ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.4.12

Φοροκαταιγίδα

thumb
Οι πρόσφατες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία σχετικά με την κλίμακα φο­ρολογίας εισοδήματος, τα νέα σκληρά τεκμήρια και οι περιορισμένες πλέον φοροα­παλλαγές αναμένεται να επιβαρύνουν το σύ­νολο σχεδόν των φυσικών προσώπων. Το αφο­ρολόγητο όριο έπεσε στα 5.000 ευρώ, τα τεκ­μήρια διαβίωσης αυξήθηκαν σημαντικά, ενώ οι εκπτώσεις από τις φοροαπαλ­λαγές είναι μειωμένες κατά 50%. Οι δαπάνες που αναγνωρίζει η εφορία εκπίπτουν μόνο από τον τελικό φόρο, ενώ, προκειμένου να τις αναγνωρίσει, θα πρέπει οι φορολογούμενοι να υποβάλουν και τα σχετικά δικαιολογητικά. Ειδι­κότερα οι δαπάνες που εκπίπτουν και που αφορούν τα περισσότερα νοικοκυριά παρατίθενται παρακάτω:
1 Τόκοι στεγαστικών δανείων για πρώτη κα­τοικία. Έκπτωση από τον φόρο 10% της δαπάνης, ανεξάρτητα από τον χρόνο χορή­γησης του στεγαστικού δανείου και του χρό­νου εκταμίευσης της προκαταβολής. Το ποσο­στό της μείωσης υπολογίζεται στους τόκους που αντιστοιχούν στο τμήμα του δανείου ώς 200.000 ευρώ και εφαρμόζεται για τόκους που καταβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά. Η έκπτωση αφορά στεγαστικά δάνεια για απόκτηση πρώτης κατοικίας που χορηγούνται στον φορολογούμενο με υποθήκη ή προσημεί­ωση από τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τα Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια και λοιπούς πιστωτικούς οργανισμούς, εφ’ όσον οφείλονται από αυτόν και η υποθήκη ή η προ­σημείωση έχει εγγραφεί σε ακίνητό του ή του άλλου συζύγου ή των τέκνων που τους βαρύνουν.
2 Έξοδα ιατρικής και νοσοκο­μειακής περίθαλψης. Αφαι­ρείται από τον φόρο το 10% των δαπανών. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ. Έξοδα ιατρικής περίθαλ­ψης θεωρούνται:
α. Οι αμοιβές που καταβάλλονται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, καθώς και οι αμοι­βές που καταβάλλονται σε οδοντιάτρους για οδοντοθεραπεία, οδοντοπροσθετική και γναθοχειρουργική.
β. Η δαπάνη για φυσιοθεραπεία και λουτρο­θεραπεία, καθώς και για λογοθεραπεία και για επισκέψεις σε ψυχολόγο, για την αποκατάστα­ση της υγείας ύστερα από σχετική γνωμάτευ­ση του θεράποντος ιατρού. Ειδικά, για την ανα­γνώριση της δαπάνης που καταβάλλεται σε ψυ­χολόγο και λογοθεραπευτή, εκτός από τη γνω­μάτευση του γιατρού, απαιτείται και βεβαίωση
του γιατρού ότι έλαβε υπόψη τα πορίσματα του ψυχολόγου ή του λογοθεραπευτή για την πα­ροχή των τελικών υπηρεσιών του.
γ. Τα έξοδα νοσηλείας που καταβάλλονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή ιδιωτικές κλινικές, στα οποία περιλαμβάνονται και τα έξοδα για φαρμακευτική περίθαλψη μέσα σε αυτά, κα­θώς και οι δαπάνες που καταβάλλονται για δι­αρκή κάλυψη ιατρικών αναγκών.
δ. Οι δαπάνες σε νοσοκόμο, η δαπάνη για την αντικατάσταση μελών του σώματος με τε­χνητά μέλη κ.λπ., η δαπάνη για νοσοκομειακή περίθαλψη των τέκνων που πάσχουν από ανί­ατο νόσημα και το 50% της δαπάνης που κα­ταβάλλεται σε επιχειρήσεις περίθαλψης ηλικι­ωμένων.
ε. Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής πε­ρίθαλψης που καταβάλατε για τα τέ­κνα σας που δεν συγκατοικούν μαζί σας, αλλά με τον άλλο γο­νέα τους, τον οποίο και βαρύ­νουν, λόγω του ότι βρίσκεστε σε διάζευξη με αυτόν.
3 Ενοίκιο για κύρια κατοι­κία και για τέκνα που σπου­δάζουν. Έκπτωση φόρου 10% του ενοικίου με το ποσό της κάθε δαπάνης να μην μπορεί να υπερβεί τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή, το μέγιστο που μπορεί να επωφεληθεί κάποιος εί­ναι 100 ευρώ.
4 Ασφαλιστικές εισφορές. Ποσοστό 10% της δαπάνης αφαιρείται από τον φόρο. Η δαπάνη αφορά το ποσό των υποχρεωτικών από τον νόμο εισφορών που καταβλήθηκαν μέσα στο 2011 σε ασφαλιστικά ταμεία (ΟΑΕΕ κ.λπ.), καθώς και το ποσό των εισφορών που καταβλήθηκαν στις περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισης σε Ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο. Δεν γράφονται οι εισφορές που παρα­κράτησαν οι εργοδότες από τους μισθωτούς και έχουν αφαιρεθεί από τις αποδοχές τα παι­διά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.
5 Ασφάλιστρα ζωής ή θανάτου. Το ποσό της δαπάνης επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.200 ευρώ για άγαμο και τα 2.400 ευρώ για οικογένεια. Δηλαδή, το όφελος φθάνει τα 120 ευρώ για τον άγαμο και τα 240 ευρώ για την οικογένεια.
6 Δίδακτρα για ιδιαίτερα μαθή­ματα ή για φροντιστήρια. Έκπτωση φόρου 10%, με το ποσό της κάθε δαπάνης να μην μπορεί να υπερ­βεί τα 1.000 ευρώ. Ανώτερη έκ­πτωση φόρου 100 ευρώ.

Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: