ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.11.08

Φωτιές ανάβουν οι “τακτικές ευλογίες”

http://cretanpatriot.blogspot.com

Φωτιές στη Μητρόπολη Ναυπάκτου ανάβει η... “τακτική ευλογία” του Βατοπεδίου που η πρώτη φέρεται να λάμβανε, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από τα λογιστικά βιβλία της Μονής και τα κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.


Τα στοιχεία αυτά δημοσίευσε το www.zougla.gr (ιδιοκτησίας Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) και δείχνουν ότι στα έξοδα της Μονής υπήρχε μια κατηγορία με τον γενικό τίτλο“Τακτικές ευλογίες”. Σε αυτή την κατηγορία, μονές, ιδιώτες, ιερείς και μητροπόλεις φαίνεται ότι λάμβαναν ένα ποσό μηνιαίως που για την δικιά μας περίπτωση, την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου, έφτανε τα 1.980 ευρώ.


Όπως ήταν φυσικό, με τη ανάρτηση των εγγράφων στο Internet τα τηλέφωνα στη Μητρόπολη πήραν φωτιά. Στη φωτιά αυτή συντελέσαμε και εμείς ζητώντας απ’ τον Σεβασμιότατο να μας δώσει την δικιά του εκδοχή.



Μας είπε, λοιπόν, ο Σεβασμιότατος, ότι τον Αύγουστο, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, δέχθηκε τηλεφώνημα απ’ τον Εφραίμ, με τον οποίο γνωρίζεται, και του εξέφρασε αφενός τη συμπάθειά του, αφετέρου την πρόθεσή του να βοηθήσει για την έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας (Εκκλησιαστική Παρέμβαση) της Μητρόπολης.
Πράγματι, λοιπόν, απ’ τη Μονή Βατοπεδίου ήρθαν τον Αύγουστο τα πρώτα 1.980 ευρώ αλλά σύμφωνα με τον Ιερόθεο ήταν και τα μοναδικά. Μόλις άρχισε να ξεσπά το σκάνδαλο, η Μητρόπολη επικοινώνησε με τον λογιστή της Μονής και του διαμήνυσε να σταματήσει η... τακτική ευλογία.


Παράλληλα ο Σεβασμιότατος μας τόνισε επανειλημμένως ότι δεν είχε την παραμικρή γνώση για όσα συνέβαιναν στο Βατοπέδι και πως τη λίμνη Βιστωνίδα την άκουσε τώρα για πρώτη φορά. Παραδέχθηκε βέβαια ότι κάποιοι στην ιεραρχία γνώριζαν (πχ ο Ξάνθης) πριν βγει το θέμα στα κανάλια, αλλά ότι ο ίδιος δεν είχε καμία γνώση.


Επίσης μας επανέλαβε ότι έχει δημόσια εκφραστεί κατά της επιχειρηματικής πρακτικής των Μονών γενικότερα και ότι εν προκειμένω έχει καταδικάσει με άρθρα του την πρακτική του Βατοπεδίου.


Αυτά, σε γενικές γραμμές, μας είπε ο κ. Ιερόθεος, αυτά είπε και σε τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών που απ’ την πρώτη στιγμή έσπευσαν να τον ρωτήσουν.

Σε μια περίοδο πάντως που η οποιαδήποτε σχέση με τη Μονή Βατοπεδίου, πόσο μάλλον η οικονομική, τίθεται υπό κρίση, είναι λογικό η κοινωνία της Ναυπάκτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: