ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.7.10

Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ : ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ? (ΑΝ ΝΑΙ ! ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΥΡΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ)



"Κανένα ελληνικό δικαστήριο δεν είναι νομικά σε θέση να ακυρώσει εν όλω η εν μέρει τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υπογραψή του Μνημονίου για την εξυγίανση της οικονομίας της".

Αυτή την κατηγορηματική διαβεβαίωση μας έδωσαν καλά πληροφορημένες πηγές της Νομικής Υπηρεσίας της Κομισιόν. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το Μνημόνιο συνιστά διεθνή συμφωνία (Ελλάδα, χώρες ευρωζώνης, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και ως διεθνής συμφωνία αποτελεί τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου, δηλαδή της κοινοτικής νομοθεσίας.

Αν οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια ζητώντας από αυτά να κρίνουν ολόκληρο ή τμήμα του Μνημονίου αντισυνταγματικό, έλεγαν οι ίδιες πηγές, το ελληνικό δικαστήριο θα θέσει προδικαστικό ερώτημα σχετικά με τη συνταγματικότητα ή όχι αυτής της συμφωνίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο με τη σειρά του θ' αποφανθεί ότι αυτό, ως τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου, της κοινοτικής νομοθεσίας, υπερέχει των ελληνικών νόμων και του ίδιου του Συντάγματος της Ελλάδας και κατ' επέκταση δεν μπορεί ούτε να ακυρωθεί είτε στο σύνολό του είτε σε κάποια ή κάποιες από τις συμφωνημένες διατάξεις του.

"Πλήρης αδυναμία"

Επιπλέον, έλεγαν οι ίδιες πηγές, μια προσφυγή είτε στην Αθήνα είτε στο Λουξεμβούργο για το ζήτημα αυτό θα οδηγούσε στη διαπίστωση της πλήρους αδυναμίας διαχωρισμού εκείνων των διατάξεων του Μνημονίου που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως «αντισυνταγματικές», βάζοντας όμως όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές σε αδυναμία εξόδου από τον κυκεώνα των διεθνών και κοινοτικών δικαιοδοτικών πράξεων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το Μνημόνιο.

Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν επίσης το Μνημόνιο ως «εξόχως κυβερνητική πράξη» (και όχι διοικητική) άρα μη δυνάμενη να περιγραφεί ως «παράνομη» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο μπορεί να ακυρώσει μόνο εκείνες τις κυβερνητικές πράξεις που συνιστούν «κατάφωρη» παραβίαση της νομιμότητας, πράγμα που με κανένα τρόπο δεν συμβαίνει, έλεγαν, με το Μνημόνιο, κάποια σημεία του οποίου ίσως θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς ότι συνιστούν «απλή» παραβίαση της νομιμότητας και άρα δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

H πραγματική πλευρα...

Εκτός της νομικής πλευράς αυτής της υπόθεσης, έλεγαν οι ίδιες πηγές, υπάρχει και η πραγματική. Κι αυτή είναι μια διεθνής συμφωνία η οποία πράγματι προβλέπει πολλές διευκολύνσεις υπέρ των δανειστών της Ελλάδας, αλλά αυτές αντικατοπτρίζουν ακριβώς την αδυναμία και την αναξιοπιστία της χώρας όλα τα τελευταία χρόνια. Τα κοινοτικά θεσμικά όργανα φρόντιζαν συστηματικά στο παρελθόν, με τις αποφάσεις τους, να στηρίζουν τους αδύνατους κρίκους του κοινοτικού συστήματος. Στην περίπτωση όμως της Ελλάδας το πρόβλημά τους είναι η μέχρι πριν από λίγο καιρό αναξιοπιστία της χώρας που τους οδήγησε στη λήψη αυτών των τόσο σκληρών μέτρων.

Το πρόβλημα τώρα των κοινοτικών είναι πως κατανοούν βεβαίως αυτό το τόσο πολύπλοκο από τεχνικής και οικονομικής πλευράς κατασκεύασμά τους -- το Μνημόνιο -- αλλά θέλουν να ελπίζουν, όχι απλώς στη φραστική αποδοχή του, αλλά στην πλήρη εφαρμογή του από τους Έλληνες.

Και ακριβώς σε αυτό το σημείο έχουν ακόμη πολλούς δισταγμούς. Η επίσκεψη στην Αθήνα στα τέλη Ιουλίου του αρμοδίου επιτρόπου Όλι Ρεν συνιστά ακριβώς μια «πολιτική επιθεώρηση παρακολούθηση» της κατάστασης και των εξελίξεών της.



Γιώργος Δαράτος


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθουναι οχι μονον να εξαλειψουνε καθε αντισταση αλλα και την ιδια την σκεψη της αντιστασης,να τσακισουνε τη διαθεση του εθνους να πολεμισει,προσπαθουνε να μας εξανγκασουνε σε υποταγη και να μας αφαιρεσουνε καθε αισθηση αυτοδιαθεσης.Μονο τοτε θα μπορεσουνε να ξαναχτισουνε το εθνος που θελουνε,εθνος αεθνο,και να του προσφερουνε την νεα ,αστραφτερη εικονα του.Εχουνε βαλει σε καθε βαρελη, το σαπιο μηλο τους,ειναι παντου.Πρεπει να βρουμε και να βγαλουμε καθε σαπιο μηλο, να μπουμε στην επιπονη διαδικασια αντιμετωπισης τους χωριστα ,αφου δεν υπαρχουν οι καταλληλες συνθηκες να τους εξουθετερωσουμε μαζικα.Ο τρομος ειναι ενα απο τα επιτυχημενα εργαλεια τους,η εξαθλιωση του λαου αλλο,οπως και η εξουθετερωση καθε μελλοντικου ηγετη.Η λυμοκτονια των γηγενων ,εχει αποτελεσμα τον περιορησμον των γεννησεων νεων γηγενων,προωθητε η ευκολωτερη λυση , των μεταναστεποικων .Επι πενηντα χρονια τα δυτικα κρατη διατηρουσαν τους πολιτες τους σε μια κατασταση μονιμου φοβου.Φοβος για την αλλη πλευρα.Φοβος ενος πυρηνικου πολεμου. Η κομμουνιστικη απειλη.Το σιδηρουν παραπετασμα.Η Αυτοκρατορια του κακου.Και στης κομουνιστικες χωρες το ιδιο πραγμα αντιστροφα .Φοβος για μας.Και ξαφνικα το φθινοπωρο του 1989 ,ολα αυτα τελειωσαν.Πανε χαθηκαν.Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ τειχους του Βερολινου δημιουργησε ενα κενο φοβου.Η φυση απεχθανεται τα κενα.Κατι επρεπε να το γεμισει.Φυσικα τωρα εχουμε την τρομοκρατια [ισλαμισμος].και ειναι ενας καλος λογος να φοβαται κανεις,αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.Το θεμα ειναι οτι υπαρχει παντα ενα αιτιο φοβου.Το αιτιο μπορει να αλλαζει με τον χρονο,αλλα ο φοβος υπαρχει παντα.Ο Φοβος διαποτιζει την κοινωνια σε ολες της πτυχες .Αεναα.Ολα πανε κατα διαβολου και επομενως πρεπει ολοι να ζουμε φοβισμενοι.Οι πολιτικοι χρειαζονται το φοβο στον κοσμο για να ελενχουν τον πληθυσμο.Τα τελευταια δεκαπεντε χρονια το στρατιωτικοβιομηχανικο συμπλεγμα εδωσε τον ελεγχο σε ενα νεο συμπλεγμα το οποιο ειναι πολυ πιο ισχυρο και πολυ πιο διεισδυτικο ,το πολιτικο-νομικο-δημοσιογραφικο συμπλεγμα .Το ΠΝΔ το οποιο ειναι αφοσιωμενο στη διαδοση του φοβου στον κοσμο ,με το προσχημα οτι προωθει την ασφαλεια.Μιλαμε για μια κατασταση που ειναι βαθυτατα ανηθικη.Το ΠΝΔ αγνοει με πληρη αναισθησια τα δεινα των πιο φτωχων και απελπισμενων ανθρωπων στον πλανητη για να διατηρει παχυσαρκους πολιτικους στης καρεκλες τους , τηλεπαρουσιαστες στον αερα ,απατεωνες δικηγορους και καθηγητες με μερσεντες καμπριο.Το συγχρονο κρατος του φοβου δεν θα μπορουσε ποτε να υπαρξει χωρις τα πανεπιστημια που το τροφοδοτουν.Για ολα αυτα απαιτειτε ενας παραξενος νεοσταλινικος τροπος σκεψης,ο οποιος μπορει να ευδοκιμησει μονο σε περιορισμενο περιβαλλον,κεκλεισμενων των θυρων,χωρις νομιμες διαδικασιες.Η ιδεα οτι τα πανεπιστημια ειναι προοδευτικα εναι ενα απανθρωπο αστειο.Ειναι Φασιστικα μεχρι το κοκκαλο.Παραφροσυνη!Κανεις δε θυμαται τι εγινε πριν μερικα χρονια.ΤΑΛΩΣ