ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.4.13

Τι θα γίνει αν οι παλαιοί μέτοχοι της ΕΤΕ ή της Eurobank δεν μπουν στην αύξηση; Μήπως ότι και στην Τρ. Κύπρου;


χρηματιστηριο1[2]Γράφει ο Economikos

Οι δυο τράπεζες απέστειλαν επιστολή ότι δεν μπορούν να βρουν το 10% της ανακεφαλαιοποίησης από ιδιώτες μετόχους. Ωστόσο, όπως επιβάλλεται, πρέπει να συγκαλέσουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες θα πρέπει να αποφασίσουν οριστικά τους όρους των ΑΜΚ.

Αν και οι δυο τράπεζες λένε ότι έχουν «ξαμοληθεί» να βρουν χρήματα για να αποφύγουν το ΤΧΣ, θεωρείται βέβαιο ότι τα χρήματα δεν θα τα βρουν, μιας και την ίδια ώρα έχουν βγει για κεφάλαια η Alpha και η Πειραιώς.

Συνεπώς, οι αυξήσεις δεν θα καλυφθούν. Η είδηση όμως, είναι άλλη: τι θα γίνει με τους παλαιούς μετόχους; Θα μπουν στην αύξηση; Οι εργαζόμενοι στην Εθνική καταγγέλλουν ότι δεν τους αφήνουν, όπως και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μήπως θα γίνει ό,τι και στην Τράπεζα Κύπρου, ένα θέμα για το οποίο είχε γίνει «πανικός» στην Κύπρο με την απόφαση του Eurogroup να μιλά αρχικά για μηδενισμό των μετοχών και στη συνέχεια άλλαξαν την ονομασία κάνοντάς τη πιο ..κομψή. Οι μέτοχοι θα υποστούν ένα μεγάλο «dilution» όπως λέγεται στην οικονομική ορολογία, με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών να πιάσουν «πάτο», με άλλα λόγια να χάσουν την αξία τους και οι μέτοχοι τα λεφτά τους..

Γιατί θα συμβεί αυτό; Θα διατεθούν εκατομμύρια νέες μετοχές. Η Τρ. Κύπρου είχε 1,79 δις μετοχές πριν τεθεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης. Μετά την ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται ότι θα έχει περίπου 5 δις μετοχές! Το ίδιο θα συμβεί και στην Εθνική και στη Eurobank. Ήδη, η Εθνική έχει 1,22 δις μετοχές με την τιμή να κινείται στα 60 λεπτά του ευρώ. Η Eurobank με 553 εκατ. σχεδόν μετοχές και τιμή 30 λεπτά.

Το ΤΧΣ θα διαθέσει λοιπόν, αποκλειστικά κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια μετοχές. Η τιμή ανά μετοχή θα ελαχιστοποιηθεί λόγω υπερπληθωρισμού των μετοχών. Η «λύση» φέρεται να είναι στη συνέχεια… Ένα «reverse spit», μάζεμα μετοχών με αύξηση της τιμής.

Χαρακτηριστικό του τι θα γίνει είναι η ατάκα που φέρεται να είπε πριν από λίγες μέρες στέλεχος της τρόικα: «Δεν υπάρχουν μέτοχοι σε χρεοκοπημένες τράπεζες».

 

 

  economikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: