ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.4.12

Προς απεργία τα ιδιωτικά ΜΜΕ εν μέσω εκλογών!

Προς απεργία τα ιδιωτικά ΜΜΕ εν μέσω εκλογών!
Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)
E-mail:
presssakias@gmail.com
H ισχυρή πλειοψηφία που συγκέντρωσε η πρόταση των μελών του μεικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει ο κλάδος σε γενική απεργία τις ημέρες προ και μετά των εκλογών με στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δείχνει την αποφασιστικότητα και την αγωνιστική ετοιμότητα για οριστική λύση στο αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει τον τομέα των ΜΜΕ οι εκδότες και οι καναλάρχες.
Μια απεργία για την οποία η στήλη είχε αναφερθεί προ δύο εβδομάδων!
Η αποδοχή της πρότασης και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο ήδη εξετάζει το πλαίσιο των κινητοποιήσεων και με τους άλλες ενώσεις του Κλάδου, είναι η αφετηρία για να αποκτήσουν και πάλι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αμοιβών, ασφάλισης και περίθαλψης, τις οποίες στερούνται ήδη κατά χιλιάδες από την αρχή εφαρμογής του Μνημονίου.
Η πρόταση της ΕΣΗΕΑ έχει να κάνει με κινητοποιήσεις πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου και εν μέσω αυτών! Η πρόταση είναι:
Με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχατε με τις Ενώσεις των εργοδοτών, ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα σε κινητοποιήσεις πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ.Προτείνουμε οι κινητοποιήσεις να
ξεκινήσουν από αύριο, Πέμπτη 26 Απριλίου με 4ωρες στάσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς (από 18:00 μέχρι 22:00), σε συνεργασία με τις άλλες ενώσεις και κυρίως με την ΕΤΙΤΑ.
Κι αν οι ενώσεις των εργοδοτών δεν δεχθούν να συζητήσουν την υπογραφή ΣΣΕ, τότε από τη Δευτέρα 30 Απριλίου, το Δ.Σ. θα προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ!
Η απεργία αφορά όλα τα ΜΜΕ εκτός από τα δημόσια και κρατικά (ΕΡΤ, ΕΡΑ κλπ.).
Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά στις αιφνιδιαστικές αποφάσεις της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ
«Οι αιφνιδιαστικές και κατάφωρα άδικες αποφάσεις του ΕΔΟΕΑΠ για νέες περικοπές στις παροχές ασθενείας, στις επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση επιδομάτων βρεφονηπιακών σταθμών και η πρωτοφανής βαρβαρότητα με τη διαγραφή των ανέργων συναδέλφων, που μένουν έτσι και χωρίς δουλειά και χωρίς περίθαλψη, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ που ομόφωνα αποφάσισε:
1. Να ζητήσει την άμεση ανάκληση των αποφάσεων αυτών της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, επειδή εκτός των άλλων:
α. Είναι αυθαίρετες, άδικες και πλήρως αντικαταστατικές.
β. Υπονομεύουν τη ζωή, την υγεία, την ασφάλιση και την πρόνοια όλων των μετόχων-μελών.
γ. Επιφέρουν νέο πλήγμα στον υπολογισμό, την απονομή και την καταβολή των επικουρικών συντάξεων.
δ. Πλήττουν ανεπανόρθωτα δικαιώματα κατοχυρωμένα και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ως προς την περιουσία, την προσδοκία και την ανταποδοτικότητα.
ε. Κατασκευάζουν ασφαλισμένους-δικαιούχους πολλών ταχυτήτων και καταργούν το απολύτως κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή θεράποντος ιατρού.
2. Να καλέσει τις Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων, τα μέλη των οποίων συγκροτούν τον ΕΔΟΕΑΠ, να προβούν σε ανάλογα διαβήματα διαμαρτυρίας.
3. Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των μετόχων-μελών του Οργανισμού, προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο κτήριο του Οργανισμού (Σισίνη 18), απέναντι στις πρωτοφανούς σκληρότητος αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ.
4. Να απαιτήσει την άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων – μελών του ΕΔΟΕΑΠ για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.
5. Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των οικονομικών και των αποθεματικών του Οργανισμού και των περιουσιακών δικαιωμάτων των μετόχων-μελών, τα οποία επλήγησαν βάναυσα με αποκορύφωμα τις πολιτικές του μνημονίου, και τώρα τις αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ.
Μετά από 44 χρόνια ιστορικής διαδρομής, θυσιών και αγώνων, είναι η πρώτη φορά που η αιρετή Διοίκηση του αυτοδιοίκητου Οργανισμού των εργαζομένων (δημοσιογράφων και διοικητικών), στα ΜΜΕ της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, τον απηνή οικονομικό και κοινωνικό διωγμό, όταν ακόμη και το Μνημόνιο, η Τρόικα και οι πολιτικοί φορείς, αντιμέτωποι με τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στα ΜΜΕ υποχρεώθηκαν να σεβαστούν τον ιδιαίτερο και διακριτό ρόλο της Ενημέρωσης.
Είναι εξαιρετικά λυπηρό ότι η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ επέλεξε να λειτουργεί αυθαίρετα -και όπως φαίνεται συνωμοτικά- αφού δεν ενημερώνει τις Ενώσεις και τους μετόχους-μέλη του Οργανισμού, και να επιλέξει ρόλο προπομπού, για όσους επιθυμούν την κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία Διοίκηση, κανενός φορέα να παίζει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των μελών μας, όπως και στην πλάτη κανενός εργαζομένου, και κυρίως να καθιστούν τη ζωή των εργαζομένων στα ΜΜΕ αλλά και την ίδια την Ενημέρωση, αναλώσιμα».
 http://www.soccerplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: