρυσωρυχείο στη Baia Mare της Ρουμανίας, πριν από 10 χρόνια.

ΖΗΤΟΥΜΕ από τους ευρωβουλευτές μας να παραβρεθούν στην συζήτηση της 21ης Απριλίου και να στηρίξουν την πρόταση απαγόρευσης της χρήσης κυανίου στη μεταλλουργία πολυτίμων μετάλλων.


Πληροφορίες:
Μαρία Καδόγλου,
τηλ: 2377071417, 6974371552
http://antigoldgreece.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: