ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.4.10

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΗ ΔΡΑΚΟΥΛΑ




Φωτογραφική επιμέλεια evans'g
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Χτισμένο το 1212 το κάστρο Μπραν, που βρίσκεται στην πόλη Μπρασόφ της Ρουμανίας αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες τουρίστες καθημερινά και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes αποτελεί το δεύτερο πιο ακριβό ακίνητο προς πώληση στον κόσμο.


Το κάστρο είχε αρχικά χτιστεί από ιππότες ως οχυρό αλλά τον 15ο αιώνα πέρασε στην κατοχή του πρίγκιπα Βλαντ Τέπες της Βλαχίας (πρόκειται για τον Βλαντ τον Ανασκολοπιστή, γνωστό και ως κόμη Δράκουλα). Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον κόμη Δράκουλα. Οι μύθοι λένε ότι ο κόμης Δράκουλας έζησε στο κάστρο ελάχιστα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι του ανήκε.

Το 1947 τo κομμουνιστικό καθεστώς κατέσχεσε το κάστρο από τη βασιλική οικογένεια και το μετέτρεψε σε μουσείο το 1957. Το ρουμανικό κράτος έδωσε πίσω το κάστρο στην οικογένεια των Αψβούργων το 2006, αφού συμφωνήθηκε να συνεχίσει να λειτουργεί ως μουσείο για την επόμενη τριετία.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του κάστρου Ντομινίκ των Αψβούργων (εγγονός της βασίλισσας Μαρίας της Ρουμανίας) στις αρχές Ιουλίου αποφάσισε την πώληση του ακινήτου και επέλεξε την αμερικανική μεσιτική εταιρία Baytree Capital Associates για να βοηθήσει στη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της εταιρίας, Μάικλ Γκάρντνερ, δήλωσε ότι το κάστρο θα τεθεί προς πώληση από κατάλληλο, όπως είπε, αγοραστή και κάτω από κατάλληλες συνθήκες. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιδιοκτήτης του κάστρου επιθυμεί το ακίνητο να πουληθεί σε κάποιον που θα σεβαστεί την ιστορική αξία του.

Η ρουμανική Βουλή υιοθέτησε στις 25 Σεπτεμβρίου (με 159 ψήφους υπέρ, 56 κατά και 4 αποχές) έκθεση κοινοβουλευτικής επιτροπής που έκρινε παράνομη την επιστροφή του κάστρου στον Ντομινίκ των Αψβούργων, καθώς υπάρχουν νομικές παρατυπίες και δεν επιτρέπεται η πώληση του ακινήτου, ο ιδιοκτήτης όμως απειλεί με μηνύσεις. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ρουμανίας Άντριαν Ιοργκουλέσκου δήλωσε ότι μόνο η Δικαιοσύνη και όχι η Βουλή μπορεί να αποφανθεί σχετικά με το αν είναι νόμιμη ή μη η απόφαση επιστροφής του κάστρου Μπραν.
Πηγή: ΑΠΕ




Πηγη ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: